De beste manieren om meer vorm te geven aan je hals en onderkin

Door gezonder te eten, meer water te drinken, je hals goed gehydrateerd te houden en deze oefeningen dagelijks uit te voeren, kun je een onderkin verkleinen.
De beste manieren om meer vorm te geven aan je hals en onderkin

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Wanneer je een onderkin hebt, betekent dit eigenlijk dat je last hebt van opgestapeld vet onder je kin. Ook het verliezen van gewicht kan een oorzaak zijn, waardoor de huid onder de kin begint te hangen.

De meeste mensen beschouwen dit als een schoonheidsprobleem. Bij sommigen kan het zelfs hun zelfvertrouwen ernstig aantasten.

Wat veel mensen niet weten of vergeten, is dat de aanwezigheid van een onderkin ook kan wijzen op problemen met het hart. Daarom dat het zo belangrijk is om je levensstijl aan te passen. Hierbij hoor je gezonde gewoontes in te passen die je gewicht onder controle helpen te houden.

Daarnaast reiken we je aantal tips en oefeningen aan die je kunnen helpen om de opstapeling van vet tegen te gaan. Zo leer je ook hoe je de strakheid in deze zone kunt verbeteren.

Oefeningen en tips om je onderkin te verkleinen en je hals te vormen

Zowel het gezicht als de hals bevatten erg veel spieren die de stevigheid van de huid bepalen die ze bedekt. Deze spieren voorkomen dat rimpels zichtbaar worden en dat vet zich opstapelt in de regio van de hals. 

Vele mensen vergeten echter dat je ook deze spieren, net als alle andere spieren, regelmatig moet trainen om ze sterk te houden. Bovendien heeft de huid ook extra voedingsstoffen nodig om rekbaar en stevig te blijven.

Rekening houdend met deze aspecten hebben we een eenvoudige routine opgesteld, samen met twee extra aanbevelingen, zodat je dit doel kan bereiken.

Strakke kin

Oefening 1

 • Ga rechtop staan met je rug recht en je mond gesloten. Maak nu cirkelvormige bewegingen met je tong tegen je gehemelte.
 • Herhaal dit dagelijks drie keer per dag.

Oefening 2

 • Neem plaats op een comfortabele plek met je rug recht en zo ontspannen als mogelijk.
 • Zeg alle klinkers op, op een overdreven manier, zodat je je mond zo ver mogelijk op doet.
 • Doe dit in sets van tien. Herhaal deze oefening dagelijks, twee tot drie keer per dag.
Nek strekken

Oefening 3

 • Ga zitten in een comfortabele stoel met je rug recht en je armen gekruist.
 • Strek je nek naar voren en draai langzaam naar links of rechts tot je je verste punt bereikt hebt.
 • Houd deze houding twee seconden aan en keer dan terug naar de oorspronkelijke positie. Herhaal deze oefening nu ook naar de andere kant.
 • Herhaal dit tien keer per dag.

Oefening 4

Oefening 4

 • Span je spieren in je nek zo veel mogelijk aan en probeer dan te fronsen.
 • Herhaal dit vijf keer, twee tot drie keer per dag.
Kauwgom

Oefening 5

 • Koop je favoriete kauwgom en gebruik dit om je de spieren in je hals en gezicht te trainen.
 • Kauw op een overdreven manier en dit minstens tien minuten lang.
 • Herhaal deze oefening twee tot drie keer per dag.

Hydratatie om de hals meer vorm te geven

Om je hals meer vorm te geven, is het essentieel dat je meer water gaat drinken en hydraterende producten gebruikt. Drink daarom 6 tot 8 glazen water per dag om uitdroging te voorkomen en je huid beter te voorzien van zuurstof.

Voed je huid ook met een voedende crème die tegelijkertijd ook de huid strakker maakt. In de regio van de hals kan dit helpen om je onderkin te verkleinen.Het helpt ook om meer groenten en fruit te eten, aangezien deze antioxidanten bevatten die goed zijn voor je huid.

Mooie hals zonder onderkin

Massages met tarwekiemolie

Een massage met tarwekiemolie is erg nuttig om de huid strakker te maken in de zone van je onderkin. Dit product bevat erg veel vitamine E, een voedingsstof die voedt, vorm geeft en de huid strakker maakt.

Masseer van de kin richting de lagere delen van de hals door zachtjes met je vingertoppen te drukken. Herhaal dit elke dag, ‘s morgens en voor je naar bed gaat.

Appel- en bietensap

Door regelmatig een sapje van appel en bieten te drinken, kun je gemakkelijker gifstoffen en overtollig vocht elimineren. Deze factoren kunnen namelijk leiden tot een onderkin.

Het bevat weinig calorieën, is rijk aan antioxidanten en geeft je een verzadigd gevoel. Daardoor ga je dus minder eten.

Ingrediënten

 • 2 appels
 • 1/2 biet
 • 1/2 glas water (100 ml)

Bereiding

 • Doe de appel en de biet in een blender.
 • Meng hierbij het halve glas water.
 • Drink het sap voor je ontbijt en dit minstens drie keer per week.

Vergeet niet dat deze aanbevelingen enkel werken als je de instructies consequent opvolgt. De resultaten zijn ook niet meteen zichtbaar en kunnen verschillen van persoon tot persoon. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Health risks of being overweight. (2012, December)
  niddk.nih.gov/health-information/health-topics/weight-control/health_risks_being_overweight/Pages/health-risks-being-overweight.aspx
 • Konda, D., & Thappa, D. M. (2013). Mesotherapy: What is new? Indian Journal of Dermatology, Venereology, and Leprology, 79(1), 127-134
  ijdvl.com/article.asp?issn=0378-6323;year=2013;volume=79;issue=1;spage=127;epage=134;aulast=Konda
 • Lupkin, S. (2015, April 29). FDA approves double-chin eliminator injection, Kybella
  abcnews.go.com/Health/fda-approves-double-chin-eliminator-injection/story?id=30685462

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.