De vier meest vochtafdrijvende aftreksels
Soms slaag je er niet in de vloeistoffen die het lichaam vasthoudt te verwijderen. Je hebt dan ook last van bepaalde signalen die je lichaam afgeeft. Het beste wat je kan doen, is gebruik maken van vochtafdrijvende aftreksels. Want deze vloeistoffen zullen je verlichting brengen.
Bepaalde vochtafdrijvende aftreksels, voedingsmiddelen en bestanddelen verhogen het vermogen van je uitscheidingsstelsel om urine af te voeren.
Deze aftreksels zullen het lichaam dus helpen om een einde te maken aan de ophoping van gifstoffen. Ze zorgen ook voor een aanzienlijke daling van de vochtophoping. Bovendien voorkomen ze een opgeblazen gevoel in het gebied van de buik en de maag.
De vier meest vochtafdrijvende aftreksels
In de wereld van de planten bestaat er een grote verscheidenheid aan vochtafdrijvende planten. Maar in dit artikel bespreken we de krachtigste.
1. Paardenbloem
Dit aftreksel is bekend als een krachtig vochtafdrijvend middel. Men gebruikt het heel vaak om vochtophoping tegen te gaan. Het is een uitstekende remedie om gifstoffen te verwijderen en het lichaam te zuiveren.
Het bevat grote hoeveelheden ijzer, foliumzuur en calcium. Het regelt ook de suikerspiegelniveaus. Er zijn twee manieren om deze plant te bereiden zodat je zo goed mogelijk van zijn voordelen kan profiteren.
Aftreksel
- Je hebt een eetlepel paardenbloem (15 g) en een kop water (150 ml) nodig.
- Breng het water aan de kook in een pan. Wanneer het begint te koken, voeg je de paardenbloem toe.
- Laat het dan drie minuten op het vuur staan. Daarna zet je het vuur uit en bedek je de pan. Laat het nu vijf minuten trekken.
- Je kan dit aftreksel drie keer per dag drinken. Doe dit bij voorkeur voor elke maaltijd. Want zo profiteer je van zijn voordelen.
Paardenbloemsoep
- Om deze soep te maken heb je paardenbloembladeren nodig, twee bossen lente-ui, één knoflookteentje, drie middelgrote wortelen, een prei, vier koppen groentebouillon (600 ml) en zout.
- Het is eenvoudig klaar te maken. Snij de uitjes, de prei, de wortelen en de knoflook. Kook ze dan in een pan tot ze zacht zijn.
- Snijd de paardenbloembladeren in kleine stukjes. Voeg ze daarna bij het mengsel. Tenslotte laat je het vijf minuten koken. Giet de groentebouillon dan over het mengsel.
- Laat het nog eens vijf minuten koken. Dek het dan af en wacht dan even voordat je de soep opdient.
We raden je ook dit artikel aan: Ontdek de ongelooflijke en natuurlijke positieve eigenschappen van paardenbloem!
2. Paardenstaart
Paardenstaart is één van de bekendste meest vochtafdrijvende aftreksels. De functie van deze plant is om je nieren te activeren. Het bevordert de gezondheid van de mensen die last hebben van urinezuurproblemen, reuma of artritis.
Paardenstaart laat de hoeveelheid urine stijgen. Dit helpt het lichaam om zichzelf te zuiveren. Het vermijdt ook dat gifstoffen zich in het bloed opstapelen.
Je vindt deze plant in aftreksels en in tabletten. Beide hebben dezelfde effecten.
- Om het aftreksel te bereiden heb je ongeveer één liter water nodig en een paar eetlepels paardenstaart (30 g).
- Eerst mix je de ingrediënten. Dan verhit je ze totdat het water kookt.
- Wacht drie of vier minuten en zet dan het vuur uit.
- Laat het vervolgens vijftien minuten trekken. Daarna kan je het drinken.
Ook dit is een boeiend artikel: Drijf vocht af met ananas, komkommer en paardenstaart
3. Zandmuur
Zandmuur is een vochtafdrijvende plant die je makkelijk kan herkennen. Want het vormt mooie trossen witte en soms roze bloemen. Deze struik bloeit slechts twee keer per jaar. Dit zijn enkele bestanddelen die het bevat:
- Gomhars
- Flavonoïden
- Triterpenoïde saponinen
Deze bestanddelen werken vooral in op de galblaas. Dit proces stelt ons in staat om een grote hoeveelheid vetten, gifstoffen en afval te verwijderen, die in het lichaam achterblijven.
- Dit is de beste manier om het in te nemen. Doe 40 gram gedroogde zandmuur in ongeveer één liter water. Laat het dan vijf minuten koken.
- Daarna laat je het nog eens tien minuten trekken.
- Na het drinken van dit aftreksel is het een goed idee om veel water te drinken. Want zandmuur zorgt ervoor dat je vaak naar het toilet moet. Als je de verloren vloeistof niet aanvult dan zal je lichaam uitgedroogd raken.
4. Artisjokbladeren
Artisjok is een groente waarvan de bladeren inuline en cynarine bevatten. Deze bestanddelen zijn verantwoordelijk voor het vergemakkelijken van de vertering en de uitscheiding. Bovendien bevorderen ze de afvoer van vloeistoffen en dus ook van gifstoffen. Met artisjokken kan je doeltreffende vochtafdrijvende aftreksels bereiden.
Artisjok helpt om de lever beschermen. Om die reden schrijft men het voor aan mensen die aan hepatitis lijden. Het werkt ook als een galafdrijvend middel. Het verhoogt en stimuleert dus de afvoer van gal.
- Om van dit vochtafdrijvende aftreksel te profiteren doe je enkele artisjokbladeren in kokend water. Laat ze dan niet meer dan vijf minuten koken.
- Neem de pan van het vuur. Laat het dan nog eens tien minuten staan met de bladeren nog in het water.
Vóór je het drinkt, moet je het zeven. Je kan drie koppen per dag drinken. Doe dit bij voorkeur voor de maaltijden. We raden je ook aan om het aftreksel niet meer dan vierentwintig uren na de bereiding te drinken. Want het kan darmproblemen veroorzaken.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- González-Castejón, M., Visioli, F., & Rodriguez-Casado, A. (2012). Diverse biological activities of dandelion. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2012.00509.x
- Strasser, C. A., & Barber, P. H. (2009). Mya arenaria ). Conservation Genetics. https://doi.org/10.2983/035.028.0402
- López-Molina, D., Navarro-Martínez, M. D., Melgarejo, F. R., Hiner, A. N. P., Chazarra, S., & Rodríguez-López, J. N. (2005). Molecular properties and prebiotic effect of inulin obtained from artichoke (Cynara scolymus L.). Phytochemistry. https://doi.org/10.1016/j.phytochem.2005.04.003
- Salem, M. Ben, Affes, H., Ksouda, K., Dhouibi, R., Sahnoun, Z., Hammami, S., & Zeghal, K. M. (2015). Pharmacological Studies of Artichoke Leaf Extract and Their Health Benefits. Plant Foods for Human Nutrition. https://doi.org/10.1007/s11130-015-0503-8