Probeer deze 7 make-up geheimen om er geweldig uit te zien

In dit artikel bespreken we 7 make-up geheimen die ervoor zorgen dat je er geweldig uit ziet en dat je je producten in perfecte staat houdt.
Probeer deze 7 make-up geheimen om er geweldig uit te zien

Geschreven door Andrea Caillet Bois

Laatste update: 07 november, 2022

Hoe je je presenteert is tegenwoordig van belang voor alles wat je doet. Hoeveel je aan je uiterlijk kunt doen hangt echter af van hoeveel tijd je hebt, en vaak is dat best weinig. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je optimaal gebruik kunt maken van deze tijd. Wij kennen een aantal make-up geheimen die je hierbij zullen helpen.

Gelukkig is deze routine gemakkelijk uit te voeren. Je zult zien dat je met een klein beetje moeite fris en stralend er uit zult zien.

Maak gebruik van de volgende geheimen…

7 make-up geheimen om er fantastisch uit te zien

1. De perfecte blos op je wangen

Make-up geheimen met blush

Blush is de make-up die je wangen een lichte blos geeft. Vaak brengen we het snel aan en proberen we het te verspreiden.

Het enige wat we hiermee echter doen is het gebied waarop de make-up aangebracht is vergroten.

Om dit te voorkomen moet je weten hoe je een kleine hoeveelheid blush aan kunt brengen op de wang. Het idee is dat je met een klein beetje make-up de natuurlijke lijnen van je gezicht accentueert en  daarmee een veel aantrekkelijker effect creëert.

Zo breng je blush aan:

 • Doe niet te veel op de kwast. Het is beter om verschillende lagen van het product toe te passen dan overtollige make-up te moeten verwijderen. In veel gevallen moet je dan je gezicht afspoelen en weer opnieuw beginnen.
 • Als je de blush of kleur aanbrengt, doe dit dan net onder je jukbeenderen.
 • Verzacht dan, zonder meer blush op de kwast te doen, de lijnen met lichte cirkelbewegingen. Om het makkelijker te maken je jukbeenderen te zien, kun je je wangen naar binnen zuigen. 
 • Breng zodra de blush is verspreid een lichte lijn brightener aan, net onder de jukbeenderen. Zorg echter dan dit geen dikke witte lijn blijft.
 • Pak ten slotte een iets lichtere kwast dan je eerder gebruikt hebt en verzacht het effect van de brightener naarmate je dichter bij je haarlijn komt.

2. Mascara op je wimpers aanbrengen zonder het op je huid te krijgen

Mascara aanbrengen

Wimpers zijn het gemakkelijkste gedeelte om make-up op aan te brengen, en ook het meest zichtbare. Ondanks dat maken veel mensen het aanbrengen van mascara onnodig ingewikkeld.

Dit komt vooral doordat mensen niet weten hoe ze mascara op een goede manier kunnen verdelen. Het resultaat is vaak te dikke en overdreven make-up. Ook is het moeilijk om de mascara niet op de huid te smeren terwijl je het aanbrengt. Om je te helpen verklappen we je een geheim dat professionals gebruiken.

 • Neem een schone, droge lepel.
 • Plaats de lepel over je ooglid terwijl je mascara op je bovenste wimpers aanbrengt. De lepel biedt op deze manier bescherming die ervoor zorgt dat er geen mascara op je huid terecht komt.

3. De perfecte lijn tekenen met eyeliner

Het volgende geheim zal je helpen die perfecte lijn te tekenen die je zo graag wilt. De lijn kan katachtig, Egyptisch of casual zijn.

Hiervoor heb je een klein stukje plakband nodig. Sommige mensen gebruiken een kleine liniaal. Het populairste trucje gebruikt echter plakband, wat je op de volgende manier gebruikt:

 • Plak ten eerste het plakband waarbij je de lijn van je wimpers volgt.
 • Volg vervolgens met de eyeliner de lijn.
 • Verwijder ten slotte het plakband voorzichtig.

Voila! Je hebt nu de perfecte eyeliner!

 4. Zo blijft je lippenstift langer mooi

Lippenstift langer mooi houden

Om ervoor te zorgen dat je lippenstift langer mooi blijft heb je een stukje toiletpapier, een kwast en een beetje transparant compact-poeder nodig. Dit laatste houdt je lippenstift langer mooi. Het zorgt er ook voor dat je lippenstift geen vlekken op je huid veroorzaakt.

Dit is wat je moet doen:

 • Smeer je lippen in met een beetje cacaoboter, vaseline of moisturizer.
 • Omlijn je lippen en breng vervolgens de lippenstift aan.
 • Plaats een stukje toiletpapier op je lippen om de overtollige lippenstift te absorberen.
 • Breng met een kwast een beetje van het compacte poeder aan. Dit zal helpen de lippenstift te behouden.
 • Let op: Dit is een van de make-up geheimen met een dubbel effect, dus wees voorzichtig. Door een beetje poeder aan te brengen krijgen je lippen een matte look. Als dit je intentie is, fantastisch! Maar als je liever glanzende lippen hebt, wees dan voorzichtig.

5. Bijna-nepwimpers

Als je het effect van nepwimpers wilt bereiken zonder daadwerkelijk nepwimpers te gebruiken, is dit het geheim voor jou. Zoals we weten zijn nepwimpers prachtig en kunnen ze je ogen een bijzondere uitstraling geven.

Het volgende schoonheidsgeheim dat we gaan verklappen zal je wimpers meer volume geven, alsof je nepwimpers draagt.

Volg de volgende stappen:

 • Breng eerste en klein laagje mascara aan op je wimpers.
 • Voeg daarna een klein beetje compact-poeder toe, terwijl je wimpers nog vochtig zijn.
 • Breng ten slotte nog een laag mascara aan.

Je bent er klaar voor!

6. Zo gebruik je oogschaduw

Oogschaduw

Oogschaduw kan een felle kleur hebben, maar door de dag heen z’n kracht verliezen. Of het kan eruit zien als een bepaalde kleur als je er naar kijkt, maar er heel anders uitzien op je oogleden.

Dit is daarom zonder twijfel een van de meeste nuttige make-up geheimen.

Het gaat als volgt: breng eerst een witte schaduw aan op je ooglid, en vervolgens de kleur oogschaduw die je wilt. Geloof het of niet, maar deze witte basis geeft je oogschaduw net dat beetje extra leven wat je gekozen kleur nodig heeft om echt te stralen.

7. Gebruik fixeerspray

Zodra je klaar bent met je make-up zul je misschien merken dat sommige producten, zoals poeder, foundation, en andere middeltjes, zich hebben verzameld op de huid. Dit kan er droog en karton-achtig uit komen te zien.

Maak je geen zorgen. De volgende make-up geheimen helpen je uit de brand!

Gebruik een beetje fixeerspray op je gezicht zodra je klaar bent met het aanbrengen van je make-up. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • De make-up blijft langer zitten.
 • Je gezicht blijft een natuurlijke look houden.
 • Je gezicht wordt lichter, maar niet té licht.
 • De gezonde textuur van je gezicht blijft zichtbaar. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Popkin, B. M., D’Anci, K. E., & Rosenberg, I. H. (2010). Water, hydration, and health. Nutrition reviews, 68(8), 439–458. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
 • Graf, Jeannette M.D. Antioxidants and Skin Care: The Essentials, Plastic and Reconstructive Surgery: January 2010 – Volume 125 – Issue 1 – p 378-383 doi: 10.1097/PRS.0b013e3181c2a571
 • Esther Boelsma, Lucy PL van de Vijver, R Alexandra Goldbohm, Ineke AA Klöpping-Ketelaars, Henk FJ Hendriks, Len Roza, Human skin condition and its associations with nutrient concentrations in serum and diet, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 77, Issue 2, February 2003, Pages 348–355, https://doi.org/10.1093/ajcn/77.2.348
 • Goffin, V., Piérard‐Franchimont, C. and Piérard, G.E. (1996), Sensitive skin and stratunm corneum reactivity to household cleaning products. Contact Dermatitis, 34: 81-85. doi:10.1111/j.1600-0536.1996.tb02134.x
 • Cuidado de la piel: 5 sugerencias para una piel sana. Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.