De 9 belangrijkste symbolen van Feng Shui en hun betekenis

Enkele van de belangrijkste symbolen van feng shui zijn de gelukskat, de kraanvogel, de os en pioenrozen. Ontdek waarom!
De 9 belangrijkste symbolen van Feng Shui en hun betekenis

Laatste update: 23 februari, 2024

Als je geïnteresseerd bent in Feng shui, dan moet je dit artikel lezen. Hier gaan we kijken naar de belangrijkste symbolen uit de Feng shui. Ze zijn ontworpen om, volgens deze filosofie, goede energie aan te trekken in je huis zodat alles in je leven op de beste manier stroomt.

Het geloof achter Feng shui is om energieën in balans te brengen om harmonie, voorspoed, geluk en wijsheid te garanderen, door middel van verschillende acties waaronder het gebruik van de symbolen. Lees verder om erachter te komen wat ze zijn!

Dit zijn de belangrijkste symbolen van Feng shui

Zoals uitgelegd door David Daniel Kennedy in zijn boek Feng shui voor dummies, zijn er twee woorden die je moet begrijpen:

  • Het eerste is feng, wat “wind” betekent.
  • Het tweede is shui, wat “water” betekent.

Beide elementen circuleren door de aarde en bevredigen de vitale behoeften van de mens. Ze hebben volgens deze filosofie dezelfde essentie: de qi of levenskracht.

Elk symbool dat in Feng shui wordt gebruikt, heeft dus een betekenis en een bestaansreden die die levenskracht zou stimuleren. Bovendien moeten ze, afhankelijk van wat er verwacht of gewenst wordt, op bepaalde plaatsen en in bepaalde posities worden geplaatst om hun veronderstelde effect te versterken.

Laten we dus eens wat dieper ingaan op een aantal van deze symbolen, waar ze voor staan en hoe je ze kunt gebruiken.

1. De geldpad

Symbolen van Feng Shui
Je kunt het beste een gelukspad bij de voordeur van je huis, kantoor of bedrijf zetten.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de geldpad direct gerelateerd aan geluk en voorspoed in economische zin. Volgens de principes van Feng shui vertegenwoordigt dit element de natuur en de maan, en trekt het geluk en voorspoed aan in het huis of bedrijf waar je het hebt staan.

De figuur is heel bijzonder. Het bestaat uit een pad met slechts drie poten die rust op een basis vol munten, die de stroom van rijkdom symboliseren.

Waar moet je het neerzetten? Het is belangrijk om het bij de voordeur van het huis, kantoor of bedrijf te plaatsen.

Wat de positie betreft, moet gezegd worden dat die afhangt van wat je wilt. Als je professioneel succes wilt, oriënteer de geldpad dan op het noorden, maar als je de economie wilt activeren, plaats hem dan op het zuidoosten.

2. De gelukskat

Symbolen van Feng Shui
De opgeheven klauw van de gelukskat symboliseert een expliciete roep om geld.

De gelukskat of maneki-neko is een ander van de belangrijkste symbolen van Feng shui dat verband houdt met voorspoed, fortuin en geld. Daarom vind je hem vaak bij de hoofdingang van een bedrijf of bij de kassa.

De opgeheven klauw symboliseert een expliciete roep om geld, terwijl de kat boze geesten wegjaagt die succes zouden bedreigen , dankzij zijn vermogen om ‘s nachts te zien.

Als je dit symbool in je huis plaatst, kun je er het beste voor zorgen dat de opgeheven klauw naar het zuidoosten wijst, om rijkdom op te roepen en het huis te beschermen tegen ziekten.

We denken dat je dit artikel misschien ook leuk vindt om te lezen:
Waar zet je een waterfontein volgens Feng Shui?

3. De kraanvogel

Kraanvogel
Kraanvogels worden in Feng Shui beschouwd als de geluksvogel en zijn een symbool van adel en een lang leven.

In het algemeen worden vogels in de Chinese cultuur beschouwd als geluksvogels. Kraanvogels worden beschouwd als de geluksvogel in Feng shui en staan symbool voor adel en een lang leven, liefde en loyaliteit, geluk en gezondheid.

Je kunt hem inkleuren in een schilderij of porselein, idealiter een wit dier. Zorg er ook voor dat je het in het zuidelijke deel van het huis plaatst. Dit is de manier om wijsheid en geluk aan te trekken.

4. Olifanten

Olifant
Olifanten symboliseren geluk, wijsheid en verstand.

Een ander belangrijk symbool van Feng shui is de olifant, een dier dat men als wijs, sterk en welvarend beschouwt. Ze symboliseren geluk en verstand, dus moet hun figuur op een hoge plek in huis worden geplaatst. Het is gebruikelijk om ze in een soort altaar te zien, boven de open haard.

Daarnaast is er nog een element dat opvalt bij de olifanten die worden gebruikt in een huis waar deze filosofie wordt beoefend, en dat is dat ze de slurf naar boven moeten hebben wijzen, want dat noemen ze geluk en voorspoed. Ook is het nodig dat het dier subtiel naar de deur kijkt, om de goede energieën binnen te laten en de negatieve eruit.

5. De wu-lou kalebas

Symbolen van Feng Shui
Men gelooft dat dit amulet ziekte en dood, ongeluk en tegenslag voorkomt.

Bij Feng shui is de wu-lou (kalebas) een heilig symbool dat verband houdt met een goede gezondheid. Hij is uitgehold en wordt in China ook gebruikt om voedsel en medicijnen in te bewaren, omdat hij de vorm van een fles heeft.

De kalebas wordt verondersteld af te rekenen met de negatieve energie die in huis wordt vertegenwoordigd als ziekte en ongeluk. Met andere woorden, men gelooft dat het amulet ziekte en dood, ongeluk en ongeluk voorkomt. Om dit te bereiken wordt het op verschillende manieren gebruikt:

  • De kalebas wordt in huis of bedrijf opgehangen.
  • Hij wordt aan een armband gedragen.
  • Hij wordt ook als hanger gedragen.

6. Pioenrozen

Bloemen
Er is een zeer spirituele symboliek rondom pioenrozen die te maken heeft met overvloed, rijkdom, geluk en voorspoed.

Pioenrozen zijn prachtige bloemen en worden zeer gewaardeerd bij Feng shui. Ze hebben een zeer spirituele betekenis die te maken heeft met overvloed, rijkdom, geluk en voorspoed. Ze zijn een icoon van geluk, liefde en vrouwelijkheid.

Om hun potentieel te benutten, moet je de mooiste bloemen kiezen waar je toegang tot hebt, ze in verschillende boeketten verdelen en ze in elke hoek van het huis in een vaas zetten. Zo zul je liefde aantrekken en die zal binnen korte tijd arriveren. Belangrijke tip: laat ze nooit verwelken.

7. De os

Symbolen van Feng Shui
Een os is een dier dat wordt gekenmerkt door hard werken, dus wordt het zeer vereerd voor het aantrekken van voorspoed in het gezin.

Bij Feng shui heeft de os een betekenis die te maken heeft met kracht, succes en overvloed, vooral voor zaken. Kenmerkend voor dit dier is het hard werken. Daarom vereerd men het dier voor het aantrekken van voorspoed voor de familie.

Het is noodzakelijk om het in de zuidoostelijke hoek van het huis of bedrijf te plaatsen. Dit is ook een amulet dat is aanbevolen om cadeau te geven aan pasgetrouwden, pas afgestudeerden of collega’s.

8. De koivis

Koikarpers
De koivis associeert men met geluk en voorspoed.

Een van de belangrijkste symbolen van Feng shui is de koivis, die men associeert met geluk en voorspoed. Wie deze filosofie aanhangt, kan een aquarium met negen vissen of meer in huis hebben, zolang het maar een veelvoud van negen is. Bovendien is het belangrijk dat ten minste een van de vissen zwart is.

Als je een van die mensen bent die niet van aquariums houden, kun je dit symbool opnemen door middel van een afbeelding. Om liefde en overvloed aan te trekken, geef je de voorkeur aan een portret van twee vissen samen.

Vind je dit een leuk artikel? Misschien vind je het ook leuk om dit artikel te lezen:
8 geluksplanten volgens Feng Shui

9. De Lin chi

Symbolen van Feng Shui
De Lin chi is een figuur met het hoofd van een draak, het lichaam van een paard en de geschubde huid van een karper.

De lin chi is een van de belangrijkste en krachtigste symbolen van Feng shui. Dit is een figuur met het hoofd van een draak, het lichaam van een paard en de geschubde huid van een karper.

Men gelooft dat het beschermende energie, goede gezondheid en voorspoed aantrekt. Men zegt dat hij erg loyaal is en het huis beschermt tegen negatieve energie en kwade geesten. Plaats hem in de woonkamer, het kantoor of de auto. Het is ook een goed idee om het cadeau te geven bij de inwijding van een nieuw huis of bedrijf.

Welke van deze belangrijkste symbolen van Feng Shui vind jij het mooist?

Feng shui heeft nog veel meer symbolen, maar we hebben een paar van de belangrijkste symbolen in dit artikel op een rijtje gezet.

Als je je gaat verdiepen in deze oosterse filosofie, weet je nu iets meer over de voorwerpen en figuren die je in je huis, kantoor of bedrijf kunt introduceren om de chi van je ruimte te versterken en het beste in je leven aan te trekken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.