Zo kan je eieren gebruiken voor haarverzorging

Ontdek hoe je gebruik kunt maken van de eigenschappen van ei tijdens het aanbrengen op verschillende soorten haar, zowel droog, normaal en vettig, om de gezondheid en schoonheid ervan terug te krijgen.
Zo kan je eieren gebruiken voor haarverzorging
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 28 januari, 2021

Eieren zijn een superfood, omdat hun voedingswaarde ze essentieel kan maken voor een gezonde en evenwichtige voeding. Door het hoge gehalte aan voedingsstoffen kan het ook goed zijn om eieren te gebruiken voor haarverzorging. Hieronder zullen we uitleggen hoe je hiervan kan profiteren.

Het ongelooflijke ei

Bruine eieren

Eieren zijn een gezond, compleet en evenwichtig voedingsmiddel dat je regelmatig kunt consumeren om voldoende eiwitten en gezonde vetten binnen te krijgen.

Eieren kunnen ook een essentieel ingrediënt zijn voor natuurlijke en zelfgemaakte remedies. Je kunt het gebruiken op je huid, haar en nagels om te helpen bij het leveren van voedingsstoffen en het bestrijden van bepaalde aandoeningen. Eieren bevatten essentiële aminozuren die je lichaam niet zelf aanmaakt en die je uit het voedsel dat je eet moet halen.

Voedingswaarde

Eieren bevatten de volgende voedingsstoffen:

Waarom eieren gebruiken voor haarverzorging?

Eieren gebruiken voor haarverzorging

De volgende voedingsstoffen kunnen erg bevorderlijk zijn voor je haar, ongeacht of je het consumeert of plaatselijk aanbrengt:

 • Eiwit: dit kan zorgen voor een goede haarstructuur die je haar sterk kan maken en veel volume kan geven.
 • Aminozuren: kunnen goed zijn voor de haargroei.
 • Vetzuren: ze kunnen je haar voeden van de wortels tot aan de punten om droog, pluizig haar en gespleten punten te voorkomen.
 • Foliumzuur (vitamine B11): kan helpen om haaruitval voorkomen
 • Zink: kan goed zijn voor het verstevigen van haar.
 • Biotine (vitamine B8): één van de beste vitaminen voor de gezondheid van het haar.

Eieren gebruiken voor haarverzorging in plaats van andere commerciële behandelingen, is een goede manier om bepaalde bestanddelen, zoals siliconen, parabenen of sulfaten, te vermijden.

Deze bestanddelen kunnen kortstondig voor hydratatie zorgen. Langdurig gebruik kan echter je haar uitdrogen, irriteren en verzwakken. Daarnaast kan het ook schadelijk zijn voor je gezondheid.

1. Eigeel en droog haar

Eigeel kan zeer bevorderlijk zijn voor droog en beschadigd haar of gespleten haarpunten. Wanneer je het regelmatig aanbrengt kan je hydratatie, glans, zachtheid en minder pluizig haar krijgen. Je kunt eigeel op drie verschillende manieren gebruiken:

 • Als je normaal gesproken een commerciële shampoo gebruikt en zeer droog haar hebt, dan kun je dagelijks eidooier gebruiken. Je hoeft alleen de shampoo die je van plan bent te gebruiken met de eidooier te mengen. Dit kan je een schone, schuimende, voedzame shampoo geven.
 • Eigeel kan een uitstekende conditioner zijn voor droog haar door het mogelijk zacht en gehydrateerd achter te laten. Je kan het het beste voor je gewone shampoo gebruiken, om te voorkomen dat er nog eierresten achterblijven. Dit kan je haar een ideaal effect geven en het na elke wasbeurt schoonhouden.
 • Probeer voor een intensievere behandeling een voedzaam haarmasker te maken door eigeel in combinatie met een plantaardige olie te gebruiken (kokos-, amandel-, jojoba-, olijf- of arganolie). Breng het over je hele haar aan en laat het vervolgens minstens een half uur inwerken.

2. Voor vet haar

Eieren scheiden

Als je vet haar hebt, kun je het beste alleen het enzymrijke eiwit gebruiken, omdat het onder andere B-vitaminen en selenium bevat. Eiwit kan helpen bij het reguleren van de talgproductie van de hoofdhuid. Het kan ook goed zijn voor de behandeling van roos en om volume toe te voegen aan je haar.

 • Het is een goed idee om een eiwit een beetje los te kloppen voordat je het gebruikt en het altijd aan te brengen voordat je haar gaat wassen met shampoo. Laat het dan 20 minuten inwerken.
 • Gebruik altijd koel of lauwwarm water bij het wassen van je haar na een eiwitbehandeling. Als je warm water gebruikt kan het eiwit namelijk coaguleren, waardoor het vast kan komen te zitten in je haar.

3. Voor normaal haar

Normaal haar kan profiteren van de voedingsstoffen van zowel eiwit als -dooier, omdat ze elkaar in evenwicht kunnen brengen.

 • Het enige wat je hoeft te doen is het ei licht los te kloppen en het vervolgens gedurende 20 minuten in te laten werken op je haar.
 • Gebruik dit masker eenmaal per week.

Alleen al door eieren te gebruiken voor haarverzorging kan je stralend haar hebben en mogelijk helpen om haaruitval te voorkomen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.