Ferrán Torres: de rigoureuze training en het dieet van de FC Barcelona-speler

Te oordelen naar wat er op sociale netwerken te zien is, is Ferrán Torres een fan van training in bijna al zijn variabelen. We vertellen je hier iets meer over de routine en het dieet van de jonge Spaanse spits.
Ferrán Torres: de rigoureuze training en het dieet van de FC Barcelona-speler
Leonardo Biolatto

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Leonardo Biolatto.

Geschreven door Fernando Clementin

Laatste update: 23 januari, 2023

Ferrán Torres is een jonge voetballer, maar met een lange carrière bij grote Europese voetbalteams, zoals FC Barcelona, Valencia en Manchester City. Zijn training en dieet hebben veel te maken met zijn fysieke vorm en de prestaties die hij op het veld laat zien.

De spits, die regelmatig wordt opgeroepen voor het nationale team, valt al sinds zijn begintijd op door zijn geweldige fysieke vorm. Zijn offensieve bijdrage, die voor gelijke delen onevenwichtig en technisch is, is gebaseerd op zijn vaardigheid en behendigheid.

Hoe traint Ferrán Torres?

Ferrán Torres
Torres’ training is geen geheim, want de speler post nogal veel van wat hij doet op sociale netwerken.

Het is duidelijk dat Ferrán Torres, als speler van FC Barcelona en het Spaanse nationale team, een routine heeft die hem en het hele team door de trainersstaf is toegewezen. Het is echter ook bekend dat de aanvaller een deel van de voorbereiding uitvoert in vakantieperiodes, voor het begin van het voorseizoen, of als aanvulling thuis tijdens het seizoen.

Aan de ene kant zijn op sociale netwerken beelden te zien van de speler in de sportschool. Daarbij voer hij zowel werk met gewichten als ander meer functioneel werk uit. Bijvoorbeeld met behulp van elementen als trappen of elastieken. In de video’s was te zien hoe hij deze oefeningen deed.

Squats en andere oefeningen

  • Sumo squat. Dit is een soort squat uitgevoerd met de voeten op schouderbreedte uit elkaar en met de toppen van de voeten naar buiten gericht.
  • Laterale squat met TRX. Door de TRX met beide handen op spanning te houden, wordt een van de voeten opzij gebracht, terwijl met de andere de knie wordt gebogen om een squat uit te voeren.
  • Box en step jumps. De box jumps worden met beide voeten gedaan, terwijl de step kortere en afwisselende bewegingen vereist, alsof je een klapbeweging maakt.
  • Stride. Deze oefening bestaat uit het naar voren brengen van één been en, het andere laten staan, het buigen van beide knieën. Torres deed het vroeger in combinatie met een andere oefening, zoals de armcurl.
  • Push-ups met spider-plank. Deze oefening combineert een conventionele push-up met de beweging waarbij de knieën naar de ellebogen worden gebracht en het lichaam in een plank wordt gehouden.

Vervolgens is de spits ook gezien terwijl hij op het veld werk deed. Deze omvatten bewegingen met de bal en andere elementaire reactie-, behendigheids- en uithoudingsoefeningen.

Al in 2020, toen hij nog maar 20 jaar oud was, was Ferrán Torres bezig te laten zien hoe hij trainde om zijn lichaamsbouw op het hoogtepunt te houden. En hij hoefde geen toevlucht te nemen tot grote apparaten; in plaats daarvan deed hij veel lichaamsgewicht- en TRX-oefeningen. Samen met een goed uitgebalanceerd dieet gaven deze zeer goede resultaten.

We denken dat je het misschien ook leuk vindt om dit artikel te lezen:
Europees kampioenschap voetbal vrouwen 2022

Ferrán Torres’ dieet

Ferrán Torres juicht
De Spaanse speler verhoogde zijn spiermassa in 2020 op een opmerkelijke manier, door 4 kilo aan te komen.

Tijdens zijn tijd bij Manchester City deelde Torres de keuken met zijn coach, Josep Guardiola. De kok zou bij de speler thuis komen om speciaal voor hem ontworpen maaltijden te bereiden, volgens zijn behoeften en de aanwijzingen van de voedingsdeskundige van de club.

Het dieet van de speler vereiste een gedetailleerde controle van de macronutriënten die hij binnenkreeg. Dit zijn de essentiële voedingsstoffen die het lichaam in grotere hoeveelheden nodig heeft om energie te krijgen, naar behoren te functioneren en de gezondheid te behouden. Er zijn drie makronutriënten: Koolhydraten Vetten Eiwitten.

Torres kreeg van de voedingsdeskundige ook de opdracht om de porties die ze at onder controle te houden. Het idee was natuurlijk niet om een hypocalorisch dieet te volgen om af te vallen, maar om net genoeg te eten om de ideale waarde te behouden.

Hoewel er geen verdere details bekend waren over het dieet van Ferrán Torres, hebben topsporters meestal een hoge eiwitinname. Deze voedingsstof draagt bij tot spierherstel en wekt verzadiging op, omdat het langzamer wordt verteerd.

Eind 2020 werd gemeld (Spaanse link) dat de speler zijn spiermassa had vergroot en 4 kilo in gewicht wist aan te komen. Met dat doel wordt eiwitinname via voedingsmiddelen als vlees, vis, eieren en noten meestal aanbevolen. Het hangt van de kenmerken en behoeften van elke persoon af welke porties noodzakelijk zijn.

Vind je dit artikel leuk? Misschien wil je dit artikel ook lezen:
Bekijk deze 20 eigenaardigheden, rituelen en leuke weetjes over Rafael Nadal

Een topvoetballer die in de details zit

Het is duidelijk dat niemand bij de beste teams ter wereld komt zonder een natuurlijke aanleg voor voetballen te hebben. Het vergt echter ook inzet en veel hard werken; Ferrán Torres kan daar niet in het minst op worden aangesproken.

De Spaanse spits heeft alles gegeven om op het hoogste niveau te komen. Training en dieet zijn, zoals bij alle sporters, twee belangrijke punten. Het is noodzakelijk om de spiermassa te vergroten, kracht te winnen en wendbaar te blijven.

Ook de brandstof die het lichaam krijgt toegediend draagt in hoge mate bij aan het proces. Macronutriënten en verzadigende maar eerlijke porties zijn Torres’ geheimen voor topprestaties en minder kans op blessures. De resultaten zijn er voor iedereen te zien, en hij lijkt zelfs ruimte te hebben voor verdere verbetering.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.