Drie shakes om darmparasieten te bestrijden

· 12 december 2015

Vaak hebben mensen het niet eens door als ze last hebben van darmparasieten. De symptomen die met deze aandoening gepaard gaan zijn meestal maag- en darmklachten, anale jeuk, eetstoornissen, nervositeit etc. Als je huisdieren hebt dan kunnen parasieten gemakkelijker worden overgedragen.

In dit artikel bespreken we drie gezonde en geneeskrachtige shakes die je vijftien dagen achtereenvolgend elke ochtend moet drinken als natuurlijk middel tegen darmparasieten.

Drink deze shakes op een lege maag

De shakes zullen het sterkste effect op je lichaam hebben als je ze op een lege maag drinkt in de ochtend, zodra je wakker wordt. Na een goede nachtrust is je lichaam veel beter in staat om de verse voedingsstoffen in zich op te nemen.

Als je vermoedt dat je misschien last hebt van darmparasieten, drink dan deze shakes vijftien dagen achter elkaar elke ochtend op een lege maag. Je kunt ze zelfs drinken in plaats van je ontbijt.

Volgens de Chinese geneeskunde zijn je darmen in de vroege ochtend het actiefst. Je darmen zullen er dus het meeste voordeel uit halen als je voor zeven uur ’s ochtends ontbijt.

Ingrediënten die je moet vermijden

Als je darmparasieten wilt behandelen, dan is het van essentieel belang om je dag te beginnen met de juiste voeding. Darmparasieten voeden zichzelf namelijk met bepaalde voedingsmiddelen.

In deze shakes wordt natuurlijk geen gebruik gemaakt van deze voedingsmiddelen en we raden tevens aan dat je deze voedingsmiddelen ook de rest van de dag vermijd, tenminste gedurende de vijftien dagen die de behandeling beslaat.

 • Suikers: Of het nu witte suiker, honing of siroop is, parasieten zijn dol op alle vormen van suiker. De enige vorm van zoetstof die toegestaan is, is stevia, dat je zowel in pure vorm of geraffineerde vorm kunt gebruiken.
 • Melk: Het consumeren van melk wordt afgeraden als je last hebt van darmparasieten. Gebruik in plaats van koemelk plantaardige soorten melk of kefir, zoals wordt aangeraden in een van de onderstaande recepten.

Probeer ook de volgende voedingsmiddelen te vermijden:

 • Geraffineerde bloem
 • Gefrituurd voedsel
 • Alcoholische dranken
 • Zuivelproducten (creamer, room, ijs etc.)

Shake van vijgen en pompoenpitten

De vijg is een heerlijke vrucht die de darmtransit bevordert en op natuurlijke wijze reguleert. Daarnaast geven vijgen een heerlijke zoete smaak aan je shake, waardoor je niet of heel weinig gebruik hoeft te maken van zoetstoffen.

Pompoenpitten zijn een eeuwenoude remedie tegen darmparasieten. Daarnaast hebben deze pitten nog andere eigenschappen, waardoor ze ook goed zijn voor je gezondheid in het algemeen.

Ingrediënten

 • 3 vijgen, gedroogd of vers. Als je gedroogde vijgen gebruikt, moet je ze van te voren eerst minstens twee uur weken in wat water.
 • 30 rauwe pompoenpitten, van te voren gepeld.
 • ½ kop water, natuurlijk sap zonder toegevoegde suikers of een plantaardige drank.
Vijgen

Shake van papaja en kefir

Papaja is een tropische vrucht die erg goed is om een verscheidenheid aan maag- darmaandoeningen te behandelen, waaronder ook darmparasieten. Door ook een paar papajazaden aan je shake toe te voegen, zal de shake nog meer therapeutische eigenschappen krijgen.

Kefir is een gefermenteerd zuivelproduct dat de darmflora verbetert, waardoor het product essentieel is om darmparasieten te bestrijden.

Door deze twee ingrediënten met elkaar te combineren maak je een heerlijke shake, die een romige structuur heeft en geweldig is voor het hele gezin. Je kunt de shake wat zoeter maken door een beetje stevia toe te voegen.

Ingrediënten

 • ½ kop gepelde papaja
 • 15 papajazaden
 • ½ kop kefir (als je de kefir zelf maakt, gebruik dan geitenmelk, want deze bevat namelijk nog minder lactose)
 • Stevia naar smaak
Mango-Smoothie

Shake van grapefruit en olijfolie

Deze shake zal misschien niet bij iedereen in de smaak vallen, maar de drank is echter wel uiterst bloedzuiverend en zal niet alleen helpen tegen darmparasieten, maar zal ook helpen de nieren en de lever te reinigen.

Grapefruit is een zuiverende citrusvrucht en net als bij papaja kun je de pitten van de grapefruit goed gebruiken bij het bestrijden van darmparasieten. Extra vierge olijfolie heeft erg veel eigenschappen die goed zijn voor de gezondheid en een daarvan is dat het de verwijdering van pathogenen vergemakkelijkt.

De shake is eerder therapeutisch dan smakelijk, maar je hoeft hem ook niet elke dag te drinken. Je kunt de shake afwisselen met de twee andere shakes of je kunt deze shake drinken vlak voor het slapengaan.

Ingrediënten:

 • 1 gepelde grapefruit, met pitten
 • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Als het niet lukt om de pitten van de grapefruit in de blender te malen, dan kun je ze net als een pil in je mond stoppen voordat je de shake drinkt. Je kunt ook deze shake wat zoeter maken door een klein beetje stevia toe te voegen. Hierdoor zal de shake ook wat smakelijker worden.

Grapefruit met Pitten