Eyebrow lamination: de ideale aanvulling op je make-up

Wenkbrauwlamineren is een schoonheidstrend die aan populariteit heeft gewonnen vanwege de resultaten en voordelen. Waaruit bestaat het? Ontdek het hier.
Eyebrow lamination: de ideale aanvulling op je make-up

Laatste update: 23 januari, 2023

Wenkbrauwen hebben in de loop der jaren verschillende transformaties doorgemaakt; dun, borstelig en getatoeëerd, om er maar een paar te noemen. Tegenwoordig is eyebrow lamination een trend geworden als aanvulling op make-up. Maar wat is het eigenlijk precies?

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van deze techniek, die samen met wimperlifting in opkomst is. Beide behandelingen beogen een natuurlijk, gedefinieerd en volumineus resultaat. Lamination probeert echter de ogen te omlijsten en wordt aanbevolen voor wenkbrauwen met dikke haren. Dit is alles wat je moet weten.

Hoe werkt eyebrow lamination?

Zoals beschreven in een overzichtsstudie (Engelse link) gepubliceerd in het Journal of Drugs in Dermatology , hebben wenkbrauwen zeer belangrijke biologische en esthetische functies. Vandaar dat de verzorging en het uiterlijk ervan deel uitmaken van de schoonheidsroutine van de meeste mensen.

In de loop der tijd zijn veel cosmetische methoden ontwikkeld om ze te verfraaien, vorm te geven en aan te passen aan de vorm van elk gezicht. Daaronder heeft het lamineren van wenkbrauwen aanhangers gekregen vanwege bepaalde voordelen.

Men moet echter bedenken dat het met deze techniek niet mogelijk is de wenkbrauwen op te vullen met haar, dus het is geen vervanging voor microblading. Lamineren dient alleen om ze te vormen en opnieuw vorm te geven, vooral als de haartjes rommelig en slecht gedefinieerd zijn.

Deze procedure laat de wenkbrauwen er onder andere dikker (Engelse link) en gladder uitzien. Het is pijnloos, want het is alleen nodig om speciale serums en producten te gebruiken en vervolgens de haartjes vanuit het gebied naar boven te borstelen.

De tijd van het proces hangt grotendeels af van het type haar en hoe volumineus het is. Meestal duurt het echter ongeveer 40 minuten voor beide wenkbrauwen. Hier volgt de stap-voor-stap procedure.

1. Het kiezen van het ontwerp

Eye lamination.
Wenkbrauwen lamineren is bedoeld om de esthetiek van dit deel van het gezicht te verbeteren. Het is een snelle en pijnloze procedure.

Allereerst moet de estheticus het wenkbrauwontwerp tekenen in overeenstemming met het type gezicht. Idealiter moet het goed harmoniëren met de gelaatstrekken van de persoon, zodat het resultaat esthetischer is. Als dit gedaan is, gaat hij/zij over tot het vormgeven ervan.

2. Het wenkbrauwgebied schoonmaken

Om een nette, professionele afwerking te bereiken, moet je het wenkbrauwgebied schoonmaken. Je moet niet alleen alle sporen van make-up of producten verwijderen, maar ook ongewenste haartjes.

Vaak wordt een wenkbrauwpincet gebruikt. Sommige professionals bieden echter andere ontharingsmethoden aan, zoals threading, harsen en andere hulpmiddelen.

3. Breng het fixeermiddel aan

Je moet bepalen of de bestanddelen van het fixeermiddel veilig zijn, vooral als er een geschiedenis van huidallergieën is. Als het wenkbrauwgebied is schoongemaakt, moet de expert een kleefvloeistof aanbrengen. Met dit product blijven de haartjes ongeveer 2 maanden stevig, dik en “perfect.”

4. Wenkbrauwen verzachten

Na het fixeren van het haar moet je een serum aanbrengen om het te verzachten en een meer natuurlijke afwerking te bereiken. Tegelijkertijd geeft dit product extra voedingsstoffen aan het haarzakje om de wenkbrauwen sterk te houden.

5. Kammen en definiëren

Na een paar minuten wachten tot het product zijn ding heeft gedaan, zal de specialist de wenkbrauwen gaan kammen met een speciaal borsteltje. Dit is de laatste stap voor de wenkbrauwen om het afgesproken ontwerp aan te nemen en de algehele look te verbeteren.

Ontdek meer in dit artikel:
10 tips voor prachtige wenkbrauwen

Hoe lang gaat eyebrow lamination mee?

Eyebrow lamination
Eyebrow lamination kan tot twee maanden meegaan, afhankelijk van de toegepaste nazorg.

De duurzaamheid van deze techniek hangt sterk af van hoe je je wenkbrauwen verzorgt. Onder normale omstandigheden moet het ongeveer twee maanden meegaan. Het zal echter minder lang meegaan bij mensen die bijvoorbeeld aan watersport doen of die heel vaak naar het strand gaan.

Eyebrow lamination, een techniek die veelzijdigheid aan je look brengt

Eyebrow lamination is een veilige schoonheidsbehandeling, zolang er kwaliteitsproducten worden gebruikt en je de diensten van een expert op dit gebied inhuurt. Een van de voordelen is dat het de haarvezel niet beschadigt en geen slijtage aan de huid veroorzaakt.

Gedurende de eerste 24 uur na de behandeling kunnen je wenkbrauwen er donkerder uitzien dan verwacht. Dit verbetert echter na die tijd en de natuurlijke afwerking begint zich af te tekenen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Nguyen JV. The biology, structure, and function of eyebrow hair. J Drugs Dermatol. 2014 Jan;13(1 Suppl):s12-6. PMID: 24385126.
  • Hwang K, Kim H. Perceptions of Healthy-Looking and Sexy-Looking Brow Thickness. J Craniofac Surg. 2018 Jun;29(4):1064-1068. doi: 10.1097/SCS.0000000000004391. PMID: 29481514.
  • 7 ways to remove unwanted hair. (2021). American Academy of Dermatology. Available in https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/hair/remove-unwanted-hair

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.