De gevaren van instant soep

20 oktober 2015

Instant noodles of soepen zijn fast food dat heel populair is geworden in de afgelopen jaren. Het is een gemakkelijke en goedkope optie voor mensen die weinig tijd hebben om te koken en/of iets gezonders te eten. Hoewel mensen die instant noodles of soep eten niet noodzakelijk van mening zijn dat het gezond is, hebben ze de neiging om te geloven dat het gezonder is dan hamburgers, burrito’s, friet of ander fastfood.

Mensen weten echter niet dat dit niet per se een goed alternatief is, aangezien studies. zoals experimenten uitgevoerd door Dr. Braden Kuo van het Massachusetts General Hospital, hebben aangetoond dat deze soepen de neiging hebben om een ​​negatief effect op het lichaam te hebben. We staan ​​op het punt om een ​​aantal van de verrassende gevaren van instant soep in dit artikel met je te delen, dus blijf lezen.

Instant noodles worden niet gemakkelijk verteerd

Studies hebben aangetoond dat instant noodles intact blijven in de maag, zelfs na twee uur. Dit is veel langer in vergelijking met andere vormen van zelfgemaakte noodles. Deze bevinding leidt tot een aantal problemen als gevolg van de invloed van de slechte spijsvertering.

Indigistie

Om te beginnen kan het spijsverteringsstelsel sterke spanning ervaren vanwege het feit dat het urenlang moet werken om deze sterk bewerkte voedingsmiddelen te verteren. Wanneer een levensmiddel in het spijsverteringskanaal blijft zitten gedurende langere tijd, beïnvloedt het ook de opname van voedingsstoffen, maar noedels en instantsoep hebben niet veel voedingswaarde. In plaats van voedingsstoffen bevat dit soort voedsel een lange lijst aan additieven, waaronder het giftige conserveringsmiddel tertiaire butylhydrochinon (TBHQ).

Het is zeer waarschijnlijk dat dit additief achterblijft in de maag samen met de noodles, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen gedurende de periode die nodig is om de noodles verteren.

TBHQ conserveermiddel kan dodelijk zijn

Voor degenen onder jullie die niet weten wat het tertiaire butylhydrochinon (TBHQ) conserveringsmiddel is, laat me je vertellen dat het een bijproduct van petroleum is. Het kan lastig te ontdekken zijn, omdat ze vaak worden weergegeven als een “antioxidant”. De consument moet echter begrijpen dat, hoewel synthetische chemicaliën antioxiderende eigenschappen kunnen hebben, het niet hetzelfde is als natuurlijke antioxidanten die goed zijn voor je lichaam. Deze soorten van synthetische “antioxidanten” voorkomen de oxidatie van vetten en oliën, wat het nut van de houdbaarheid van het bewerkte voedingsmiddel verlengt.

TBHQ wordt gevonden in de meeste verwerkte voedingsmiddelen die je in de supermarkt kunt vinden, onafhankelijk van het merk. Bovendien wordt het gebruikt in vernissen, lakken, insecticiden, make-up en parfums om de verdamping te verlagen en het stabieler te maken.

Hoewel deskundigen op het gebied van levensmiddelenadditieven vastgesteld hebben dat mensen lage doseringen TBHQ kunnen verwerken, is er ontdekt dat 5 gram van dit toevoegsel dodelijk kan zijn. Het Dictionary of Food Additives stelt zelfs dat als je wordt blootgesteld aan één gram TBHQ, dit symptomen zoals misselijkheid en braken kan veroorzaken en ook oorsuizen, delirium en een gevoel van stikken.

Relatie tussen instant soep en metabool syndroom

Obesitas

Een recente studie gepubliceerd in het Journal of Nutrition heeft vastgesteld dat vrouwen die vaker instant soep of noodles geconsumeerd hadden een hoger risico op metabool syndroom hebben in vergelijking met degenen die het minder aten, onafhankelijk van andere eetgewoonten of lichaamsbeweging.

Volgens deze studie hebben de vrouwen die twee keer per week instant soep consumeerden 68% meer kans op het ontwikkelen van metabool syndroom, wat leidt tot veel andere ernstigere ziekten zoals obesitas, arteriële hypertensie, hoge bloedsuikerspiegel, triglyceriden en lage niveaus van het goede HDL cholesterol. Bovendien hadden mensen die meer instant soep aten lagere hoeveelheden van belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, calcium, fosfor, ijzer, kalium, vitamine A en vitamine C in hun lichaam, in vergelijking met degenen die het niet aten. En ook was het niveau van slechte vetten, calorieën en natrium hoger.

Een gezond dieet voor een goede gezondheid

Hoewel het eten van instant soep zo nu en dan niet bijzonder gevaarlijk is voor je gezondheid, kan het als je het vaak eet veel ernstige gezondheidsproblemen in de toekomst creëren. Het beste is om betere en verse voedingsmiddelen te gebruiken, die natuurlijk en gezond zijn voor het lichaam. Je moet verwerkt voedsel zo veel mogelijk uit je dieet bannen en dat is het makkelijkste te doen als je je maaltijden van tevoren plant en dit schema gedurende de week volgt.

Bekijk Ook