Appelazijn voor gewichtsverlies

Appelazijn werkt mogelijk vochtafdrijvend, waardoor het middel ons kan helpen overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen. Appelazijn versnelt ook de stofwisseling en stimuleert de vetverbranding. 
Appelazijn voor gewichtsverlies

Laatste update: 17 december, 2018

De gezellige decembermaand of lekker uitgebreid barbecueën in de zomer is vaak een heuse aanslag op het lichaam. We lopen rond met een opgeblazen gevoel en komen meestal een aantal kilootjes aan. Maar wist je dat je appelazijn voor gewichtsverlies kunt gebruiken?

In dit artikel bespreken we een simpele en gezonde manier om af te valle zonder jezelf uit te hongeren of al te grote opofferingen te maken. Wat we wel zullen doen is optimaal profiteren van de vele gezonde eigenschappen van appelazijn.

Opmerking: de effecten van appelazijn zijn dan wel bewezen, maar het onderzoek is beperkt en vaak betwist. Vertrouw daarom nooit 100% op de informatie die je online vindt.

Waarom appelazijn voor gewichtsverlies?

Appelazijn is een uiterst geneeskrachtig middel dat vele voedingsstoffen bevat die het lichaam kunnen zuiveren en revitaliseren.

Appelazijn bevat vitamine A en B, essentiële vetzuren, enzymen en vele mineralen zoals onder andere calcium, fosfor, kalium, magnesium, zwavel, zink, ijzer en silicium.

Appelazijn

Welke gezondheidsvoordelen biedt appelazijn?

 • Appelazijn zou zorgen voor een snellere stofwisseling en verwijdert het overbodig vet uit het lichaam, waardoor het goedje behulpzaam is bij het afvallen.
 • Appelazijn werkt vochtafdrijvend en kan het lichaam dan ook helpen overtollig vocht te verwijderen, waardoor een opgeblazen gevoel kan worden voorkomen.
 • Ten slotte stimuleert zijn de darmflora en kan daarom voor verbetering zorgen op de momenten dat je last hebt van constipatie.

Hoe kun je profiteren van appelazijn voor gewichtsverlies?

Het zogenaamde geheim is om voor elke maaltijd één eetlepel appelazijn in te nemen opgelost in een groot glas warm water. Als je last hebt van maagzuur kun je ook een snufje baking soda toevoegen.

Het is erg belangrijk dat de appelazijn biologisch is en van goede kwaliteit. En voor een echt optimaal effect ga je voor appelazijn die ongefilterd is; dat is dus niet-gepasteuriseerd.

De gefilterde variant uit de supermarkt kent namelijk niet precies dezelfde goede eigenschappen als de meer pure variant.

En wat voor dieet?

Neem de appelazijn dus in voor iedere maaltijd en wees hierin consistent. Houd je verder aan de volgende suggesties over wat je wel en niet zou moeten eten.

Vermijd het volgende voedsel:

 • Verwerkt vlees.
 • Zuivelproducten. Vervang deze door plantaardige dranken gemaakt van haver, rijst, amandel etc.
 • Witte bloem en alle soorten gebak. Je kunt wel kleine hoeveelheden volkoren brood eten.
 • Gefrituurd voedsel.
 • Suikers. Vervang deze door stevia of een beetje honing.
 • Tafelzout. Gebruik een beetje zeezout; dit is veel gezonder.
Fastfood

Wat mag je wel eten?

 • Ontbijt: Als ontbijt kun je een plantaardige drank drinken van bijvoorbeeld haver of een fruitsmoothie met daarbij wat vers of gedroogd fruit en noten.
 • Lunch: Als middageten kun je een vegetarische maaltijd of een salade eten. Of eet een klein beetje volkorenrijst met een vorm van proteïne, zoals peulvruchten, mager vlees of vis.
 • Avondeten: Eet als voorgerecht iets vegetarisch, een salade of gazpacho. Het hoofdgerecht zou moeten bestaan uit een ei met daarbij een peer of een appel.

Als je behoefte hebt aan een tussendoortje, kies dan voor wat noten of vers fruit. Ook kun je zuiverende infusies drinken.

Onthoud dat je deze tips niet moet beschouwen als een detoxdieet, want dat is een fabeltje dat je vaak op het internet terugvindt. Gebruik altijd je gezond verstand en raadpleeg bij twijfel een arts. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.