De voordelen van een appel per dag

Zure en zoete appels zijn lekker en behoren tot de schijf van vijf. Ook kunnen ze goed zijn voor je gezondheid.
De voordelen van een appel per dag

Laatste update: 23 november, 2018

Appels staan bekend als een zondige vrucht vanwege Adam en Eva. Dit overheerlijke fruit is daarentegen een natuurproduct met vele gezonde eigenschappen. Wil jij meer weten over de voordelen van het eten van een appel per dag? Lees dan hier verder.

Een appel per dag zorgt dat de medicijnen wegblijven, niet de dokter

Deze uitspraak moet opgehelderd worden. Dit is gebaseerd op een studie die is uitgevoerd door de United States National Institute of Health. Een appel per dag is goed voor het lichaam en voorkomt vele ziektes. Dat betekent uiteraard niet dat je een regelmatig doktersbezoek moet vermijden.

Om tot deze conclusie te komen, werd er een onderzoek uitgevoerd met 8400 vrijwilligers. 10% van hen at een appel per dag. Dit percentage had vrijwel geen medicatie nodig in de loop van een jaar (de totale lengte van het onderzoek).

Schaal met Appels

Volgens de directeur van het team, Matthew Davis van de Universiteit van Michigan’s School of Nursing, was het eten van appels niet verbonden aan andere punten, zoals bijvoorbeeld het aantal doktersbezoeken. De studie concludeert ook dat mensen die een appel per dag aten minder geneigd waren om te roken en een hoger opleidingsniveau hadden.

Het eten van appels is ook een teken van een gezonde levensstijl. Dit komt omdat appels rijk zijn aan vitamine C, vezels en flavonoïden.

Ze kunnen gegeten worden als toetje, ontbijt en als een snack tijdens de middag tegen de honger of voor het slapengaan of sporten. Appels bevatten geen hoge concentraties suiker of calorieën en kunnen door elke leeftijdsgroep gegeten worden.

Groene en Rode Appels

Waarom het goed is om een appel per dag te eten

  • Appels hydrateren het lichaam vanwege hun watergehalte (ze bestaan voor wel 80% uitwater.)
  • Ze zijn vochtafdrijvend, gaan kramp tegen in de ledematen en verlagen de bloeddruk dankzij het kaliumgehalte.
  • Appels bevatten vele vitamines, maar bovenaan de lijst staat vitamine E, wat bekend staat om zijn krachtige antioxidanten.
  • Ze kunnen gebruikt worden tegen diarree en constipatie vanwege het hoge aantal vezels dat ze bevatten. Als je last hebt van constipatie, eet dan een rauwe appel met schil. Als je last hebt van diarree, eet dan appelmoes.
Rode Appel
  • Appelschil bevat pectine. Deze vezelsoort beschermt de slijmvliezen in de ingewanden. Zo lang je zorgt dat je de appel goed wast, hoef je deze niet te schillen en kun je genieten van alle voordelen voor de spijsvertering. Verscheidene studies hebben bewezen dat pectine een belangrijke rol speelt in het vermijden van bepaalde soorten kanker, zoals bijvoorbeeld darmkanker.

Het geheim van appels zijn de fytochemicaliën die ze bevatten, die kanker kunnen helpen voorkomen, zoals we al eerder in dit artikel vermeldden. Daarnaast verminderen ze het suiker-en vet gehalte in het bloed. Dit zorgt dat ze zeer hoog aanbevolen zijn voor diabetici en mensen met een hoog cholesterolgehalte, die minimaal twee appels per dag zouden moeten eten.

Een appel zuivert en reinigt het bloed.

Een van deze fytochemicaliën staat bekend als quercetine dat hart-en vaatziekten, ontstekingen en ziektes zoals reuma, artritis, astma en zelfs spierspasmes kan voorkomen.

Appels bevatten gezonde stoffen, zoals wijnsteen en appelzuur, die je lichaam helpen met het verteren van vet. Om van dit voordeel gebruik te maken eet je een appel als toetje na een grote maaltijd. Dit zorgt er ook voor dat je bloedsuikers niet te hoog worden na het eten.

Appels

Een lekkere appel is een traktatie

Een lekkere appel eten is perfect voor mensen die proberen te diëten of veel last hebben van een hongergevoel. Dit is omdat appels de eetlust bedwingen en voorkomen dat je te veel eet.

Je kunt zoveel appels eten als je wil, omdat ze je helpen met het verliezen van gewicht en je meer energie geven (maar het moet niet het enige zijn dat je eet op een dag).

Appels verbeteren je cognitieve vaardigheden vanwege de heilzame suikers die ze bevatten, die goed zijn voor je hersenen. Je zou kunnen zeggen dat als je een appel eet voordat je naar school gaat of gaat studeren, het hetzelfde is als Popeye die een blik spinazie eet. Je mentale vaardigheden zullen toenemen, waardoor je productiever bent en gemakkelijker informatie kunt opslaan.

Ook herinner je je gemakkelijker allerlei feiten en kun je beter presteren!

Als we de gezondste en gunstigste soort zouden moeten kiezen, dan gaat de eerste prijs naar rode appels. Dit betekent niet dat de andere soorten niet gezond zijn, alleen dat de rode appels (zoals die in de tuin van Eden of de appel die Sneeuwwitje at) meer antioxidanten bevatten.

Omdat ze zo makkelijk mee te nemen zijn, kun je appels overal eten. Dit maakt ze de perfecte snack om mee te nemen naar school, je werk, het strand of een picknick. Eigenlijk vrijwel overal waar je heen gaat. Je stopt ze zo in je tas. Vergeet je appel alleen niet te wassen voor je weg gaat.

Twijfel je nog steeds over de voordelen van appels? Ren dan snel naar de winkel, zodat iedereen in je gezin een appel per dag kan eten!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.