Fruit dat je gezicht verjongt

Doordat de mango rijk is aan vitamine A, heeft de vrucht een vitalizerende werking op de huid, helpt hij de huid zijn elasticiteit weer te herwinnen en vermindert hij rimpels.
Fruit dat je gezicht verjongt

Laatste update: 28 november, 2018

Veel mensen doen moeite om hun gezicht te verjongen. Naarmate de tijd verstrijkt wordt onze huid, zowel onze gezichtshuid als de rest van onze huid, minder strak en minder egaal. Om ervoor te zorgen dat je huid jong aanvoelt en er jong uitziet, is het belangrijk om een paar huidverzorgingsdetails in het achterhoofd te houden.

Niet alleen het verstrijken van de tijd veroorzaakt huidveroudering in ons gezicht, maar ook andere factoren spelen een rol, zoals:

  • Slechte hygiëne.
  • Overmatig gebruik van make-up.
  • Het gebruik van producten die niet worden aangeraden voor het gezicht, waardoor het gezicht als het ware lijdt en daardoor ouder wordt.
  • De zichtbaarheid van lichte lijntjes.
  • Allerlei soorten huidvlekken
  • Grove poriën.

Daarom is het van fundamenteel belang om goed voor ons gezicht te zorgen. Ons gezicht is namelijk onze voorpagina, die we aan de hele wereld blootstellen. Om je een handje te helpen, bespreken we in dit artikel enkele van de producten die het beste in staat zijn om je gezicht te verjongen.

Fruit dat helpt je gezicht te verjongen

Fruit bevat grote hoeveelheden vitamines, antioxidanten en mineralen die je lichaam niet alleen voorzien van de benodigde basisvoedingsstoffen, maar ook veel voordelen bieden voor je huid wanneer je ze gebruikt als gezichtsmaskers.

Lees verder en leer meer over welke vruchten het meest ideaal zijn om super voedende gezichtsmaskers mee te maken.

Bananen of weegbree

Bananen

Beide zijn rijk aan kalium en magnesium en bieden daarnaast veel vitamines die essentieel zijn voor een gezonde lichamelijke ontwikkeling.

Bananen en weegbree zijn vooral erg goed voor mensen die een sport beoefenen. Wanneer deze mensen namelijk lichamelijk of mentaal vermoeid zijn, kunnen ze goed profiteren van de natuurlijke versterkende en herstellende eigenschappen die de banaan heeft.

De reden waarom het zo goed is om bananen te consumeren wanneer je je huid wilt verjongen, is dat de vrucht grote hoeveelheden belangrijke vitamines bevat. Bananen zijn namelijk rijk aan onder andere vitamine A, B en E, die in het lichaam allemaal optreden als antioxidanten.

Citroenen

Citroenen kunnen helpen bij het herstellingsproces van de huid, omdat ze rijk zijn aan vitamine C.

Daarnaast worden citroenen in grote aantallen geproduceerd, waardoor ze in vrijwel elke supermarkt het hele jaar door elke dag verkrijgbaar zijn. Mede hierdoor is de citroen een van de meest favoriete middelen. De vrucht is daarnaast ook nog eens erg veelzijdig, waardoor je hem op verscheidene manieren kunt combineren.

Citroenen bieden niet alleen vitamine C, maar het sap van de citroen kan ook direct op de huid worden aangebracht en kan zo helpen mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden die worden veroorzaakt door een vettige huid te elimineren. De krachtige citrusvrucht kan werkelijk zeer positieve resultaten leveren.

Aanbevolen wordt om tijdens deze behandeling blootstelling aan de zon te vermijden. Wanneer je citroensap op je huid hebt, kunnen de uv-stralen die de zon uitstraalt namelijk huidvlekken veroorzaken. Pas deze behandeling daarnaast niet al te vaak toe.

Sinaasappels

Sinaasappels Persen

Sinaasappels zijn een van de citrusvruchten die het lichaam van het meeste vitamine C voorzien. De vrucht helpt ons lichaam gezond en onze huid egaal te houden. Daarnaast leveren sinaasappels basis antioxidanten die de huid zuiver en jeugdig houden.

De sinaasappel is in de laatste jaren een van de meest gebruikte schoonheidsproducten geworden bij mensen die hun gezicht willen verjongen. Dit komt vooral doordat de sinaasappel bekend staat om de geweldige bijdrage collageen die de vrucht levert.

Collageen zorgt ervoor dat onze huid er jong uit blijft zien en is dus erg belangrijk binnen de cosmetica om de huid egaal en zacht te houden.

Misschien ook interessant om te lezen:
11 verrassende voordelen van sinaasappels

Papaja

De papaja is een vrucht die meer antioxidanten bevat dan de meeste andere vruchten. Het consumeren van papaja kan goed helpen de spijsvertering te verbeteren en daardoor om stoffen die het lichaam niet nodig heeft te elimineren en ons lichaam gezonder te maken.

De vele positieve bijdragen die de papaja levert zijn te danken aan een stof die papaïne genoemd wordt. Deze stof verwijdert onzuiverheden en dode lichaamscellen uit ons lichaam en regenereert beschadigde cellen.

Door een masker van papaja op de huid aan te brengen zul je enorm profiteren van de voordelen die deze vrucht biedt voor het regenereren en verwijderen van dode huidcellen.

Mango’s

Stukjs Mango

Deze vrucht is een van de beste vruchten voor de huid, omdat de mango een enorme hoeveelheid vitamine A biedt. Vitamine A werkt direct in op de huid en helpt de huid zijn elasticiteit te herwinnen en zorgt ervoor dat rimpels verdwijnen.

Daardoor is de mango niet alleen een goede vriend voor mensen die op hun gezondheid letten, maar ook voor mensen die een fysiek jongere uitstraling willen hebben.

Vergeet niet!

Om een gezonde huid te hebben is het ook noodzakelijk om voldoende water te drinken, aangezien water vochtinbrengend is en onzuiverheden verwijdert.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je deze behandelingen ondersteunt met een gezond dieet alsook het gebruik van zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème beschermt de huid en verbetert de uitstraling van ons gezicht.

Alle schoonheidsroutines vereisen volharding om grote veranderingen te kunnen bewerkstelligen. Wees consistent en blijf de behandeling herhalen, zonder excuses. Alleen dan zul je namelijk de resultaten behalen waar je naar verlangt. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Liu, R. H. (2003). Health benefits of fruit and vegetables are from additive and synergistic combinations of phytochemicals. In American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/78.3.517S


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.