Verlies iedere dag gewicht met ananasschil

Ananasschil helpt om lichaamsvet te verbranden op een gezonde manier. Het is ook een uitstekend reinigend middel en helpt om nierstenen te elimineren.
Verlies iedere dag gewicht met ananasschil

Laatste update: 18 mei, 2018

De waarheid is dat we kunnen zwaarder kunnen worden zonder het zelfs maar te beseffen. Stress veroorzaakt door werk, een zittende levensstijl en slechte eetgewoonten zijn de belangrijkste oorzaken van obesitas. Er is een natuurlijk middel dat niet veel inspanning vergt en ons kan helpen om gewicht te verliezen: ananasschil.

De ananasschil zou de oplossing kunnen zijn voor veel mensen om op natuurlijke wijze gewicht te verliezen, naast het feit dat het een vrij eenvoudige en zeer gezonde methode is.

Als we het over ananas in het algemeen hebben, moeten we zeker de zuiverende en diuretische eigenschappen noemen. Ook bevat ananas weinig calorieën: het consumeren van 100 gram verse ananas levert veel vezels op en slechts zo’n 70 calorieën.

Dus als je alle voordelen van ananas kent, kun je je al snel de effecten voorstellen die het op je lichaam zal hebben als je deze vrucht regelmatig eet. Eigenlijk kun je zelfs snel en natuurlijk gewicht verliezen, in een kwestie van weken.

Wat zijn de voordelen van het nuttigen van ananasschil?

Ananasschil koken

Als je de schil van de ananas verspilt door het bij het afval te gooien, moet je weten dat je een van de krachtigste natuurlijke zuiverende en diuretische onderdelen mist. Het zuiverende vermogen houdt je lichaam vrij van onzuiverheden en stoffen die giftig of schadelijk kunnen zijn.

En omdat het een krachtig diureticum is, kun je via de urine of ontlasting onzuiverheden of giftige stoffen elimineren. Specialisten raden zelfs aan om ananas te gebruiken om van nierstenen af te komen.

Door de combinatie van deze twee eigenschappen van ananasschil helpt deze vrucht om vetten effectief en gezond te verwijderen.

Andere voordelen van ananasschil

Daarnaast raden artsen ook ananas aan voor patiënten met congestieve hartziekten, hypertensie en levercirrose. Bovendien is het geweldig voor mensen die last hebben van oedeem, want het helpt de vloeistoffen te elimineren uit hun longen of andere delen van het lichaam.

Bestrijd cholesterol met ananasschil

Ananassap

In het algemeen draagt het eten van ananasschil bij aan de vetverbranding. Het kan echter ook het LDL-cholesterol reguleren, ook bekend als “slecht cholesterol“.

Het is belangrijk om je LDL-cholesterol laag te houden. Dit helpt je bloedcirculatie op peil te houden en helpt tegelijkertijd hartaanvallen of andere hart- en vaatziekten te voorkomen.

Hoe maak je een infusie van ananasschil om elke dag gewicht te verliezen?

De consumptie van het fruit zelf helpt je op een natuurlijke manier af te vallen. Het effect van de ananasschil is echter nog beter. Maar hoe eet je het?

De beste manier om te profiteren van wat de schil van de ananas te bieden heeft, is door infusies te maken. Deze helpen om je lichaam gehydrateerd te houden terwijl je ook alle voordelen van het fruit binnenkrijgt.

Voor een juiste bereiding van deze infusie van ananasschil kun je het volgende recept gebruiken:

Ingrediënten

  • De schil van een middelgrote ananas (de bladeren kunnen eraf). Probeer er voor te zorgen dat de ananas biologisch is.
  • 1 liter water

Bereiding

  • Laat de schil in het water weken en zet het vervolgens op het vuur om te koken.
  • Dan kun je kaneel of andere smaken toevoegen zodat het lekkerder is.
  • Je kunt elke ochtend een kopje van deze infusie drinken op een lege maag om het lichaam te zuiveren. Ook zorgt dit ervoor dat je organen goed functioneren.

Problemen met het drinken van een infusie van ananasschil

Infusie van ananasschil drinken

Zoals iedereen zou moeten weten, kan het overmatig nemen van welk huismiddeltje of medicijn dan ook gezondheidsproblemen veroorzaken.

Als het gaat om een infusie van ananasschil, kan het overmatig drinken ervan problemen veroorzaken zoals:

  • Uitdroging
  • Hypertensie
  • Hypocalciëmie

Het is daarom aan te raden dit alleen te gebruiken wanneer het nodig is. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat ongecontroleerd afvallen ook ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Houd een evenwicht aan tussen het gebruik van de ananasschil en je voedingsgewoonten. Alleen door dit te doen zul je in staat zijn om natuurlijk af te vallen, terwijl je ook gezond en energiek blijft.  Wellicht ook interessant voor jou

6 manieren om watermeloenschil te gebruiken
Gezonder Leven
Lees het op Gezonder Leven
6 manieren om watermeloenschil te gebruiken

Watermeloen is een extreem gezonde fruitsoort. Echter, we missen vaak een deel van de watermeloen wanneer we het eten: de watermeloenschil.  • Buford TW., Cooke MB., Redd LL., Hudson GM., et al., Protease supplementation improves muscle function after eccentric exercise. Med Sci Sports Exerc, 2009. 41(10): 1908-14.
  • Barbieri R., Coppo E., Marchese A., Daglia M., et al., Phytochemicals for human disease: an update on plant derived compounds antibacterial activity. Microbiol Res, 2017. 196: 44-68.