Appelazijn als toevoeging aan je schoonheidsroutine

· 15 februari 2016
Wanneer je appelazijn gebruikt voor schoonheidsdoeleinden, voor je haar en ook je huid, dan is het erg belangrijk dat je de azijn oplost in water om allergische reacties te voorkomen en dat je kiest voor biologische, ongefilterde appelazijn.

Appelazijn wordt gemaakt van gefermenteerde appels. De azijn bevat appelzuur en heeft daaraan niet alleen zijn kleur te danken, maar ook zijn sterke geur. Appelazijn is erg veelzijdig en kan worden gebruikt bij het koken, in de geneeskunde, in het huishouden en bij schoonheidsbehandelingen. Ook niet onbelangrijk: waarvoor je appelazijn ook wilt gebruiken, het is vriendelijk voor je portemonnee.

Misschien heb je al een flesje appelazijn staan in je keukenkastje om te gebruiken tijdens het koken. Beperk het gebruik van appelazijn echter niet tot de keuken. Appelazijn bevat enorm veel voordelen voor de gezondheid en de schoonheid, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken?

De gezondheid van je haar

Appelazijn is niet alleen goedkoop en makkelijk verkrijgbaar, maar het zal er ook voor zorgen dat je haar soepel en schoon aan zal voelen. Het is bewezen dat appelazijn je haar sterker kan maken en roos kan bestrijden. Appelazijn zorgt voor een zachte reiniging van de haarzakjes, waardoor nieuwe haargroei wordt gestimuleerd en gifstoffen en andere stoffen waardoor het haarzakje verstopt kan raken, worden verwijderd.

Haar zonder Roos

Hoe je appelazijn kunt gebruiken voor je haar

Los één kopje appelazijn op in twee kopjes gedistilleerd water en giet dit over in een spuitfles. Breng dit mengsel nadat je je haar gewassen hebt aan over het gehele haar. Laat het tien minuten intrekken en spoel het vervolgens uit. Probeer directe aanraking met de hoofdhuid te vermijden, daar dit huidirritatie kan veroorzaken. Voor mensen die last hebben van beschadigd haar of mensen met haarimplantaten is deze methode geen aanrader.

Acne of huidvlekken

Appelazijn kan je huid beschermen en verbeteren. Het middel bevat antibiotische eigenschappen en bepaalde zuren die olie- en vetafscheiding op de huid kunnen bestrijden. Als je een vettige of gemengde huid hebt, dan kunnen de eigenschappen die appelazijn bevat helpen om de acne die hierdoor veroorzaakt wordt onder controle te houden. Ook kan appelazijn donkere vlekken op de huid minder zichtbaar maken. Kijk voordat je appelazijn gebruikt over je hele huid eerst even of je huid er niet gevoelig voor is om huidirritatie te voorkomen.

Meng om appelazijn te gebruiken voor de huid net als bij het gebruik voor het haar één kop appelazijn met twee koppen gedistilleerd water. Breng dit mengsel vervolgens aan op de delen van de huid waarvan jij denkt dat het nodig is.

Voorkom huidveroudering en houd de huid gezond

Gladde Huid

Dit krachtige middel bevordert de circulatie, reguleert de pH-balans en verwijdert dode huidcellen die ervoor zorgen dat je huid een doffe uitstraling krijgt. Appelazijn kan ervoor zorgen dat de huid een egale teint krijgt en verwijdert onzuiverheden die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken, waardoor je huid er jong en stralend uit zal zien. Los één eetlepel appelazijn op in vijf eetlepels water en breng dit aan op de huid.

Desinfectant en geneesmiddel

Je kunt appelazijn ook gebruiken om kleine sneetjes of insectenbeten mee te behandelen. Voeg een paar druppels azijn toe aan een vloeibare zeep of aan het badwater wanneer je een bad neemt. Dit zal niet alleen ongewenste infecties bij kleine sneetjes helpen te voorkomen, maar ook bijdragen aan het herstel van cellen.

Blijf gezond

Glazen met Appelazijn

Als je op zoek bent naar een natuurlijk product om toe te voegen aan je dagelijkse beauty- en gezondheidsroutine, zoek dan niet verder. Niet voor niets zweren de ‘rich and famous’ bij appelazijn en prijzen ze het middel aan als hun geheime wapen om in vorm te blijven. Voeg dagelijks enkele druppels appelazijn toe aan je glas water en merk zelf wat dit zal doen voor zowel je schoonheid als je gezondheid. Je zult niet alleen een boost krijgen om in vorm te blijven, maar ook profiteren van de vele andere gezonden eigenschappen van appelazijn. Onthoud dat je appelazijn altijd dient op te lossen in water voordat je het opdrinkt. Het drinken van pure appelazijn kan namelijk negatieve bijwerkingen veroorzaken.

Zeg gedag tegen schimmelnagels

De desinfecterende eigenschappen die appelazijn heeft kunnen je niet alleen helpen van schimmelnagels af te komen, maar kunnen ook infecties bestrijden die worden veroorzaakt door schimmel en die de gezondheid negatief kunnen beïnvloeden. Om appelazijn hiervoor te gebruiken maak je een voetenbad door één kop appelazijn op te lossen in twee koppen water en je voeten hier vervolgens vijftien minuten in te laten weken.

Natuurlijke deodorant

Doordat appelazijn de natuurlijke pH-balans van de huid kan controleren, kun je het ook erg goed gebruiken als natuurlijke deodorant. Los de appelazijn voor gebruik op in water om de sterke geur te verminderen. Laat een watje weken in een mengsel van één deel azijn op drie delen water en breng dit aan op de huid.