Het behandelen van diabetes met stevia en kaneel

Diabetesvoeding richt zich op gezonde voeding, maar zoetigheden zijn niet noodzakelijkerwijs verboden.
Het behandelen van diabetes met stevia en kaneel

Laatste update: 28 januari, 2021

Diabetes type II is de meest voorkomende vorm van diabetes. Het ontwikkelt zich anderzijds gewoonlijk geleidelijk. In dit geval produceert de alvleesklier insuline maar het wordt niet goed benut. De behandeling kan worden gedaan met behulp van medicatie, insuline of beide. Er zijn meestal geen specifieke symptomen aanwezig, dus het kan onopgemerkt blijven.

We moeten proberen deze ziekte te beheersen, omdat anders problemen aan de ogen, nieren en het zenuwstelsel kunnen ontstaan, alsmede hartziekten, beroertes en zelfs de noodzaak om een ​​ledemaat te amputeren. In dit artikel leer je een natuurlijke methode voor de behandeling van diabetes door middel van stevia en kaneel.

De behandeling

De specialist zal onze zaak beoordelen en zal ons vervolgens een behandelplan geven dat we moeten volgen. Een streng dieet is essentieel, en we kunnen ook aanzienlijk beter worden als we regelmatig bewegen, ons gewicht in de gaten houden en enkele natuurlijke tips volgen. In dit artikel presenteren we de twee beste natuurlijke remedies: stevia en kaneel.

Stevia

In de afgelopen jaren hebben we geleerd over Stevia rebaudiana, dat afkomstig is uit Paraguay en daar altijd al wordt gebruikt. Deze plant heeft zijn uitstekende eigenschappen niet alleen bewezen als een natuurlijke zoetstof zonder calorieën, maar ook vanwege de verschillende eigenschappen, waarvan de eerste is dat het glucosespiegels reguleert.

We kunnen drie dagelijkse infusies nemen of het direct innemen in de vorm van extracten of tabletten. Het is essentieel dat het het pure extract is, met een donkere kleur, en niet een verfijnde zoetstof waarvan de eigenschappen zijn verwijderd.

Stevia

Kaneel

Sommige studies hebben aangetoond dat kaneel (Cinnamomum cassia) glucose-, cholesterol– en lipideniveaus verlaagt bij mensen met type 2 diabetes en zelfs laag houdt gedurende een tijd na inname. Volgens deze studies verhoogt kaneel de insulinegevoeligheid, die glucose reguleert, en verder is het ook zeer gunstig vanwege zijn hoge antioxidantengehalte.

kaneel

De behandeling van diabetes…

Als we een natuurlijke behandeling willen volgen op basis van stevia en kaneel, raden we aan om eerst contact op te nemen met je arts of natuurgeneeskundige.

Het pad naar een remedie is om een ​​vaste periode te nemen van één tot drie maanden, waarin we drie infusies per dag drinken. Eén in de ochtend, één na de lunch en één in de middag. We bereiden de infusies door twee eetlepels steviabladeren of -poeder en een theelepel kaneelpoeder gedurende vijf minuten te laten koken.

Probeer goede kwaliteit van beide producten te vinden.

Als de infusie te zoet is, raden we aan om er een scheutje citroensap aan toe te voegen.

Andere tips

Tijdens de behandeling raden wij ten zeerste aan om contact te houden met je huisarts, om de glucose in het bloed te controleren en zo de effecten van deze twee planten te kunnen zien, zodat je je medicatie daarop kunt aanpassen.

We kunnen ook andere voedingsmiddelen aan ons dieet toevoegen die zeer gezond kunnen zijn:

  • Biergist: bevat chroom, dat de bloedsuikerspiegel reguleert
  • Verse waterkers: bevat ook chroom
  • Verse erwten: dienen als plantaardige insuline
  • Volkoren granen: vooral rijst en haver, die de bloedsuikerspiegel helpen te reguleren
  • Natuurlijke cocoswater: heeft een hypoglycemische werking
  • De reishi, maitake en shiitake paddenstoelen: glucoseniveau-regulerend, met vele andere goede eigenschappen voor ons lichaam.

Volg medische richtlijnen

Daarnaast moet je de medische richtlijnen strikt volgen, regelmatig sporten, zonnen buiten de piekmomenten en natuurlijk ieder emotioneel probleem dat je hebt behandelen. Dit alles beïnvloedt ons welzijn en heeft een onvermijdelijke invloed op de ontwikkeling van iedere ziekte.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Page, K. A., Seo, D., Belfort-DeAguiar, R., Lacadie, C., Dzuira, J., Naik, S., … Sinha, R. (2011). Circulating glucose levels modulate neural control of desire for high-calorie foods in humans. Journal of Clinical Investigation. https://doi.org/10.1172/JCI57873
  • Ifland, J. R., Preuss, H. G., Marcus, M. T., Rourke, K. M., Taylor, W. C., Burau, K., … Manso, G. (2009). Refined food addiction: A classic substance use disorder. Medical Hypotheses. https://doi.org/10.1016/j.mehy.2008.11.035
  • LeClere, S., Schmelz, E. A., & Chourey, P. S. (2010). Sugar Levels Regulate Tryptophan-Dependent Auxin Biosynthesis in Developing Maize Kernels. PLANT PHYSIOLOGY. https://doi.org/10.1104/pp.110.155226

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.