Tips om vet in de nek te reduceren

Naarmate de tijd verstrijkt, ondergaat je lichaam veranderingen. Je huid wordt minder flexibel en gaat wat hangen. Dit is vooral merkbaar op en rond de nek.
Tips om vet in de nek te reduceren

Laatste update: 15 oktober, 2018

Naarmate de tijd verstrijkt, ondergaat je lichaam veranderingen. Je verliest hydratatie en collageen. Je huid wordt minder flexibel en gaat wat hangen. De spierspanning vermindert. Dit is vooral merkbaar op en rond de nek.

Vet gaat zich ophopen en dat gaat lijken op een ‘dubbele kin’. Als je dit graag wil voorkomen, volg dan de tips die wij je hier meegeven.

Experts zeggen dat een verminderde productie van collageen één van de belangrijkste aanleidingen is voor het verlies van spierspanning. Huidcellen zullen die productievermindering merken en daardoor niet kunnen vechten tegen vrije radicalen.
Vaak kan je echter de elementen die je in je lichaam mist vinden in voedsel, in eenvoudige middelen die beschikbaar zijn voor iedereen en die helpen. Wil je graag weten welke? Lees dan zeker verder.

 

Remedies tegen het hangen van de huid in de nek

Massage met wonderolie

flesje met wonderolie

 

 • Wonderolie is een geschikt hulpmiddel in dit geval. Zijn essentiële basis van vetzuur verhindert dat je je natuurlijke vocht verliest, geeft je huid meer flexibiliteit en hydratatie en herstelt je huid door deze glad en schoon te houden.
 • Je kan het beste een soeplepel wonderolie en een soeplepel olijfolie gebruiken. Mix beide olies grondig in een kom en breng dan wat van het mengsel aan op je hand. Vervolgens gebruik je stevige en opwaartse bewegingen om jezelf van de nek tot aan de kaaklijn te masseren. Doe dit minstens 15 minuten. Doop dan een kleine handdoek in warm water en wring deze grondig uit. Leg dan de handdoek gedurende 5 minuten op je nek. De stoom zal ervoor zorgen dat de huid de olie beter opneemt en werkt ook ontspannend. Voer deze behandeling ‘s avonds uit.

Goede hydratatie

water wordt ingeschonken in glas

 

 • Iedereen weet dat water drinken gezond is. Maar je moet je hier heel bewust van zijn. Je lichaam gehydrateerd houden, helpt ook je huid gezond en rimpelvrij te houden. Wanneer je innerlijk goed gebalanceerd bent, zal dit uiterlijk ook geflecteerd worden.
 • Vergeet dus niet minstens 2 liter water per dag te drinken.

Vermijd blootstelling aan de zon

hand probeert zonlicht tegen te houden

 

 • De zon is noodzakelijk voor je gezondheid: het helpt je bijvoorbeeld vitamine D op te nemen. Je moet echter wel op je hoede zijn en jezelf altijd beschermen met een zonnecrème, zonnebril, etc. Je nek is erg gevoelig voor zonnestralen. De zon stimuleert namelijk vroegtijdige veroudering.
 • Het is dus altijd goed je nek te beschermen tegen de zon met een handdoek of de zon te vermijden wanneer deze het meest intens is.

Een aangepast dieet

flesje met wortelsap
Een dieet dat rijk is aan antioxidanten, bètacaroteen en vitamines A, C en E is essentieel om je huid gezond te houden, huidverzakkingen te vermijden en te vechten tegen vrije radicalen.

Het is een goed idee je maaltijd te beginnen met een gezond sapje. De doeltreffendste sappen zijn diegenen die gebaseerd zijn op appel. Ze zijn erg gezond, aangezien ze je hydrateren en daarnaast ook nog de juiste vitamines en mineralen bevatten om je huid jong te houden. 

Een gezichtsmasker van avocado en druif

vrouw smeert masker met avocado op

 

 • Een gezichtsmasker dat veel antioxidanten bevat, voorkomt veroudering van de huid. De combinatie van avocado en druivensap is daar ideaal voor. Het verfrist en hydrateert de huid en zit vol mineralen. Om zo’n masker te maken gebruik je het vruchtvlees van een halve avocado en vijf druiven. Je kan het zowel met een vork pletten als in de mixer mengen. Het doel is een crème te krijgen die dik genoeg is om hem op de nek te kunnen aanbrengen.  
 • Ga in een stoel liggen en laat het masker twintig minuten intrekken. Als je dit patroon elke dag herhaalt, zal je geleidelijk aan zien dat je huid steviger wordt.

Misschien ook interessant om te lezen:

Zes fantastische natuurlijke remedies met avocado

Versterkende crème van haver

bakje met crème van haver

 

 • Het gebruik van haver is een hele oude methode om de huid te herstellen en de nodige vetzuren te leveren. Deze gevoelige plek in je nek heeft namelijk die vetzuren nodig, omdat de eerste symptomen van een slappe huid hier zichtbaar zijn.
 • Om zo’n crème van haver te maken, gebruik je een halve kop haver, een half glas warme melk en een theelepel rozenbottelolie. Meng alles grondig tot je een homogene crème krijgt. Breng vervolgens de crème aan op je nek. Je kan het beste gaan liggen en een handdoek op je borst leggen om alles schoon te houden. Probeer het mengsel zo’n 15 tot 20 minuten te laten intrekken. Verwijder het vervolgens met koud water. 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • D’souza R, Kini A, D’souza H, Shetty N, Shetty O. Enhancing facial aesthetics with muscle retraining exercises-a review. J Clin Diagn Res. 2014;8(8):ZE09–ZE11. doi:10.7860/JCDR/2014/9792.4753
 • Shamban AT. Noninvasive Submental Fat Compartment Treatment. Plast Reconstr Surg Glob Open. 2016;4(12 Suppl Anatomy and Safety in Cosmetic Medicine: Cosmetic Bootcamp):e1155. Published 2016 Dec 14. doi:10.1097/GOX.0000000000001155
 • Popkin BM, D’Anci KE, Rosenberg IH. Water, hydration, and health. Nutr Rev. 2010;68(8):439–458. doi:10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
 • Patel VR, Dumancas GG, Kasi Viswanath LC, Maples R, Subong BJ. Castor Oil: Properties, Uses, and Optimization of Processing Parameters in Commercial Production. Lipid Insights. 2016;9:1–12. Published 2016 Sep 7. doi:10.4137/LPI.S40233
 • Garavaglia J, Markoski MM, Oliveira A, Marcadenti A. Grape Seed Oil Compounds: Biological and Chemical Actions for Health. Nutr Metab Insights. 2016;9:59–64. Published 2016 Aug 16. doi:10.4137/NMI.S32910
 • W.W., T., & J.D., B. (2017). Neck contouring and treatment of submental adiposity. Journal of Drugs in Dermatology.
 • Avelar, J. (1985). Fat-suction of the submental and submandibular regions. Aesthetic Plastic Surgery.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.