Hoe maak je een gezichtsmasker van bananen?

Bananen hebben verschillende belangrijke kwaliteiten, die goed zijn voor je gezondheid en schoonheid. Daarom is het ook het ideale fruit om gezichtsmaskers van te maken en zo aandoeningen zoals acne te voorkomen. Het vertraagt ook de vorming van rimpels en kan helpen om bepaalde delen van het lichaam die getroffen zijn door een ziekte, zoals bijvoorbeeld psoriasis, te genezen.

Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijke, gemakkelijke en betaalbare behandeling voor een zachte huid zonder onzuiverheden, kan je stoppen met zoeken. Het antwoord ligt namelijk hier voor je neus.

Een bananenmasker voor een gezonde huid

bananenmasker2

De meest gebruikelijke manier om bananen te gebruiken als schoonheidsproduct, is door ze te verwerken in een gezichtsmasker. Je krijgt dit masker door de bananen in een blender te mengen tot ze een puree vormen. Vervolgens kan je het masker op het gezicht aanbrengen en 20 minuutjes laten intrekken. Je wast het masker het beste af met warm water en droogt je gezicht met een schone handdoek.

Bananen zijn rijk aan kalium, waardoor het de perfecte keuze is om rimpels te vermijden. Ook helpt het de bestaande rimpels tot een minimum te reduceren. Maak een puree van een banaan en mix het met een eetlepel honing. Laat het mengsel eventjes rusten tot het bruin wordt. Was je gezicht alvorens het masker aan te brengen. Zorg dat het masker je hele gezicht bedekt, inclusief de huid onder je ogen. Laat het masker 30 minuten intrekken en was het vervolgens weg met warm water.

Je kan dit masker minstens drie keer per week aanbrengen, maar meer is ook toegestaan.

Bananenschillen werken ook!

De schil van een banaan bevat veel antioxidanten, mineralen en vitamines, wat natuurlijk veel voordelen meebrengt voor de huid, zoals bijvoorbeeld de verzorging van insectenbeten. Wrijf met een bananenschil over de beet en de jeuk zal langzaam afnemen. Ook kunnen de schillen van bananen je helpen bij het verzorgen van wonden. In sommige gevallen kan het zelfs wratten verwijderen. Plaats eenvoudigweg elke avond vijf tot tien minuten lang een bananenschil op de getroffen plek.

Bananenschillen zijn ook erg doeltreffend om acne te doen verdwijnen. Zonder littekens op de huid achter te laten, zorgen bananenschillen dat je geen last meer hebt van acne. Pas deze behandeling elke avond toe en stop pas als het probleem helemaal is verdwenen. Ook symptomen van psoriasis verminderen door het gebruik van bananenschillen.