De voordelen van knoflook op een nuchtere maag

Knoflook is een uitstekende specerij om smaak toe te voegen aan vele gerechten, maar het is ook bekend om zijn medicinale eigenschappen bij veel ziektes.
De voordelen van knoflook op een nuchtere maag

Laatste update: 24 januari, 2019

Knoflook is populair over de hele wereld als een uitstekende specerij om smaak toe te voegen aan vele gerechten. Naast het gebruik er van in de keuken staat knoflook ook bekend om zijn medicinale eigenschappen die een groot aantal ziektes kunnen voorkomen. Daarom gaan we het vandaag hebben over de voordelen van knoflook op een nuchtere maag.

Alhoewel de geur en smaak niet voor iedereen aangenaam is, heeft het eten van knoflook vele voordelen, waardoor het toch een goed idee is knoflook vaker toe te voegen aan je dagelijkse dieet.

Waar komen de voordelen van knoflook vandaan?

Knoflook komt oorspronkelijk uit centraal Azië, maar het gebruik ervan in alternatieve geneeskunde kan worden herleid tot het derde millennium voor Christus in India en het oude Egypte. Knoflook werd eeuw na eeuw over de hele wereld gebruikt als hulpmiddel om verschillende ziektes te genezen.

De verschillende culturen van de wereld maakten knoflook populair als een zeer medicinaal voedingsmiddel dat in staat is om honderden gezondheidsproblemen, zowel inwendig als uitwendig, te behandelen.

Het is aanbevolen voor elke generatie en al vaak het onderwerp geweest van wetenschappelijke studies die de geneeskrachtige eigenschappen proberen te bewijzen.

Het is bijvoorbeeld bekend dat knoflook een krachtig natuurlijk antibioticum is, dat in staat is om honderden micro-organismen die infecties en ziektes veroorzaken te elimineren.

Er is ook aangetoond dat het een positief effect heeft op onder andere:

  • De bloeddruk
  • Reumatoïde artritis
  • Maagzweren
  • Huidproblemen
  • Nervositeit
  • Vitaliteit

Bovendien stimuleert het de bloedsomloop en verbetert het de functies van de lever en galblaas.

Waarom knoflook eten op een lege maag?

Knoflooktenen

Hoewel knoflook op elk moment van de dag gegeten kan worden, hebben meerdere studies aangetoond dat het het beste is om dit op een nuchtere maag te eten (net na het wakker worden).

Het belangrijkste voordeel van het eten van knoflook op een lege maag zijn de reinigende eigenschappen die de afvoer van gif en afvalstoffen uit het lichaam bevorderen. Het helpt het lichaam daarnaast ook parasieten te verdrijven en het voorkomt tyfus.

Het eten van knoflook op een nuchtere maag kan op de lange termijn het lichaam beschermen tegen gezondheidsproblemen zoals:

  • Bepaalde vormen van kanker
  • Diabetes
  • Depressie

Knoflook is rijk aan antioxidanten en voedingsstoffen die het immuunsysteem versterken en ontstekingen en ziektes voorkomen.

Met het eten van knoflook op een nuchtere maag ben je ervan gegarandeerd dat je de hulpmiddelen krijgt om te vechten tegen virussen, bacteriën, schimmels en elke andere vorm van micro-organismen die je lichaam proberen aan te aanvallen.

Om 100% van de voordelen te kunnen genieten, moet je knoflook rauw eten. Alhoewel het niet slecht is om het te verwarmen, kan je tot 90% van de gunstige voedingstoffen verliezen. De smaak van rauwe knoflook is misschien niet heel erg lekker. Als je echter denkt aan de voordelen dan is het de moeite waard.

Hoe kan ik mijn lichaam ontgiften door rauwe knoflook te eten op een nuchtere maag?

Voor de duidelijkheid: het belangrijkste voordeel van het eten van knoflook op een lege maag is de reinigende kracht.

Nu kun je beginnen met het ontwikkelen van de goede gewoonte om elke dag te beginnen met rauwe knoflook om je lichaam te reinigen. Sommige mensen suggereren om zelfs twee teentjes te eten, maar dit is geen regel.

Om de effecten te versterken en het lichaam beter te ontgiften in een kortere tijd, raden we aan om de dag te beginnen met twee eetlepels met fijngesneden of geperste knoflook.

Daarna kun je naar keuze natuurlijk ontgiftend sap drinken. Wacht daarna 45 minuten voor je aan het ontbijt begint.

Aanbevelingen

Als je niet van de geur of smaak houdt, kun je natuurlijk ook natuurlijke knoflooksupplementen nemen in de vorm van capsules. Deze zijn te vinden in reformwinkels of bij de apotheek.

Als je voorkeur toch uitgaat naar rauwe knoflook in zijn natuurlijke staat, probeer dan tegen de geur en smaak een beetje citroensap of het kauwen op een muntblad. Zo krijg je toch alle goede voedingstoffen binnen zonder last te hebben van een slechte adem of nasmaak.

Je kunt knoflook ook toevoegen aan salades, smoothies, vleesgerechten en andere recepten om te profiteren van alle voordelen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.