Microblading van je wenkbrauwen: voor en na

Microblading van je wenkbrauwen is een eenvoudige ingreep en kan tussen 6 maanden en een heel jaar effect blijven hebben. Ontdek meer over deze pigmentatietechniek in dit artikel!
Microblading van je wenkbrauwen: voor en na

Laatste update: 28 augustus, 2022

Tegenwoordig ontdekken we steeds meer esthetische technieken om het gezicht te verfraaien en de plekken bij te werken die we willen corrigeren of verbeteren. Met dit in gedachten is het microblading van je wenkbrauwen populair geworden. Deze methode is gebaseerd op de micropigmentatie van de wenkbrauwen om de gewenste vorm te krijgen.

Tot voor kort was het nogal ingewikkeld om mooie en natuurlijke wenkbrauwen te krijgen met behulp van ontharen en make-up. Maar tegenwoordig hebben we deze techniek die langduriger resultaten belooft met een heel natuurlijk resultaat. Dit wordt ook wel permanente make-up genoemd.

Microblading van je wenkbrauwen om de perfecte vorm te krijgen

Goed gedefinieerde wenkbrauwen kunnen de trekken van je gezicht sterk veranderen. Maar het is niet altijd gemakkelijk om het gewenste effect te bereiken met make-up of ontharen alleen. Ook brengt het laatste een dagelijkse inspanning met zich mee als het erom gaat ze bij te werken.

Tegelijkertijd hebben veel mensen last van het ontbreken van haar op hun wenkbrauwen. Dit kan komen door genetische problemen, gezondheidsproblemen, of omdat ze te veel gewaxt hebben toen dunne wenkbrauwen populair waren.

Wat houdt microblading van je wenkbrauwen in?

The benefits of microblading.
Microblading is een vernieuwende micropigmentatie techniek waarmee je je wenkbrauwen een meer esthetische vorm kunt geven.

De microblading techniek is in Azië opgekomen als micropigmentatie methode. De bedoeling is de wenkbrauw – of een deel ervan – te corrigeren of te reconstrueren als er te weinig haar is.

In tegenstelling tot andere oude make-up technieken worden bij microblading de haartjes op een grondige, artistieke en natuurlijke manier getekend. Er komen net als bij tatoeëren ook heel fijne naaldjes aan te pas, en daarom geeft deze techniek zulke realistische resultaten.

Deze vorm van pigmentatie wordt alleen op de opperhuid gedaan en wordt gevolgd door een snelle genezing. Het is semi-permanent en kan tussen de 6 maanden en een jaar duren, afhankelijk van o.a. ieders huidtype.

Wat je moet weten over microblading van je wenkbrauwen

 • Microblading is een techniek die op een meer oppervlakkig niveau werkt dan micropigmentatie of tatoeëren. Het pigment wordt eerder in de opperhuid dan in de lederhuid geïnjecteerd.
 • Dankzij deze kenmerken is het geen pijnlijke techniek. In veel gevallen kan de beroepsbeoefenaar echter producten met verzachtende eigenschappen gebruiken om ongemak voor de cliënt te voorkomen.
 • De specialist tekent de wenkbrauwen volgens de vraag van de gebruiker, de morfologie van het gezicht, en de natuurlijke kleur van de wenkbrauw en het haar, en zoekt daarbij naar symmetrie.
 • Deze techniek dient ook om littekens en hangende oogleden te verbergen.
 • De behandeling duurt meestal minder dan een uur.
 • De professional moet de techniek uitvoeren met steriel en wegwerpmateriaal.
 • Het is belangrijk je beslissing niet op de prijs te baseren. Je moet mensen vragen die al microblading hebben laten doen en verschillende specialisten bekijken.

Vóór het microblading…

Vóór het microblading moet je je bewust zijn van de contra-indicaties. Je moet niet voor deze techniek kiezen als je lijdt aan gezondheidsproblemen zoals:

In sommige gevallen kunnen verdere complicaties optreden. Maar die hebben meestal te maken met een onjuiste toepassing van het pigment.

Daarom – en ook omdat er naalden aan te pas komen – is het van essentieel belang naar een goede professional en een erkend centrum te gaan. Een rapport (Spaanse link) van het Gezondheidsportaal van de Gemeenschap Madrid geeft precies dat aan.

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in dit artikel:
5 cosmetische behandelingen voor dikkere wenkbrauwen

Wenkbrauwen na microblading

Eyebrows after microblading.

Na het microblading van je wenkbrauwen is het normaal dat je wat zwelling in het gebied ervaart. Als je al besloten hebt om microblading te laten doen, is het belangrijk dat je je bewust bent van de daaropvolgende herstelfase:

 • Vlak na het afwerken zal het hele gebied van de wenkbrauwen een beetje gezwollen zijn.
 • De eerste dagen na de micropigmentatie zul je een donkerder kleur waarnemen dan wat het definitieve resultaat zal zijn.
 • Er kan een klein korstje op de huid verschijnen dat tijdelijk de ware kleur zal verbergen. Het zal er echter vanzelf afvallen en de definitieve pigmentatie van de wenkbrauwen tonen.

Tussen 3 en 4 weken later zal je huid al genezen zijn en volledig herstellen. Op dat moment heb je meestal nog een sessie om de kleur te versterken. De volgende afspraak is ongeveer na een jaar.

Investeer in je schoonheid

Nu weet je wat microblading van je wenkbrauwen inhoudt om voor een tijdje perfecte wenkbrauwen te krijgen. Voortaan kun je het elke dag verzorgen van je wenkbrauwen vergeten en je dagelijkse schoonheidsroutine vereenvoudigen.

Laten we genieten van deze grote vooruitgang in de wereld van de cosmetica!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Microblading. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 05 de julio de 2019 de https://es.wikipedia.org/wiki/Microblading
 • Lipoff, J. B., Steele, K. T., & Jariwala, N. (2017). Eyebrow and eyelash loss. JAMA – Journal of the American Medical Association. https://doi.org/10.1001/jama.2016.17688
 • Needle stick injuries. Paediatr Child Health. 2008;13(3):211–220. doi:10.1093/pch/13.3.211
 • KRONEMYER, B. O. B. (2018). MedSpa trend report. Dermatology Times.
 • Portal de Salud de la Comunidad de Madrid. http://www.madrid.org/cs/Satellite?blobcol=urldata&blobheader=application%2Fpdf&blobheadername1=Content-Disposition&blobheadervalue1=filename%3Dguia.pdf&blobkey=id&blobtable=MungoBlobs&blobwhere=1266139770856&ssbinary=true

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.