Je darmen reinigen en gifstoffen verwijderen

Onze darmen maken een belangrijk onderdeel uit van de organen die ons lichaam reinigen. Ze hebben een belangrijke functie, want ze zijn verantwoordelijk voor het ontbinden van het voedsel dat we eten, zodat het bloed dan de voedingstoffen kan absorberen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het verwijderen van de overmatige afvalstoffen uit het lichaam.

In het volgende artikel kun je leren hoe je je darmen kunt reinigen en van de giftstoffen af kunt komen door middel van natuurlijke middelen en gezonde gewoonten.

Net als de andere organen die verantwoordelijk zijn voor het reinigen en filteren van stoffen uit het lichaam, zoals de lever en de nieren, kunnen je darmen overuren draaien door je levensstijl, blootstelling aan vervuiling en slechte eetgewoonten en daardoor kunnen je minder goed gaan werken.

Dit heeft als gevolg dat je darmen grote hoeveelheden gifstoffen gaan verzamelen, wat na verloop van tijd je gezondheid kan gaan beïnvloeden en symptomen kan gaan veroorzaken zoals slechte adem, maagzuur, zwaarheid in de maag of darmen, slechte spijsvertering, diarree, winderigheid en in sommige gevallen hoofdpijn en slapeloosheid.

Vijf simpele tips om je darmen thuis te reinigen

Als je zelf thuis je darmen wilt reinigen, moet je goed letten op deze simpele tips, die je zullen helpen bij het schoonmaken van je organen op een gezonde en effectieve manier.

  • Drink meer water: een darmreiniging kan ervoor zorgen dat je uitgedroogd raakt, dus het is belangrijk dat je meer water drinkt gedurende de dag. Het drinken van veel water zal ervoor zorgen dat je gehydrateerd blijft en het zal je lichaam helpen om de gifstoffen en ontlasting die zich heeft verzameld in je lichaam af te voeren. Drink het water op kamertemperatuur met een beetje citroen voor een beter effect.
  • Dieet: als je de darmreiniging doet, moet je zorgen dat je licht voedsel eet met voldoende groenten en fruitsappen, samen met andere voedingsstoffen die makkelijk te verteren zijn. Eet geen zware maaltijden, want hierdoor moeten je darmen harder werken en dat verstoort het reinigingsproces. We raden aan om veel bouillons en groentesoepen te eten om het elektrolytenniveau van je lichaam te herstellen.
  • Vitaminen en aanvullingen: het reinigen van je lichaam kan leiden tot een tijdelijk gebrek aan belangrijke voedingsstoffen en supplementen. Indien mogelijk moet je dit compenseren door natuurlijke bronnen van vitamines en supplementen te consumeren. Verhoog de consumptie van vitamine C, want dit zal helpen om je immuunsysteem sterk te houden.
  • Eet meer probiotica: het is heel belangrijk om probiotisch voedsel te eten terwijl je je darmen reinigt, want door dit proces kan je lichaam goede bacteriën verwijderen samen met de slechte. Door probiotische producten te consumeren kun je dit verlies compenseren en de goede bacteriën aanvullen om de gezondheid van je darmen te bevorderen.
  • Ontgiftend bad: de laatste tip die ook kan bijdragen aan het reinigingsproces van je darmen is het nemen van een bad in water dat verrijkt is met geneeskrachtige planten, want dit zal helpen om gifstoffen te verwijderen via je huid. Idealiter moet je de kruiden in het water koken voor je erin gaat zitten en je na afloop in een handdoek of deken wikkelen, zodat de stoom goed in de huid kan doordringen.

Sap om je darmen te reinigen

Ananassap

Dit krachtige sap is ideaal om je darmen te reinigen en om je lichaam te stimuleren al deze gifstoffen die het niet nodig heeft te verwijderen. Het wordt gemaakt van aardbeien, ananas en peterselie en staat bekend om zijn reinigende eigenschappen, die je zullen helpen bij het bestrijden van constipatie, het verminderen van darmontstekingen, winderigheid en het reinigen van het darmstelsel in het algemeen.

Ingrediënten

  • Een halve kop aardbeien
  • Twee stukken ananas, klein gesneden
  • Eén steel peterselie, fijn gesneden
  • 250 ml kraan- of mineraalwater

En nu?

Doe alle ingrediënten in een blender, meng ze goed en serveer het sap. Het beste moment om dit sap te drinken is ’s ochtends bij het ontbijt of voor een maaltijd.

Thee

Als je liever je darmen wilt reinigen door middel van het drinken van thee, raden we aan om een artisjokthee te bereiden en nog één met mariadistel. Beide planten zijn bekend om hun zuiverende eigenschappen, die het lichaam stimuleren om gifstoffen en vloeistoffen te verwijderen die zich ophopen in het lichaam.

Cayennepeper

Thee met Peper

Cayennepeper is een zuiverend middel, dat van groot nut kan zijn als het gaat om het reinigen van de darmen. Probeer deze specerij in natuurlijke smoothies op te nemen of meng het met een beetje citroen en drink dit mengsel meerdere keren per dag.

Algen

Psyllium (plantago psyllium) en zeewier staan bekend om hun vermogen de giftige stoffen die zich ophopen in onze darmen te absorberen en te elimineren. Beide planten vormen een gel die helpt om ontlasting te bevochtigen, waardoor het de ideale oplossing is voor het bestrijden van problemen zoals onder anderen constipatie en prikkelbaredarmsyndroom.

Bekijk Ook