Drie shakes om darmparasieten te bestrijden

26 november 2018
Je kunt deze shakes tegen darmparasieten het beste drinken op een lege maag, zodat de voedingsstoffen goed in het lichaam kunnen worden opgenomen. Oom moet je ingrediënten als suiker en melk gedurende deze periode vermijden.

Vaak hebben mensen het niet eens door als ze last hebben van darmparasieten. Als je huisdieren hebt dan kunnen parasieten nog makkelijker worden overgedragen.

De symptomen die met deze aandoening gepaard gaan zijn meestal:

 • maag- en darmklachten
 • anale jeuk
 • eetstoornissen
 • nervositeit

In dit artikel bespreken we drie gezonde en geneeskrachtige shakes die je vijftien dagen achtereenvolgend elke ochtend moet drinken als natuurlijk middel tegen darmparasieten.

Drink deze shakes tegen darmparasieten op een lege maag

De shakes zullen het sterkste effect op je lichaam hebben als je ze op een lege maag drinkt in de ochtend, zodra je wakker wordt. Na een goede nachtrust is je lichaam veel beter in staat om de verse voedingsstoffen in zich op te nemen.

Als je vermoedt dat je misschien last hebt van darmparasieten, drink dan deze shakes vijftien dagen achter elkaar elke ochtend op een lege maag. Je kunt ze zelfs drinken in plaats van je ontbijt.

Volgens de Chinese geneeskunde zijn je darmen in de vroege ochtend het actiefst. Je darmen zullen er dus het meeste voordeel uit halen als je voor zeven uur ’s ochtends ontbijt.

Misschien ook interessant:
Natuurlijke remedies om parasieten te verwijderen

Ingrediënten die je moet vermijden

Als je darmparasieten wilt behandelen, dan is het van essentieel belang om je dag te beginnen met de juiste voeding. Darmparasieten voeden zichzelf namelijk met bepaalde voedingsmiddelen.

In deze shakes wordt natuurlijk geen gebruik gemaakt van deze voedingsmiddelen en we raden tevens aan dat je deze voedingsmiddelen ook de rest van de dag vermijd, tenminste gedurende de vijftien dagen die de behandeling beslaat.

 • Suikers. Of het nu witte suiker, honing of siroop is, parasieten zijn dol op alle vormen van suiker. De enige vorm van zoetstof die toegestaan is, is stevia, dat je zowel in pure vorm of geraffineerde vorm kunt gebruiken.
 • Melk. Het consumeren van melk wordt afgeraden als je last hebt van darmparasieten. Gebruik in plaats van koemelk plantaardige soorten melk of kefir, zoals wordt aangeraden in een van de onderstaande recepten.

Probeer ook de volgende voedingsmiddelen te vermijden:

 • geraffineerde bloem
 • gefrituurd voedsel
 • alcoholische dranken
 • zuivelproducten

Shake van vijgen en pompoenpitten

De vijg is een heerlijke vrucht die de darmtransit bevordert en op natuurlijke wijze reguleert. Daarnaast geven vijgen een heerlijke zoete smaak aan je shake, waardoor je niet of heel weinig gebruik hoeft te maken van zoetstoffen.

Pompoenpitten zijn een eeuwenoude remedie tegen darmparasieten. Daarnaast hebben deze pitten nog andere eigenschappen, waardoor ze ook goed zijn voor je gezondheid in het algemeen.

Ingrediënten

 • 3 vijgen, gedroogd of vers (gedroogde vijgen moeten van te voren eerst minstens twee uur weken in wat water)
 • 30 rauwe pompoenpitten, van te voren gepeld
 • 125 ml water, natuurlijk sap zonder toegevoegde suikers of een plantaardige drank
Vijgen tegen darmparasieten

Shake van papaja en kefir

Papaja is een tropische vrucht die erg goed is om een verscheidenheid aan maag- darmaandoeningen te behandelen, waaronder ook darmparasieten. Door ook een paar papajazaden aan je shake toe te voegen, zal de shake nog meer therapeutische eigenschappen krijgen.

Kefir is een gefermenteerd zuivelproduct dat de darmflora bevordert, waardoor het product helpt om darmparasieten te bestrijden.

Door deze twee ingrediënten met elkaar te combineren maak je een heerlijke shake, die een romige structuur heeft en geweldig is voor het hele gezin. Je kunt de shake wat zoeter maken door een beetje stevia toe te voegen.

Ingrediënten

 • een halve kop gepelde papaja
 • 15 papajazaden
 • een halve kop kefir (als je de kefir zelf maakt, gebruik dan geitenmelk, want deze bevat namelijk nog minder lactose)
 • stevia naar smaak
Mangosap en stukje fruit

Lees ook:
4 gezonde en heerlijke ontgiftende smoothies

Shake van grapefruit en olijfolie

Deze shake zal misschien niet bij iedereen in de smaak vallen, maar de drank is echter wel uiterst bloedzuiverend en kan niet alleen helpen tegen darmparasieten, maar zal ook helpen de nieren en de lever te reinigen.

Grapefruit is een zuiverende citrusvrucht en net als bij papaja kun je de pitten van de grapefruit goed gebruiken bij het bestrijden van darmparasieten. Extra vierge olijfolie heeft erg veel eigenschappen die goed zijn voor de gezondheid en een daarvan is dat het de verwijdering van pathogenen vergemakkelijkt.

De shake is eerder therapeutisch dan smakelijk, maar je hoeft hem ook niet elke dag te drinken. Je kunt de shake afwisselen met de twee andere shakes of je kunt hem drinken vlak voor het slapengaan.

Ingrediënten

 • 1 gepelde grapefruit, met pitten
 • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Als het niet lukt om de pitten van de grapefruit in de blender te malen, dan kun je ze net als een pil in je mond stoppen voordat je de shake drinkt. Je kunt ook deze shake wat zoeter maken door een klein beetje stevia toe te voegen.

Hierdoor zal de shake ook wat smakelijker worden. 

 • Con C, Anemia LA, Intestinales P. ¡cuidado con la anemia! parasitos intestinales en los niños son los causantes. DIRECCION REGIONAL DE SALUD MOQUEGUA. 2012.
 • Johnston T, Byard CM, Torres CA, Vásquez R MA, Vielma R YY, Vogel M V, et al. Parasitosis intestinales y características epidemiológicas en niños de 1 a 12 años de edad. Arch Venez Pueric Pediatr. 2011.
 • Roncancio-Duque N, Benavides Montano JA. Intestinal parasites in small and isolated population of Red-howler monkey (Alouatta seniculus) and Brown-spider monkey (Ateles hybridus), Atelidae-Primates in the Colombian Magdalena Medio. Parasitos Intest en poblaciones pequenas y Aisl Mono aullador rojo (Alouatta seniculus) y Mono arana cafe (Ateles hybridus), Atelidae-Primates en el Magdal Medio, Colomb. 2013.