Een gemakkelijk en smakelijk recept voor cheesecake uit de airfryer

We laten je de stappen zien die je moet volgen om een heerlijke cheesecake in de airfryer te bereiden. Je zult ervan smullen.
Een gemakkelijk en smakelijk recept voor cheesecake uit de airfryer
Saúl Sánchez Arias

Geschreven en geverifieerd door de diëtist Saúl Sánchez Arias.

Laatste update: 01 november, 2022

Met dit recept voor een cheesecake uit de airfryer krijg je voortreffelijke resultaten met weinig ingrediënten, en het ziet er mooi uit en smaakt heerlijk! Het is een gerecht dat als dessert geserveerd kan worden, hoewel het ook goed past bij een kopje koffie of een thee halverwege de middag. We laten je stap voor stap zien hoe je het kunt maken om er het meeste uit te halen.

Denk eraan om, voor je begint, in de gaten te houden hoeveel zoete gerechten je consumeert. Deze bevatten meestal grote hoeveelheden enkelvoudige suikers.

Als ze dagelijks geconsumeerd worden, kunnen ze bepaalde spanningen op de alvleesklier veroorzaken, die uiteindelijk het risico op het ontstaan van stofwisselingspathologieën kunnen verhogen. Als ze echter regelmatig in het dieet worden opgenomen, is er geen probleem.

Ingrediënten voor cheesecake uit de airfryer

Als je een voortreffelijke cheesecake uit de airfryer wilt bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 85 gram gezouten boter
 • 140 gram biscuitjes
 • 680 gram roomkaas
 • 2 eieren
 • 400 gram gecondenseerde melk
 • 1 eetlepel vanille-extract
 • Aardbeienjam
 • Verse aardbeien

Stap-voor-stap instructies

Een cheesecake
Het bereiden van een cheesecake in de airfryer is veel eenvoudiger dan je je kunt voorstellen.
 • Bekleed een taartvorm met bakpapier en vet hem daarna in met boter. Het is belangrijk de randen in te vetten om het uitvouwen te vergemakkelijken.
 • Om verder te gaan maak je de koekjes fijn in een kom en meng je ze met de boter op kamertemperatuur. Het resultaat moet een grove bloem zijn waarmee je de bodem van de taart kunt vormen. Doe het mengsel in de vorm en druk goed aan om het te verdichten.
 • Nu is het tijd om de vulling voor de cake te gaan bereiden. Het is goed om een mixer te hebben, maar je kunt het ook in een kom mengen met een keukenklopper. Klop de roomkaas goed door tot je een romige, gladde textuur krijgt.
 • Voeg een voor een de eieren toe en ga door met kloppen.
 • Voeg de gecondenseerde melk en het vanille-extract toe. Na een paar minuten kloppen krijg je een volkomen gladde en romige vulling.
 • Doe de vulling in de taartvorm en plaats hem in het mandje van de airfryer.
 • Stel de airfryer in op 150 graden Celsius en laat 25-40 minuten bakken, afhankelijk van het model. Het oppervlak moet licht gebruind zijn.
 • Neem de pan uit de frituurpan en laat hem een uur op kamertemperatuur rusten.
 • Zet de koek dan nog 6 uur in de koelkast.
 • Na deze tijd kan hij uit de vorm gehaald worden.
 • Leg er in plakjes gesneden aardbeien op en bestrijk met een beetje jam.

Nog een lekker recept vind je hier:
Hoe je een cottage cheesecake zonder oven maakt

De voordelen van cheesecake

Een stuk citroen-cheesecake
Je kunt cheesecake af en toe in je eetpatroon opnemen.

Hoewel cheesecake grote hoeveelheden eenvoudige suikers bevat, levert het ook een aantal essentiële voedingsstoffen. Zo bevat het eiwitten met een hoge biologische waarde uit kaas en eieren. Van deze elementen is aangetoond (Engelse link) dat ze nodig zijn om de ontwikkeling van complexe pathologieën zoals sarcopenie te voorkomen.

Bovendien is kwarktaart een bron van calcium, een fundamenteel mineraal voor de botten, zoals blijkt uit onderzoek (Engelse link) dat gepubliceerd werd in het tijdschrift Nutrients.

Het is belangrijk om de dagelijkse behoefte aan calcium te dekken en ervoor te zorgen dat de vitamine D-niveaus binnen optimale marges blijven. Op die manier vindt een juiste fixatie van calcium in het botweefsel plaats.

Wel moet opgemerkt worden dat mensen die een stofwisselingsziekte ontwikkeld hebben hun inname van zoetigheid of voedsel met eenvoudige suikers sterk moeten matigen. Dit wordt bevestigd door een studie (Engelse link) die gepubliceerd werd in het tijdschrift Advances in Nutrition.

Anders zou het probleem zich kunnen uitbreiden, waardoor het moeilijk te beheersen wordt. Het zal van cruciaal belang zijn om bepaalde voedingsmechanismen in te stellen om grote problemen te voorkomen.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in dit artikel:
Een recept voor no-bake piña colada cheesecake

Maak deze cheesecake uit de airfryer

Zoals je gezien hebt, is het gemakkelijk om een voortreffelijke cheesecake in een airfryer te bereiden. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en ook niet veel tijd om zowel qua smaak als presentatie een fabelachtig resultaat te bereiken.

Hij doet op geen enkele manier onder voor de traditionele ovengerechten. Natuurlijk is het een gerecht dat met mate gegeten moet worden, want het levert veel enkelvoudige koolhydraten die de bloedsuikerspiegel kunnen beïnvloeden.

Vergeet ten slotte niet om regelmatig de nadruk te leggen op de consumptie van gefermenteerde zuivelproducten als nagerecht. Deze voedingsmiddelen bevatten probiotische micro-organismen, elementen die de gezondheid en de werking van het spijsverteringskanaal verbeteren. Fruit is ook een goede optie, met hoogwaardige vitaminen en antioxidanten.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.)40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
 • Vannucci, L., Fossi, C., Quattrini, S., Guasti, L., Pampaloni, B., Gronchi, G., Giusti, F., Romagnoli, C., Cianferotti, L., Marcucci, G., & Brandi, M. L. (2018). Calcium Intake in Bone Health: A Focus on Calcium-Rich Mineral Waters. Nutrients10(12), 1930. https://doi.org/10.3390/nu10121930
 • Johnson, R. J., Sánchez-Lozada, L. G., Andrews, P., & Lanaspa, M. A. (2017). Perspective: A Historical and Scientific Perspective of Sugar and Its Relation with Obesity and Diabetes. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)8(3), 412–422. https://doi.org/10.3945/an.116.014654

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.