Gewicht verliezen met behulp van citroen

Deze gele citrusvrucht heeft enkele bijzondere eigenschappen.
Gewicht verliezen met behulp van citroen

Laatste update: 05 februari, 2019

Hoewel er weinig studies zijn gedaan naar de precieze voordelen van citroenen, is deze citrusvrucht een bekende steun voor zowel gewichtsverlies als de gezondheid, vooral voor vrouwen.

De eigenschappen van citroen komen het best tot zijn recht bij dagelijkse consumptie.

Dat kan gemakkelijk kan worden gedaan door het toevoegen van een scheutje citroensap aan dranken zoals thee of water of aan gerechten zoals salade of vis.

Citroenen bevatten een aantal voordelen voor de gezondheid; niet alleen voor gewichtsverlies, maar ook als een antisepticum, zuiveraar, ontsmettingsmiddel en een actief middel voor huidverzorging.

Eigenschappen van citroen voor gewichtsverlies

Citroenwater voor Gewichtsverlies
  1. Citroenen bevatten een stof die bekend staat als flavonoïde, een stof die vet uit het bloed verwijdert. Dit zal zeker een belangrijke verandering veroorzaken wanneer je het toepast in je dagelijkse voeding.
  2. Citroenen zijn een natuurlijk diureticum, waardoor giftige stoffen uit het lichaam niet alleen door het spijsverteringssysteem, maar ook door de blaas en de nieren worden verwijderd door de hoeveelheid urine te verhogen.
  3. Citroensap heeft een samenstelling die vergelijkbaar is met die van ons speeksel. Daarom genereert het de productie van meer maagsappen in de maag. Dit helpt bij het veel sneller ontleden van voedsel.
  4. Het citrusgehalte (citroenzuur) werkt door te helpen bij het maximaliseren van de enzymfuncties die de lever stimuleren. De aanwezigheid van vitamine C is ook zeer belangrijk en fundamenteel voor de gezondheid, omdat het het vermogen heeft om het immuunsysteem te versterken.

Pectine

Citroen  is zeer rijk aan een speciale vezel genaamd pectine (oplosbare vezels), die helpt het gevoel van trek sterk te verminderen. Dit zal een van de nuttigste onderdelen zijn in je dieet. Het verzuurt ook het lichaam, een andere reden dat het het hongergevoel gedurende de dag zal verminderen.

Als je een van die mensen bent die er niet zo van houdt om veel te bewegen, zal citroensap enorm nuttig zijn voor je, want het geeft het lichaam meer energie. Als je het drinkt, zal het je stemming veranderen. Het vecht tegen de dagelijkse ergernissen, angst en depressie.

Een citroendieet

Het citroendieet zal je niet alleen voorzien van een onbeduidende hoeveelheid calorieën, maar het zal je ook een reeks voedingsstoffen en voordelen voor de gezondheid geven.

Samen met de eerdergenoemde opsomming van voordelen kunnen we ook de bijdrage voor het elimineren van indigestie, brandend maagzuur, gassen en zwelling opnoemen.

Het vermindert en onderdrukt ongemakken en ongewenste stoffen in het lichaam. In dit geval bevordert citroen een efficiënte spijsvertering, het stimuleren van de lever en het produceren van gal, dat een noodzakelijk zuur is voor de spijsvertering.

Wat zou je kunnen doen?

Het maken van “citroenthee” is een zeer eenvoudig proces.

  • Het enige dat je hoeft te doen is het uitknijpen van een citroen in een glas warm water.
  • Je haalt de meeste voordelen uit deze thee door het elke ochtend voor het ontbijt te drinken.
  • Het water moet vers zijn en mag niet te warm of te koud zijn, omdat dit de spijsvertering moeilijker maakt.
  • Het zal ertoe leiden dat je lichaam zich meer moet inspannen om het te verteren, wat betekent dat het niet zijn functies niet naar behoren kan doen.
  • Drink het water met een temperatuur die aangenaam is om te drinken. Denk na over de werking van je lichaam, wat betekent dat je warm water moet drinken.

Een andere zeer effectieve methode is om verse en biologische citroenen te gebruiken indien mogelijk. Een halve citroen zou meer dan voldoende zijn voor je dieet.

Wij adviseren…

Citroen Uitpersen

Voor betere resultaten met het gebruik van citroen drink je warm citroensap voor het ontbijt en voeg je er een beetje geraspte gember aan toe. Dit biedt grote voordelen en bevat indrukwekkende natuurlijke eigenschappen.

Het is ook effectief als je een volledig bewegingsprogramma aan je citroendieet toevoegt, samen met een evenwichtige voeding.

Als je niet enthousiast bent om te gaan sporten, vergeet dan niet dat citroen je de energie geeft om ermee te beginnen. Aan de andere kant zal citroen helpen om je spijsvertering te reguleren. Je kunt echter dit proces ook vergemakkelijken door aanpassingen in je voeding.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Kim, M. J., Hwang, J. H., Ko, H. J., Na, H. B., & Kim, J. H. (2015). Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research. http://doi.org/10.1016/j.nutres.2015.04.001


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.