Hoe maak je aloëverasap voor geneeskrachtige behandelingen?

· 28 juli 2016
Aloë vera is een geneeskrachtige plant die over de hele wereld heel populair is en voor een aantal behandelingen, zowel voor de schoonheid als de gezondheid, wordt aanbevolen. Deze plant is rijk aan vitaminen, mineralen, aminozuren en fytosterolen en nog een aantal andere voedingsstoffen die al hun voordelen aan onze gezondheid geven en zo helpen bij het voorkomen van vele ziekten.

Hoewel aloë vera ons kan helpen als we de gel direct gebruiken, kunnen we ook aloëverasap maken dat veel geneeskrachtige werkingen heeft. Dit sap concentreert alle voordelen van aloë vera en geeft het lichaam veel voedingsstoffen die de gezondheid verbeteren.

Wat zijn de eigenschappen van aloë vera?

Aloë Vera

 • Het is rijk aan vitamine A, B, C, mineralen, tannines, oliën, vetzuren (oliezuur en linolzuur) en aminozuren.
 • Het is in staat om huidcellen te vernieuwen.
 • Het helpt de spijsvertering.
 • Het werkt als ontgifting.
 • Het stimuleert de vernieuwing van weefsel.
 • Het bestrijdt virussen, bacteriën en schimmels.
 • Het vernieuwt huidcellen, waardoor het voortijdige veroudering voorkomt.
 • Het werkt als een pijnstiller.
 • Het versterkt het immuunsysteem.
 • Het heeft een krachtige ontstekingsremmende werking.

Hoe maak je aloëverasap?

Aloëveragel

Voordat je begint met de bereiding van het aloëverasap is het heel belangrijk om te weten dat de verse gel van de aloëplant heel snel verdampt als hij in contact met de lucht komt. Daarom raden we aan om het pas vlak voordat je het nodig hebt uit de plant te halen en dat je het onmiddellijk gebruikt als je het blad hebt geopend.

 • Snijd de buitenste stekels van het blad met een zeer scherp mes. Als je dat gedaan hebt, was je het mes onmiddellijk. Snijd de stengel in de lengte in tweeën en haal de gel eruit.
 • Doe een ruime hoeveelheid van de aloëveragel in een blender, voeg wat sap van citrusvruchten toe (van sinaasappelen of grapefruits bijvoorbeeld) en meng ten slotte alle ingrediënten gedurende een paar minuten. Het sap van citrusvruchten wordt aangeraden omdat het helpt om kort de blootgestelde aloëveragel te stabiliseren, waardoor het een betere smaak heeft.
 • Giet het verwerkte sap in een dichte schaal, koel het in de koelkast en los vervolgens twee eetlepels op in een glas water om een glas aloëverasap te maken.
 • Het aloëverasap kan in de koelkast maximaal een week worden bewaard, maar om het meeste uit de voordelen te halen, is het raadzaam om het in een paar dagen op te drinken.

Hoe gebruik je aloëverasap als geneesmiddel?

Aloëverasap

Dit aloëverasap is rijk aan voedingsstoffen en eigenschappen die zeer gunstig voor de gezondheid zijn. Dit sap is goed om ziekten te voorkomen en werkt ook als behandeling voor diverse andere gezondheidsproblemen.

De normale aanbevolen dosering is twee eetlepels, één tot drie keer per dag, alleen of in een glas water.

Het bestrijdt constipatie

Aloëverasap heeft een laxerende werking, wat ons kan helpen om constipatie te bestrijden. Eén glas van dit sap op een lege maag zal de spijsvertering en de darmbeweging verbeteren.

Darmproblemen

Het sap van aloë vera kan ook worden gebruikt om andere darmproblemen te bestrijden, zoals bijvoorbeeld prikkelbaredarmsyndroom, omdat het de darmen en zweren reguleert.

Het versterkt het immuunsysteem

Het is rijk aan antioxidanten en andere essentiële voedingsstoffen die helpen het immuunsysteem te versterken om zo verschillende aandoeningen te voorkomen. Ook is er onderzoek uitgevoerd naar de vraag of aloë vera dankzij het gehalte antioxidanten, bèta-sitosterol, vitamine C, bèta-caroteen, zink en selenium voedsel kan zijn dat werkt tegen kanker. In dit geval is er nog onvoldoende wetenschappelijk bewijs.

Het helpt diabetes te bestrijden

Het sap van aloë vera kan worden gebruikt als een voedingssupplement om het suikerniveau in het bloed te verbeteren. Als je diabetes hebt en je wilt dit sap drinken, moet je echter eerst je arts raadplegen om mogelijke bijwerkingen te voorkomen.

Bijwerkingen van aloë vera

Aloëverasap heeft weinig bijwerkingen, maar bij sommige mensen kan het wat vervelende reacties veroorzaken. Onder deze bijwerkingen vallen:

 • Elektrolytenverlies, wat leidt tot een vertraging in het genezingsproces en een verandering in de kleur van de urine naar een rozeachtige tint.
 • De vochthuishouding raakt uit balans.
 • Darmkrampen.

Bovendien kunnen er bijwerkingen ontstaan bij mensen die medicijnen gebruiken om problemen te behandelen zoals de ziekte van Crohn of andere darmproblemen, degenen die menstrueren of die lijden aan blindedarmontsteking of dikkedarmontsteking. In al deze gevallen is het verstandig is om een arts te raadplegen voordat je het aloëverasap gaat gebruiken.