Appelazijn als toevoeging aan je schoonheidsroutine

Wanneer je appelazijn gebruikt voor schoonheidsdoeleinden, voor je haar en ook je huid, dan is het erg belangrijk dat je de azijn oplost in water om allergische reacties te voorkomen en dat je kiest voor biologische, ongefilterde appelazijn.
Appelazijn als toevoeging aan je schoonheidsroutine

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Appelazijn is erg veelzijdig en kan worden gebruikt bij het koken, in de geneeskunde, in het huishouden en bij schoonheidsbehandelingen. Je kunt ook appelazijn als toevoeging aan je schoonheidsroutine gebruiken. Ook niet onbelangrijk: waarvoor je appelazijn ook wilt gebruiken, het is vriendelijk voor je portemonnee.

Appelazijn is gemaakt van gefermenteerde appels. De azijn bevat appelzuur en heeft daaraan niet alleen zijn kleur te danken, maar ook zijn sterke geur.

Misschien heb je al een flesje appelazijn staan in je keukenkastje om te gebruiken tijdens het koken. Beperk het gebruik van appelazijn echter niet tot de keuken. Appelazijn bevat enorm veel voordelen voor de gezondheid en de schoonheid, dus waarom zou je daar geen gebruik van maken?

Appelazijn als toevoeging aan je schoonheidsroutine

1. De gezondheid van je haar

Appelazijn is niet alleen goedkoop en makkelijk verkrijgbaar, maar het zal er ook voor zorgen dat je haar soepel en schoon aan zal voelen. Het is bewezen dat appelazijn je haar sterker kan maken en roos kan bestrijden.

Appelazijn zorgt voor een zachte reiniging van de haarzakjes, waardoor nieuwe haargroei wordt gestimuleerd en gifstoffen en andere stoffen waardoor het haarzakje verstopt kan raken, worden verwijderd.

Haar zonder Roos

Instructies

Los één kopje appelazijn op in twee kopjes gedistilleerd water en giet dit over in een spuitfles. Breng dit mengsel nadat je je haar gewassen hebt aan over het gehele haar. Laat het tien minuten intrekken en spoel het vervolgens uit.

Probeer directe aanraking met de hoofdhuid te vermijden, daar dit huidirritatie kan veroorzaken. Voor mensen die last hebben van beschadigd haar of mensen met haarimplantaten is deze methode geen aanrader.

2. Acne of huidvlekken

Appelazijn kan je huid beschermen en verbeteren. Het middel bevat antibiotische eigenschappen en bepaalde zuren die olie- en vetafscheiding op de huid kunnen bestrijden. Als je een vettige of gemengde huid hebt, dan kunnen de eigenschappen die appelazijn bevat helpen om de acne die hierdoor veroorzaakt wordt onder controle te houden. Ook kan appelazijn donkere vlekken op de huid minder zichtbaar maken.

Test voordat je appelazijn gebruikt over je hele huid eerst even of je huid er niet gevoelig voor is om huidirritatie te voorkomen.

Instructies

Meng om appelazijn te gebruiken voor de huid, net als bij het gebruik voor het haar, één kop appelazijn met twee koppen gedistilleerd water. Breng dit mengsel vervolgens aan op de delen van de huid waarvan jij denkt dat het nodig is.

3. Huidveroudering verminderen

Voorkom huidveroudering en houd de huid gezond door appelazijn als toevoeging aan je schoonheidsroutine te gebruiken

Gladde Huid

Van dit krachtige middel wordt beweert dat het de circulatie bevordert, de pH-balans reguleert en dode huidcellen, die ervoor zorgen dat je huid een doffe uitstraling krijgt, verwijdert.

Appelazijn kan helpen om de huid een egale teint te geven en onzuiverheden die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken, te verminderen. Hierdoor zal je huid er jong en stralend uitzien.

Los één eetlepel appelazijn op in vijf eetlepels water en breng dit aan op de huid.

4. Desinfectant en geneesmiddel

Je kunt appelazijn ook gebruiken om kleine sneetjes of insectenbeten mee te behandelen.

Dit zal niet alleen ongewenste infecties bij kleine sneetjes helpen te voorkomen, maar ook bijdragen aan het herstel van cellen.

Instructies:

Voeg een paar druppels azijn toe aan een vloeibare zeep of aan het badwater wanneer je een bad neemt.

Glazen met Appelazijn

5. Blijf gezond door appelazijn als toevoeging aan je schoonheidsroutine te gebruiken

Als je op zoek bent naar een natuurlijk product voor dagelijks gebruik, kies dan appelazijn als toevoeging aan je schoonheidsroutine. Niet voor niets zweren de ‘rich and famous’ bij appelazijn en prijzen ze het middel aan als hun geheime wapen om in vorm te blijven.

Instructies:

Voeg dagelijks enkele druppels appelazijn toe aan je glas water. Merk zelf wat dit zal doen voor zowel je schoonheid als je gezondheid. Je zult niet alleen een boost krijgen om in vorm te blijven, maar ook profiteren van de vele andere gezonden eigenschappen van appelazijn.

Onthoud dat je appelazijn altijd dient op te lossen in water voordat je het opdrinkt. Het drinken van pure appelazijn kan namelijk negatieve bijwerkingen veroorzaken.

6. Zeg gedag tegen schimmelnagels

De desinfecterende eigenschappen die appelazijn heeft kunnen je niet alleen helpen van schimmelnagels af te komen, maar kunnen ook helpen bij de bestrijding van infecties die worden veroorzaakt door schimmels en die de gezondheid negatief kunnen beïnvloeden. Er is meer onderzoek nodig om dit wetenschappelijk te bewijzen, maar het is welbekend als huismiddel tegen schimmels.

Instructies:

Om appelazijn hiervoor te gebruiken maak je een voetenbad door één kop appelazijn op te lossen in twee koppen water en je voeten hier vervolgens vijftien minuten in te laten weken.

Ook interessant voor jou:
Ontgiftingsdieet met appelazijn

7. Natuurlijke deodorant

Doordat appelazijn de natuurlijke pH-balans van de huid kan controleren, kun je het ook erg goed gebruiken als natuurlijke deodorant.

Instructies:

Los de appelazijn voor gebruik op in water om de sterke geur te verminderen. Laat een watje weken in een mengsel van één deel azijn op drie delen water. Breng dit aan op de huid. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Judy Gopal, Vimala Anthonydhason, Manikandan Muthu, Enkhtaivan Gansukh, Somang Jung, Sechul Chul & Sivanesan Iyyakkannu (2017) Authenticating apple cider vinegar’s home remedy claims: antibacterial, antifungal, antiviral properties and cytotoxicity aspect. Natural Product http://doi.org/10.1080/14786419.2017.1413567
  • Johnston, C. S., & Gaas, C. A. (2006). Vinegar: medicinal uses and antiglycemic effectMedGenMed : Medscape general medicine8(2), 61.
  • Akanksha, Singh & Mishra, Sunita. (2017). Study about the nutritional and medicinal properties of apple cider vinegar. Asian Journal of Science and Technology
    Vol. 08, Issue, 11, pp.6892-6894, November, 2017

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.