Remedies om nekrimpels te verminderen

Rimpels in de nek ontstaan door ouderdom. Je kunt ze bestrijden met verschillende natuurlijke maskers, die ook heel goed zijn voor de huid.
Remedies om nekrimpels te verminderen
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 10 oktober, 2018

Typische nekrimpels zijn erg irritant wanneer je bijvoorbeeld een jurk aandoet of je decolleté wilt laten zien. Ouderdom en huid die de elasticiteit en teint verliest zijn zeker weten factoren waardoor ze ontstaan.

Het is duidelijk dat je ze niet volledig kan verwijderen, maar je kan de volgende zelfgemaakte remedies gebruiken om de verschijning van nekrimpels te verminderen. Ze zijn ook erg goedkoop! We leggen het hieronder uit.

Zelfgemaakte remedies om nekrimpels te verminderen

Vrouw legt hand op de nek

Ten eerste moet je de volgende simpele dingen onthouden. Crèmes, balsems en tonics zijn altijd goed voor het verminderen van nekrimpels. Maar je moet ook weten dat het belangrijk is om ze te voorkomen. Neem gezonde gewoontes aan om het uiterlijk van je huid te verbeteren en voorkom dat hij er droog uitziet en onelastisch is.

Let op!

  • Voorkom dat je nek blootgesteld wordt aan de zon. Dat is wat je het snelste oud maakt. Als je erop let, zie je dat de huid van je nek erg dun, gevoelig en teer is. Soms vergeet je misschien om dit gebied te bevochtigen of zonnebrandcrème aan te brengen. Onthoud: bescherm de nek tegen de zon.
  • Een goed dieet: drink veel water en natuurlijke sappen, eet fruit en groenten en vermijd rood vlees en geraffineerde bloem. Dit zijn voedingsmiddelen die je vullen met giftige stoffen, die ophopen in je lichaam en je gezondheid en die van je huid aanvallen.

1. Biergistmasker

Een geweldige remedie die je in staat stelt om de collageenproductie in je nek te verhogen, rimpels te verminderen en je nek te hyderateren. Het is erg simpel. Je hebt natuurlijke yoghurt nodig, een eetlepel biergist en een eetlepel tarwekiemen.

Meng het goed totdat je een gelijkmatig mengsel hebt. Breng het aan op je nek en laat het vijftien minuten drogen. Spoel het vervolgens met schoon water af. Je kan dit drie keer per week doen en op deze manier zal je de collageenontwikkeling in dit tere deel van je lichaam opleven. Het zal je geweldige resultaten geven!

2. Masker van rijpe banaan en rozenwater

Bananenpasta in kom

Rijpe banaan? Jazeker! Het is uitstekend voor het regenereren van je huid en het biedt collageen en elasticiteit. Het is erg effectief en een simpele remedie die je zeker moet proberen.

Je hoeft alleen een mengsel te maken met een banaan die erg rijp is en vervolgens een eetlepel rozenwater toe te voegen, of een eetlepel rozenbottel essentiële olie als je dat liever hebt. Breng het aan op je nek en laat het twintig minuten zitten.

Spoel het daarna zoals altijd af met vers water. Je kan het drie keer per week herhalen.

3. Avocado-en-honingmasker

Avocado faalt nooit. De pulp is één van de meest gebruikte remedies voor huidgezondheid en schoonheid. Het is een geweldige vochtinbrengend en geneeskrachtig product. Ook is het een fruit dat ouderdom tegengaat en de aanmaak van collageen weer activeert. Het is erg effectief en erg makkelijk om te verkrijgen.

In dit geval is het beter om jezelf een massage te geven, in plaats van het op je huid te laten zitten. Meng de pulp van een middelgrote avocado met een eetlepel honing. Masseer het in ronde bewegingen op je huid.

Begin onderaan en beweeg langzaam richting je hoofd. Op deze manier verbeter je je teint en elasticiteit. Zo simpel is het!

Remedie 4: appelazijn en vitamine E

Appelazijn in een kommetje

We hebben dit al vaker gezegd: vitamine E is essentieel voor het verzorgen van de schoonheid van je huid, nagels en haar. Het zou geweldig zijn als je vitamine E-capsules koopt bij je apotheker of een gezondheidswinkel. Deze simpele en effectieve remedie is gebaseerd op eigeel.

Doe het eigeel in een glazen kom en voeg een capsule vitamine E en een eetlepel appelazijn toe. Het is gewoon perfect: het verzorgt je huid, herstelt het, bevochtigt het, geeft het de elasticiteit terug en beschermt je tegen vrije radicalen… En vermindert nekrimpels aanzienlijk.

Het is geweldig en het loont zich om het minimaal drie keer week te doen, voordat je gaat slapen. Breng het aan met een wattenschijfje en masseer van onder naar boven. Laat het vervolgens tien minuten op je huid zitten en was het er daarna af met warm water.

Je zal merken dat je huid frisser, vochtiger en elastischer is. Laat deze kans niet schieten!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Asserin J, Lati E, Shioya T, Prawitt J. The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: Eevidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. J Cosmet Dermatol. 2015;
  • Binic, I., Lazarevic, V., Ljubenovic, M., Mojsa, J., & Sokolovic, D. (2013). Skin ageing: Natural weapons and strategies. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2013/827248
  • Keen, M., & Hassan, I. (2016). Vitamin E in dermatology. Indian Dermatology Online Journal. https://doi.org/10.4103/2229-5178.185494
  • Chen, W., Becker, T., Qian, F., & Ring, J. (2014). Beer and beer compounds: Physiological effects on skin health. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology. https://doi.org/10.1111/jdv.12204
  • Hahn HJ, Jung HJ, Schrammek-Drusios MC, Lee SN, Kim JH, Kwon SB, et al. Instrumental evaluation of anti-aging effects of cosmetic formulations containing palmitoyl peptides, Silybum marianum seed oil, vitamin E and other functional ingredients on aged human skin. Exp Ther Med. 2016;

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.