Appelazijn helpt bij het reguleren van diabetes

Naast het feit dat deze behandeling alleen mag worden uitgevoerd onder medisch toezicht, moet je om je diabetes onder controle te houden en geen last van extra problemen te krijgen zeker niet te vergeten de dagelijkse dosis van twee eetlepels appelazijn niet te overschrijden.

Appelazijn is een natuurlijk product dat al eeuwenlang gebruikt wordt voor allerlei geneeskrachtige doeleinden. Hoewel het vooral bekend staat als ingrediënt in de keuken, prijzen veel culturen dit product aan vanwege zijn hoge gehalte aan essentiële voedingsstoffen en actieve stoffen.

De voordelen die het voor je gezondheid heeft zijn een andere reden waarom het zo populair is en veel van die voordelen zijn wetenschappelijk bewezen.  De meeste van deze voordelen zijn te danken aan het hoge gehalte aan sporenelementen en zuren, die de natuurlijke pH-waarde van het lichaam reguleren en de spijsvertering verbeteren.

Een van de meest bestudeerde aspecten van appelazijn heeft te maken met het vermogen tot het reguleren van de bloedsuikerspiegel bij patiënten met diabetes. Er zijn een recentelijk een aantal belangrijke dingen ontdekt over dit onderwerp en deskundigen zeggen dat het de sleutel tot het beheersen van deze aandoening zou kunnen zijn.

Appelazijn zou net zo effectief zijn als medicijnen

Appels

De meeste mensen met deze aandoening lijden aan type 2 diabetes. Insuline en de bloedsuikerspiegel zijn hiervoor verantwoordelijk.

Diabetes ontwikkelt zich wanneer het lichaam het vermogen om glucose in de bloedstroom te reguleren verliest, omdat het een resistentie tegen insuline opbouwt of omdat de insulineproductie trager wordt.

Hierdoor is het duidelijk geworden dat de voedingsstoffen in appelazijn daadwerkelijk diabetes verminderen en behandelen, door het optimaliseren van de insulinefunctie en het beheersen van de bloedsuikerspiegel.

Zie ook: Mythes over diabetes die je moet vergeten

Bloedsuiker Prikken

De medische gemeenschap heeft geneesmiddelen ontwikkeld die de vertering van zetmeel en suikers blokkeren. Dit vermindert het risico op pieken in het bloedsuikerniveau, waardoor de bloedsuikerspiegel onder controle blijft.

Onlangs hebben wetenschappers echter ontdekt dat appelazijn stoffen bevat die dezelfde soort blokkade genereren, wat betekent dat het een soortgelijke werking heeft als geneesmiddelen. Dit wordt toegeschreven aan het hoge gehalte aan azijnzuur, een bioactieve stof die zich in bijna alle soorten azijn bevindt.

Azijnzuur voorkomt de volledige vertering van complexe koolhydraten. Dat komt door het versnellen van het proces waardoor voedsel de maag verlaat of door het verhogen van de absorptie van glucose door de weefsels in het lichaam.

Eén theorie suggereert dat dit product de mogelijkheid heeft om de activiteit van een aantal digestieve enzymen die koolhydraten omzetten in suikers te remmen. Dit geeft je lichaam tijd om de suiker te verteren in het bloed en zorgt ervoor dat het niet tot gevaarlijke niveaus zal pieken.

We raden aan: 7 redenen om aloë vera te gebruiken bij diabetes

Hoe consumeer je appelazijn om diabetes te reguleren?

Appelazijn

Om te profiteren van de voordelen van appelazijn, is het belangrijk om te onthouden dat je het nooit overmatig mag gebruiken. Je moet ook kiezen voor een product dat 100% biologisch is.

Hoewel er vandaag de dag veel verschillende merken beschikbaar zijn, waarvan sommige heel goedkoop zijn, worden ze onderworpen aan verfijningsprocessen die ze ontdoen van de meeste van hun genezende eigenschappen. Om deze reden is het essentieel om te weten waar de azijn vandaan komt.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf appelazijn te maken met behulp van gefermenteerde appelsap.

  • Met het doel de bloedsuikerspiegel te reguleren, raden we aan het elke dag te consumeren.
  • Let er wel op dat je nooit meer dan twee eetlepels per dag neemt.
  • Het moet worden verdund met water of een andere vloeistof om irritatie van de mond en keel te voorkomen.
  • Idealiter moet je het op een lege maag of voor het slapen gaan innemen. In het laatste geval kan het ertoe leiden dat je ’s nachts moet plassen.

Een andere manier om het te consumeren is door het te verwerken in saladedressings of in sappen en smoothies. Beide vormen zullen helpen voorkomen dat de bloedsuikerspiegel piekt na bepaalde maaltijden.

Het is belangrijk te onthouden dat de zuren in azijn het tandglazuur kunnen aantasten en zelfs brandwonden op gevoelige weefsels kunnen veroorzaken. Neem nooit meer in dan de aanbevolen hoeveelheid.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat langdurige consumptie de botdichtheid en kaliumniveaus kan verlagen. Om dit te voorkomen, raden wij aan om deze behandeling gedurende twee opeenvolgende weken per maand te doen en vervolgens twee weken lang niet. Als je last hebt van een laag kaliumgehalte of lijdt aan osteoporose, overleg dan met je arts voordat je begint met deze behandeling.

Bekijk Ook