Je darmen filteren en gifstoffen verwijderen

Onze darmen zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van de overmatige afvalstoffen uit het lichaam. Soms hebben ze echter extra hulp nodig.
Je darmen filteren en gifstoffen verwijderen

Laatste update: 29 november, 2018

Onze darmen maken een belangrijk onderdeel uit van de organen die ons lichaam filteren. Ze hebben een belangrijke functie, want ze zijn verantwoordelijk voor het ontbinden van het voedsel dat we eten, zodat het bloed dan de voedingstoffen kan absorberen.

In het volgende artikel kun je leren hoe je je darmen kunt filteren en van de gifstoffen af kunt komen door middel van natuurlijke middelen en gezonde gewoonten.

Net als de andere organen die verantwoordelijk zijn voor het filteren en filteren van stoffen uit het lichaam, zoals de lever en de nieren, kunnen je darmen overuren draaien.

Dat komt dan door je levensstijl, blootstelling aan vervuiling en slechte eetgewoonten. Dit heeft als gevolg dat je darmen grote hoeveelheden gifstoffen gaan verzamelen, wat na verloop van tijd je gezondheid kan gaan beïnvloeden.

Denk aan symptomen slechte adem, maagzuur, zwaarheid in de maag of darmen, slechte spijsvertering, diarree, winderigheid. In sommige gevallen heb je zelfs last van hoofdpijn en slapeloosheid.

Vijf simpele tips om je darmen thuis te reinigen

Als je zelf thuis je darmen wilt filteren, raadpleeg dan eerst je dokter. Als hij of zij het goed vindt, probeer dan eens deze simpele tips, die je kunnen helpen bij het schoonmaken van je organen op een gezonde en effectieve manier.

1. Drink meer water

Darmreiniging kan ervoor zorgen dat je uitgedroogd raakt, dus het is belangrijk dat je meer water drinkt gedurende de dag. Zo blijf je gehydrateerd.

Drink het water op kamertemperatuur met een beetje citroen voor een beter effect.

2. Dieet

Als je de darmreiniging doet, moet je zorgen dat je licht voedsel eet met voldoende groenten en fruitsappen, samen met andere voedingsstoffen die makkelijk te verteren zijn.

Eet geen zware maaltijden, want hierdoor moeten je darmen harder werken en dat verstoort het reinigingsproces. We raden aan om veel bouillons en groentesoepen te eten om het elektrolytenniveau van je lichaam te herstellen.

3. Vitaminen en aanvullingen

Je lichaam filteren kan leiden tot een tijdelijk gebrek aan belangrijke voedingsstoffen en supplementen.

Indien mogelijk kun je dit compenseren door natuurlijke bronnen van vitamines en supplementen te consumeren. Verhoog de consumptie van vitamine C, want dit kan helpen om je immuunsysteem sterk te houden.

4. Eet meer prebiotica

Het is heel belangrijk om prebiotisch voedsel te eten terwijl je je darmen reinigt. Door dit proces kan je lichaam namelijk goede bacteriën verwijderen samen met de slechte.

Door prebiotische producten te consumeren kun je dit verlies compenseren en de goede bacteriën aanvullen om de gezondheid van je darmen te bevorderen.

5. Ontgiftend bad

De laatste tip die ook kan bijdragen aan het reinigingsproces van je darmen is het nemen van een bad in water dat verrijkt is met geneeskrachtige planten, want dit kan helpen om gifstoffen te verwijderen via je huid.

Idealiter moet je de kruiden in het water koken voor je erin gaat zitten en je na afloop in een handdoek of deken wikkelen, zodat de stoom goed in de huid kan doordringen.

Sap om je darmen te filteren

Ananassap

Dit krachtige sap is ideaal om je darmen te filteren en om je lichaam te stimuleren al deze gifstoffen die het niet nodig heeft te verwijderen.

Het wordt gemaakt van aardbeien, ananas en peterselie.

Het staat naar het schijnt bekend om zijn reinigende eigenschappen, die je zouden kunnen helpen bij het bestrijden van constipatie, het verminderen van darmontstekingen, winderigheid en het filteren van het darmstelsel in het algemeen.

Ingrediënten

  • Een halve kop aardbeien
  • Twee stukken ananas, klein gesneden
  • Eén bosje peterselie, fijn gesneden
  • 250 ml kraan- of mineraalwater

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een blender
  • Meng ze goed en serveer het sap.
  • Het beste moment om dit sap te drinken is ‘s ochtends bij het ontbijt of voor een maaltijd. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.