De voordelen van Frankincense etherische olie

Dankzij de eigenschappen van Frankincense etherische olie kun je beter voor je huid zorgen. Het zou namelijk genezing kunnen bevorderen en ontstekingsremmend kunnen werken en als je het ruikt werkt het zeer ontspannend.
De voordelen van Frankincense etherische olie

Geschreven door Solimar Cedeño

Laatste update: 09 augustus, 2022

Mensen gebruiken al eeuwen etherische oliën. In Aziatische en mediterrane culturen gebruikten mensen ze om natuurlijke remedies te maken. Frankincense etherische olie, ook wel wierookolie genoemd, is één van de ingrediënten in veel van deze remedies.

Deze natuurlijke olie heeft geneeskrachtige en esthetische eigenschappen. Lees alles in dit artikel over wat deze olie voor je kan doen.

Etherische oliën

Etherische oliën worden gemaakt door droge aromatische planten te destilleren. Je doet dit door gedestilleerd water toe te voegen aan de substantie. Het proces voorkomt dat de eigenschappen van de planten worden verwijderd. Het water maakt de olie vloeibaarder van textuur.

Tijdens het destillatieproces scheidt de etherische olie zich van het water, omdat de olie lichter is dan het water. Zodra het gescheiden is zal het een beter effect op je huid hebben en je meer voordelen bieden.

Frankincense etherische olie

Frankincense olie biedt vele voordelen

Frankincense of wierook komt veel voor in poedervorm of als wierookstokjes. De geur komt van de schors van de Boswellia-boom. Om het te maken haalt men het witte sap uit de boom en laat men het dan enkele dagen uitharden. Het wordt daardoor een rubberhars.

Wierookessence bevat:

 • ketonen
 • natuurlijke harsen
 • terpenen

Andere chemische componenten van Frankincense olie zijn onder andere:

Een olie met helende eigenschappen

Een van de eigenschappen van deze olie is om te ontspannen en om de psyche te stimuleren. Dit gebeurt omdat het aroma dit gevoel van ontspanning en stimulatie door middel van geur versterkt.

Door de olie op je huid aan te brengen helpt het op natuurlijke wijze veel kwalen te genezen, het helpt bij de regeneratie en het werkt ook ontstekingsremmend.

Daarnaast kan het onder andere helpen om:

 • je huid te versterken
 • ademhalingsproblemen te verminderen
 • je te kalmeren

De eigenschappen van Frankincense etherische olie voor je lichaam

Het verjongt je huid

Frankincense etherische olie helpt je huid te versterken. Naast het te verjongen, zal het aroma tot diep in je huid doordringen.

 • Breng deze olie aan voordat je naar bed gaat.
 • Masseer je huid zachtjes om het te absorberen.

Je huid zal sterk en gehydrateerd zijn met deze natuurlijke behandeling. Frankincense etherische olie zal je daarom helpen er stralend en gezond uit te zien!

Het helpt gewrichten te versterken en artritis te voorkomen

Deze etherische olie is ook geweldig voor het verlichten van gewrichtspijn in je benen en armen. Je hoeft alleen maar de olie op de getroffen gebieden te masseren. De ontstekingsremmende eigenschappen dringen tot diep in je huid binnen en helpen pijn te verlichten.

Voor mensen die aan artritis lijden is deze olie daarom een geweldige bondgenoot bij het verlichten van pijn. In dit geval moet je het langzaam inmasseren om de ontstekingen in je gewrichten te behandelen.

Frankincense etherische olie helpt ademhalingsproblemen te verminderen

Om ademhalingsproblemen te bestrijden kun je deze olie plaatselijk aanbrengen of je kunt het inademen. Het is het beste om een stoombad te maken met deze olie. De ontstekingsremmende eigenschappen helpen namelijk bij het reinigen van de luchtwegen.

De geur van deze olie is erg kalmerend en je zult de luchtstroom door je neusgaten voelen verbeteren. Je kunt zelfs bepaalde problemen zoals astma met deze olie behandelen.

Als je echter een bijholteontsteking hebt, moet je contact opnemen met je arts om ervoor te zorgen dat de infectie niet erger wordt.

Het kan spijsverteringsproblemen helpen voorkomen

Deze etherische olie verhoogt de productie van maagsappen, gal en zuren. Het consumeren van deze olie stimuleert daardoor de spijsvertering, zodat voedsel goed door je lichaam verteerd wordt. Daarnaast helpt het irritatie in je darmen te voorkomen.

 • Voeg eerst een paar druppels olie toe aan een glas water.
 • Drink het vervolgens na je ontbijt.
 • Je kunt dit twee of drie keer per dag drinken. We raden je echter aan om dit na het eten te doen, om je spijsvertering te helpen.

Het bestrijdt een slechte adem en helpt de mondgezondheid te verbeteren

Frankincense etherische olie helpt bij de gezondheid van je mond

Tot slot, als je last hebt van een slechte adem of kiespijn, maak je dan geen zorgen. Frankincense etherische olie kan je ook helpen met de gezondheid van je mond. De antiseptische eigenschappen van deze olie kunnen onder andere het volgende helpen te voorkomen:

 • slechte adem
 • gaatjes
 • tand- en kiespijn
 • zweertjes in de mond
 • andere mondinfecties

Nadat je je tanden hebt gepoetst, doe je drie druppels van deze olie in een glas water. Gorgel hier vervolgens mee. Met deze eenvoudige natuurlijke remedie kun je zweertjes in je mond helpen voorkomen en een betere algehele mondgezondheid hebben.

Je bent nu op de hoogte van de vele voordelen van Frankincense etherische olie. Doe er je voordeel mee! Je zult dol zijn op het intense een aangename aroma.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Baratta, M. T., Dorman, H. J. D., Deans, S. G., Figueiredo, A. C., Barroso, J. G., & Ruberto, G. (1998). Antimicrobial and antioxidant properties of some commercial essential oils. Flavour and Fragrance Journal. https://doi.org/10.1002/(SICI)1099-1026(1998070)13:4<235::AID-FFJ733>3.0.CO;2-T
 • Siddiqui, M. Z. (2011). Boswellia Serrata, A Potential Antiinflammatory Agent: An Overview. Indian J Pharm Sci. https://doi.org/10.4103/0250-474X.93507
 • Lee, H. Y., Yun, M. Y., & Kang, S. M. (2008). Anti-inflammatory effect of Boswellia sacra (Franckincense) essential oil in a mouse model of allergic asthma. Korean Journal of Microbiology and Biotechnology.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.