De 6 beste natuurlijke drankjes voor vrouwen

Laten we eens kijken naar enkele van de beste natuurlijke drankjes voor vrouwen. Probeer ze in je dieet op te nemen om te profiteren van alles wat ze te bieden hebben.
De 6 beste natuurlijke drankjes voor vrouwen

Laatste update: 27 februari, 2019

Er bestaan een aantal natuurlijke drankjes voor vrouwen die echt uitstekend zijn voor onze vrouwelijke lezers. Soms hebben we last van verminderde energie, hoofdpijn , gewrichtspijn… ongemakken die kunnen worden verbeterd door middel van een aantal middelen, die in staat zijn bepaalde tekortkomingen te compenseren.

Laten we dus eens kennis nemen van de volgende natuurlijke drankjes voor vrouwen en beginnen met een betere zorg voor onze gezondheid.

6 natuurlijke drankjes voor vrouwen

1. Haver- en amandelmelk

We weten allemaal dat melk, en dan voornamelijk koemelk, eigenlijk niet erg gezond is. De dierlijke eiwitten en enzymen die melk bevat, vergemakkelijken onze spijsvertering niet. Ook op de lange termijn brengt deze drank, ondanks het calciumgehalte, geen voordelen met zich mee.

Hierdoor zijn plantaardige dranken de laatste tijd erg populair geworden op de markt. Wij raden in het bijzonder twee van deze plantaardige dranken aan, namelijk havermelk en amandelmelk.

Voordelen van havermelk

 • Havermelk is erg makkelijk te verteren.
 • Het bevat een goede hoeveelheid oplosbare vezels. Dit voorkomt lastige constipatie en verbetert daarnaast de darmflora.
 • Het geeft je een verzadigd gevoel en is zeer geschikt als je wilt afvallen.

Voordelen van amandelmelk

 • Amandelmelk is ideaal wanneer je je cholesterol- of triglyceridengehalte wilt verlagen.
 • Het geeft je veel energie, waardoor je de dag op de meest natuurlijke manier lekker vlot kunt beginnen.
 • Ook is amandelmelk erg makkelijk te verteren en bevat het vetten die goed zijn voor het lichaam.

2. Boerenkool-ananasshake

Boerenkool-ananasshake

Heb je ooit wel eens gehoord van de vele voordelen van boerenkool? Deze shake is één van de beste natuurlijke drankjes voor vrouwen.

Boerenkool is namelijk een groente die rijk is aan antioxidanten en vitamine C. Daarnaast bevat deze kool erg weinig calorieën en staat hij bekend om zijn eigenschappen die kanker zouden kunnen voorkomen. De typische wintergroente bevat namelijk sulforafaan, een stof die lichaamscellen beschermt tegen schadelijke effecten. Wist jij dit al?

Gecombineerd met ananas vormt boerenkool een meer dan ideaal drankje voor vrouwen om de dag mee te beginnen.

Ingrediënten

 • een paar ananasschijfjes
 • vier boerenkoolbladeren
 • een kopje koude amandelmelk
 • een eetlepel honing nodig

Bereiding

Doe al deze ingrediënten samen in de blender om er een glad en heerlijk mengsel van te maken, waar je werkelijk van zult genieten.

3. Groene thee

Groene thee is een van de lekkere natuurlijke drankjes voor vrouwen

Behoor jij tot de groep mensen die het dagelijks drinken van een kopje groene thee nog niet in zijn dieet heeft opgenomen? Dan bega je een grote fout. Je kunt de geweldige eigenschappen van één van de beste natuurlijke drankjes toch niet mislopen?

Groene thee bevat namelijk veel:

 • mineralen
 • vitamines
 • antioxidanten

Het is bewezen dat groene thee een uitermate geschikte drank is om hartziektes of beroertes te helpen voorkomen. Er is dan ook niks beters dan het drinken van een kopje groene thee in de middag.

4. Lijnzaadshake

Lijnzaadshake

Lijnzaad is op het moment erg hip en zal dan ook niet moeilijk te vinden zijn in de supermarkt of bij de kruidenier. Doordat lijnzaad zo rijk is aan mineralen en vitamines, is het een uitermate geschikt voedingssupplement om aan je dagelijkse maaltijden toe te voegen.

Zaden kunnen bijvoorbeeld gemengd worden door saladedressings of in een lekkere smoothie verwerkt worden (zoals de chiazaadsmoothie op de foto).

Volgens een onderzoek dat werd gedaan door het blad Journal of Cardiovascular Pharmacology helpt lijnzaad de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, wat hartziektes en neurovasculaire problemen kan voorkomen. Twijfel dus niet, het zal het zeker waard zijn elke dag een smoothie met lijnzaad voor jezelf te maken.

5. Vers tomatensap

Verse tomatensap is perfect voor vrouwen

Smakelijk, verfrissend en voedzaam – wij houden van tomatensap! Het is één van de beste natuurlijke drankjes voor vrouwen en zou in ons dieet dan ook niet mogen ontbreken.

Tomaten zijn rijk aan lycopeeneen bestanddeel dat de vorming van kankercellen kan helpen voorkomen. Onthoud ook dat tomaat een perfecte antioxidant is en het vochtretentie in het lichaam voorkomt. Tomaat is gewoonweg geweldig.

6. Rode wijn

Rode wijn is ook een perfect drankje voor vrouwen

Je wist het waarschijnlijk al, maar het drinken van een glas rode wijn per dag is erg goed voor de gezondheid. Kies wel voor een wijn die van goede kwaliteit is. De ideale hoeveelheid is één glas per dag. Als je wilt kun je dus ook een half glas drinken tijdens de lunch en de andere helft tijdens het avondeten.

Op deze manier krijg je een goede hoeveelheid antioxidanten binnen, die nodig zijn om cardiovasculaire ziekte te voorkomen en jezelf beter te beschermen tegen vroegtijdige veroudering. Geniet dus dagelijks van deze drank met zijn bloedrode kleur en zijn belangrijke historische en gastronomische traditie.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.