Deze 9 dingen moet je laten voor een droomlichaam

Iedereen wil wel een droomlichaam, maar vaak zorg je niet goed genoeg voor jezelf of heb je een ongezond voedingspatroon.
Deze 9 dingen moet je laten voor een droomlichaam

Geschreven door Lorena González

Laatste update: 24 augustus, 2022

Let op de volgende dingen die je moet laten voor een droomlichaam.

9 dingen die je moet laten voor een droomlichaam

1. Teveel aan cardiovasculaire training doen

Het is beter om maar 30 minuten cardio te doen in plaats van een uur. De meeste mensen denken dat cardiovasculaire trainingen goed zijn voor het hart, maar ze moeten met enige voorzichtigheid worden uitgevoerd.

Als je teveel van jezelf vraagt, dan kan het een negatief effect hebben op je cardiovasculaire systeem.

Het beste is om niet langer te trainen dan 30 minuten.

Wil je meer weten? Bekijk: 7 tips voor een gezond hart

2. Een dieet hebben dat weinig calorieën bevat

Weinig calorieën eten

Wees voorzichtig met diëten die weinig calorieën bevatten. Hoewel het waar is dat voeding met weinig calorieën goed kan zijn voor je gezondheid, moet je ook onthouden dat je lichaam vetten nodig heeft. Hiermee kun je de veroudering van je hart vertragen en cardiovasculaire ziektes voorkomen. Hoewel je zou zeggen dat je vetrijk eten beter kunt laten voor een droomlichaam, is niets minder waar.

Als je regelmatig beweegt, moet je ook een bepaalde hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten consumeren.

  • Om dit te doen, zou je ervoor moeten zorgen dat er voedingsmiddelen zoals zalm en avocado in je dieet zitten.

3. Energiedranken met elektrolyten drinken

Energiedranken zijn niet de beste manier om het welzijn van je lichaam te behouden.

Dit is vooral het geval als je ze neemt na een training.

De mineralen en de grote hoeveelheden suiker zijn niet gezond voor je in dergelijke hoge aantallen.

4. Geen vocht drinken gedurende je training

Water drinken

Stop nooit met het drinken van water of ander vocht gedurende je training. Veel mensen geven er de voorkeur aan om niets te drinken terwijl ze bewegen, maar dit is geen goed idee. Onthoud dat het lichaam heel veel vocht verliest terwijl je traint, dus je moet het voorzien van extra hydratatie.

5. Sporten betekent niet dat je meer calorieën kunt eten

Onthoud dat sporten niet gelijk staat aan meer calorieën kunnen eten. Dit is vooral van kracht wanneer je voedingsmiddelen eet die meer calorieën bevatten dan je verbrand hebt – uiteindelijk zul je je afvaldoelen niet bereiken.

Onthoud dat sporten op regelmatige basis geen reden is om je over te geven aan veel en slecht eten.

  • Als je een stabiel gewicht wilt behouden of juist gewicht wilt verliezen, dan moet je sporten en tegelijkertijd je dieet in de gaten houden.
  • Met een uur in de sportschool, verbrand je waarschijnlijk 500 calorieën. Als je veel uit eten gaat en je niet inhoudt, dan zitten deze calorieën er sneller weer bij dan je denkt.

6. Niet opletten tijdens je training

Grondoefeningen

Ga niet meteen sporten als je wakker wordt of als je maag vol is. In deze situaties kunnen vermoeidheid of uitputting ervoor zorgen dat je je training niet afmaakt.

  • Het is het beste om twee uur voordat je naar de sportschool gaat niet te eten. Je zult dan genoeg energie hebben zonder honger te krijgen.

7. Naar de sauna gaan direct na het sporten

Hoewel je misschien denkt dat een sauna je zal helpen om meer te zweten en je lichaam te ontdoen van gifstoffen, zou je aandacht moeten schenken aan de geschikte momenten om te gaan.

  • Gedurende een intense training in de sportschool, verlies je veel vocht en je bloeddruk gaat omhoog.
  • Als je daarna meteen naar de sauna gaat, zul je jezelf alleen maar misselijk maken of zelfs flauwvallen.
  • Drink voordat je naar de sauna gaat wat water en neem een douche.

8. Niet voorzichtig zijn tijdens het stretchen

Goed stretchen

Als je het type persoon bent dat niet stretcht na een training, wees dan voorzichtig. Het is heel belangrijk dat je deze stap niet negeert: je moet het altijd uitvoeren na een zware trainingssessie. Als je op een goede manier stretcht dan voorkom je de spierpijn die gewoonlijk de volgende dag optreedt.

9. Te vaak of juist te weinig trainen

De frequentie van het trainen is een ander gebied waar veel mensen fouten maken. Als je niet regelmatig traint, dan bereik je nooit je doelen.

Regelmatig trainen en gezonde eetgewoonten zijn de twee belangrijkste dingen die je zullen helpen bij het ontwikkelen van het lichaam dat je graag wil hebben. Je hoeft niet elke dag te trainen, maar wel een paar keer per week.

Feitelijk kan er als je elke dag traint een stijging ontstaan in het niveau van je cortisol. Dat zorgt voor gewichtstoename. Drie keer per week sporten is genoeg.

Te vaak sporten kun je dus maar beter laten voor een droomlichaam.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.