Natuurlijke behandelingen om dikkere wenkbrauwen te krijgen

Als we dikkere wenkbrauwen willen, moeten we deze behandelingen voortdurend gebruiken en ze aanvullen met een gezond dieet om onze wenkbrauwen ook van binnenuit te voeden.
Natuurlijke behandelingen om dikkere wenkbrauwen te krijgen

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Dikke wenkbrauwen zijn tegenwoordig trendy. Stijlvolle wenkbrauwen zijn niet alleen meer gedefinieerd, maar ze verbeteren ook de aanblik van de ogen en helpen om een expressievere blik te krijgen. Maar hoe kun je dikkere wenkbrauwen krijgen? Lees verder en kom erachter!

Het is lang geleden dat dunne wenkbrauwen in de mode waren. In feite zoeken de meeste mensen nu liever alternatieve stijlen voor hun wenkbrauwen om ze vorm en volume te geven, en zodat ze er natuurlijk uitzien.

Het probleem is dat voortdurend gebruik van ontharingsmethoden, chemische producten en omgevingsdeeltjes het haar kunnen verzwakken en merkbare veranderingen kunnen veroorzaken.

Zo is het gebruikelijk dat wenkbrauwhaar uitvalt en moeilijk te accentueren is door make-up te gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke remedies die helpen de wenkbrauwen te versterken, en hun groei te stimuleren. Dit werkt ook voor het teruggroeien van onze wimpers of van het haar op ons hoofd.

In het artikel van vandaag willen we enkele van de meest effectieve natuurlijke middelen met je delen.

Natuurlijke behandelingen om dikkere wenkbrauwen te krijgen

Castorolie

Castorolie

Castorolie is een van de beste productenom dikkere wenkbrauwen te krijgen. Deze olie helpt om de haartjes laten groeien en ze te versterken.

Het is een natuurlijke bron van eiwitten, essentiële vetzuren en antioxidanten die in de follikels doordringen om de haargroei te stimuleren.

Castorolie is een van de essentiële producten om de dikte van de wenkbrauwen te vergroten en verzwakking tegen te gaan. Dit wordt bevestigd door deze studie uitgevoerd door Sardar Patel University (India)

Hoe gebruik je het?

 • Doop een watje in biologische castorolie en wrijf ermee over elke wenkbrauw.
 • Masseer je wenkbrauwen zachtjes gedurende 3 minuten en laat de castorolie er een nacht op zitten.
 • Herhaal dit elke dag voor een optimaal resultaat.

Kokosolie

Kokosolie heeft niet alleen een heel aangenaam aroma, maar bevat ook middellange keten vetzuren, vitamine E en mineralen die de wenkbrauwen en hun follikels versterken.

Naast een zeer aangenaam aroma bevat kokosolie middellange vetzuurketens, vitamine E en mineralen die de wenkbrauwen en hun follikels versterken. Volgens deze studie uitgevoerd door Nature Care Division (India) is het zeer heilzaam om de hoofdhuid te verzorgen en te versterken.

Hoe gebruik je het?

 • Neem een kleine hoeveelheid vaste kokosolie en verwarm die ongeveer 20 seconden in de magnetron.
 • Als het gesmolten is, maar op een verdraaglijke temperatuur, doop je er een katoenen balletje in en wrijf je het over je wenkbrauwen.
 • Masseer de plek een paar minuten en laat de kokosolie er de hele nacht op zitten.
 • Herhaal dit elke dag gedurende ten minste twee opeenvolgende maanden.

Uiensap

Natuurlijke behandelingen om dikkere wenkbrauwen te krijgen

Het natuurlijke sap van uien bevat zwavelhoudende stoffen die het haar kunnen versterken en de wenkbrauwgroei bevorderen. De eigenschappen ervan verhogen de collageenweefselproductie en keren de schade door vrije radicalen deeltjes terug.

Het natuurlijke sap van de ui bevat zwavelhoudende stoffen die het haar versterken en de groei van de wenkbrauwen bevorderen, zoals blijkt uit deze studie (Engelse link) van het Baghdad Teaching Hospital (Iran). Zijn eigenschappen verhogen de productie van collageen in de weefsels en keren de schade veroorzaakt door vrije radicalen terug.

Hoe gebruiken?

 • Snijd een ui doormidden en blend hem om het sap ervan te krijgen.
 • Masseer je wenkbrauwen gedurende vijf minuten, nadat je het uiensap op de plek hebt aangebracht, en wacht tot het vanzelf opdroogt.
 • Als je tegen de geur kunt, laat je het uiensap de hele nacht zitten. Zo niet, spoel dan het uiensap af met koud water.
 • Herhaal dit elke nacht gedurende minstens een maand.

Eigeel

Eigeel bevat hoogwaardige eiwitten die de gezondheid van het haar op ons hoofd, de wenkbrauwen en de wimpers verbeteren. De vitaminen en mineralen in eigeel versterken het haar en verminderen overmatig verharen als gevolg van een tekort aan voedingsstoffen.

Hoe te gebruiken?

 • Scheid de dooier van een ei en klop het tot je een romige massa krijgt.
 • Breng het product op je wenkbrauwen aan met een borsteltje of een wattenstaafje.
 • Wacht ongeveer 20 minuten en spoel het ei dan af met warm water.
 • Breng het eigeel tweemaal per week aan.

Melk

Melk

Melk bevat eiwitten en vetten die de wenkbrauwwortels voeden om een gezonde groei te bevorderen. Je kunt het dus gebruiken om dikkere wenkbrauwen te krijgen. 

Hoe gebruik je het?

 • Doop een wattenbolletje in een beetje volle melk en breng het op je wenkbrauwen aan.
 • Laat het 20 minuten drogen en spoel de melk er dan met warm water af.
 • Breng het elke dag aan, bij voorkeur voor het slapen gaan.

Aloëvera

De aloëveraplant bevat enzymen en vochtinbrengende stoffen die de haarfollikels reinigen, zodat niets de groei ervan kan belemmeren. Voortdurend aanbrengen van aloëvera versnelt het groeiproces en helpt het haar op natuurlijke wijze dikker te maken om uitvallen te voorkomen.

De continue toepassing versnelt het groeiproces en helpt om op natuurlijke wijze dikkere wenkbrauwen te krijgen. Volgens deze studie (Spaanse link), uitgevoerd door het Provinciaal Klinisch Chirurgisch Academisch Ziekenhuis “Amalia Simoni Argilagos” in Camagüey (Cuba), is het een voedings-, ontstekingsremmend en genezend element.

Hoe te gebruiken?

 • Neem een kleine hoeveelheid vers aloëverasap en masseer het zachtjes in je wenkbrauwen.
 • Laat het een nachtje zitten en spoel het de volgende dag af met warm water.

Conclusie

Bedenk tenslotte dat deze behandelingen geen wonderen zijn en ook niet onmiddellijk resultaat geven. Je ziet de resultaten pas na langdurig gebruik, vooral als ze gepaard gaan met een dieet dat rijk is aan eiwitten, vitaminen en omega 3-vetzuren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Ladda, P. L., & Kamthane, R. B. (2014). Ricinus communis (Castor): An Overview. Int. J. of Res. in Pharmacology & Pharmacotherapeutics.
 • Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Coconut oil – a review of potential applications. Hygeia Journal for Drugs and Medicines. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
 • Sharquie, K. E., & Al-Obaidi, H. K. (2002). Onion juice (Allium cepa L.), a new topical treatment for alopecia areata. Journal of Dermatology. https://doi.org/10.1111/j.1346-8138.2002.tb00277.x
 • Eshun, K., & He, Q. (2004). Aloe Vera: A Valuable Ingredient for the Food, Pharmaceutical and Cosmetic Industries – A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408690490424694

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.