Hoe maak je een gezichtsmasker van bananen?

Bananen zijn niet alleen gezond, heerlijk en goedkoop, ze beschikken ook nog eens over eigenschappen om de huid te reinigen. Je kunt zelfs de schil gebruiken!
Hoe maak je een gezichtsmasker van bananen?

Laatste update: 15 november, 2018

Bananen hebben verschillende belangrijke kwaliteiten, die goed zijn voor je gezondheid en schoonheid. Een gezichtsmasker van bananen werkt daarom ook uitstekend om aandoeningen zoals acne te voorkomen.

Het vertraagt ook de vorming van rimpels en kan helpen om bepaalde delen van het lichaam die getroffen zijn door een ziekte, zoals bijvoorbeeld psoriasis, te genezen.

Als je op zoek bent naar een natuurlijke, gemakkelijke en betaalbare behandeling voor een zachte huid zonder onzuiverheden, kan je stoppen met zoeken. Probeer gewoon ons gezichtsmasker van bananen eens uit!

Een gezichtsmasker van bananen

Bananenpulp voor een gezichtsmasker

De meest gebruikelijke manier om bananen te gebruiken als schoonheidsproduct, is door ze te verwerken in een gezichtsmasker. Je doet dit op de volgende wijze:

  • Pureer de bananen in een blender tot ze een puree vormen.
  • Vervolgens breng je het masker op het gezicht aan.
  • Laat het 20 minuten intrekken.
  • Spoel het masker daarna af met warm water en droog je gezicht met een schone handdoek.

Gezichtsmasker van bananen met honing

Bananen zijn rijk aan kalium, waardoor het de perfecte keuze is om rimpels te vermijden. Ook kan het helpen bestaande rimpels tot een minimum te reduceren. Om dit te bereiken, kan je het mengen met honing.

Dit doe je op de volgende manier:

  • Maak een puree van een banaan.
  • Meng deze vervolgens het met een eetlepel honing.
  • Laat het mengsel eventjes rusten tot het bruin wordt.
  • Was je gezicht alvorens het masker aan te brengen. Zorg dat het masker je hele gezicht bedekt, inclusief de huid onder je ogen.
  • Laat het masker 30 minuten intrekken en spoel het vervolgens weg met warm water.

Je kan dit masker minstens drie keer per week aanbrengen, maar meer is ook toegestaan.

Bananenschillen werken ook!

De schil van een banaan bevat veel antioxidanten, mineralen en vitamines, wat natuurlijk veel voordelen meebrengt voor de huid, zoals bijvoorbeeld de verzorging van insectenbeten. Wrijf met een bananenschil over de beet en de jeuk zal langzaam afnemen.

Ook kunnen de schillen van bananen je helpen bij het verzorgen van wonden. In sommige gevallen kan het zelfs helpen om wratten te verwijderen. Plaats eenvoudigweg elke avond vijf tot tien minuten lang een bananenschil op de getroffen plek.

Bananenschillen zijn ook erg doeltreffend om acne te doen verdwijnen. Zonder littekens op de huid achter te laten, zorgen bananenschillen dat je geen last meer hebt van acne. Pas deze behandeling elke avond toe en stop pas als het probleem helemaal is verdwenen.

Ook symptomen van psoriasis kunnen afnemen door het gebruik van bananenschillen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.