Voedingsmiddelen die helpen je stofwisseling te verbeteren

24 juni 2015

Een trage stofwisseling is één van de meest voorkomende en minst opgemerkte aandoeningen van mensen die hieraan lijden. Het is kort gezegd zo dat een persoon minder calorieën verbrandt tijdens het rusten dan wat normaal is. Het is ook bekend als “basaal metabolisme”, wat betekent dat een persoon een laag gehalte energie verbruikt tijdens een rustmoment.

Sommige factoren die je stofwisseling kunnen vertragen zijn:

  • Hypothyroïdie, een hormonale ziekte
  • Veel tijd zittend doorbrengen, waardoor je te weinig beweging krijgt
  • Een ongewenst neveneffect van een dieet dat te streng is, waardoor de stofwisseling verandert, wat een domino-effect veroorzaakt

Het is belangrijk dat je de oorzaak van de aandoening vindt. We raden ook aan dat je natuurlijke producten eet, die helpen bij de versnelling van de stofwisseling, zodat je geen problemen krijgt met de situatie.

gewicht-3

Als je een trage stofwisseling hebt, wordt het vet niet verbrand zoals het normaal zou moeten. Het vet hoopt zich dan op in je lichaam, waardoor je te dik wordt of aan obesitas gaat lijden. Hierdoor zijn er mensen die zeggen dat ze aankomen van alles wat ze eten, zelfs als ze heel weinig eten of als ze een levenswijze hebben die gelijk is aan die van mensen die niet zo snel aankomen. Als resultaat hiervan kan het zijn dat een trage stofwisseling onderdeel is van de diagnose die de arts stelt.

Je moet beseffen dat afvallen als je een trage stofwisseling hebt heel moeilijk is, maar het is niet onmogelijk. Je moet ook weten dat de strengste diëten, degene die maar een gering aantal calorieën bevatten, niet de beste keuze zijn als je een trage stofwisseling hebt, omdat de resultaten erg teleurstellend zullen zijn. Houd in gedachte dat de meeste mensen die deze diëten gebruiken, niet het gewicht kwijtraken wat in de juiste proportie staat tot hoe weinig ze eten.

Maar maak je geen zorgen! Hieronder hebben we een aantal stappen verzameld, die je kunt volgen, zodat je tot een oplossing kunt komen en met het figuur kunt pronken dat je wilt hebben!

Drink veel water

Water-darmen

Recent onderzoek heeft aangetoond dat drinkwater één van de producten is die je stofwisseling en gewichtsverlies het meest versnelt. Het helpt ook bij het verwijderen van gifstoffen en natrium uit je lichaam. Water helpt ook bij het onderdrukken van het hongergevoel. Met andere woorden: als je genoeg water drinkt voel je je verzadigd en vol en daardoor kun je goed onderscheiden wanneer je honger hebt of dorst.

Groene thee

groene-thee

Groene thee is een geweldig middel, omdat het fantastische eigenschappen heeft. Van groene thee is bewezen dat het je stofwisseling verbetert en ook helpt met afvallen. Behalve dat, bevat het ook anti-kankerverwekkende stoffen en is het goed voor de gezondheid. Beroemde mensen hebben het toegevoegd aan hun dieet om hun doel van het perfecte gewicht te bereiken.

Soep

groentesoep

Soep (vooral groentesoep) is één van de meest verzadigende, heerlijk en voedzame voedingsmiddelen, omdat het een combinatie is van vloeistof en vast voedsel. Je krijgt minder vet binnen en je kunt het snel verbranden als je soep eet als voorgerecht in plaats van een bord met alleen vast voedsel.

Peren en appels

appel-4

Mensen die last hebben van overgewicht en die drie appels of drie peren per dag eten, verliezen meer gewicht als ze een caloriearm dieet volgen. Daarom is het belangrijk om fruit aan je dieet toe te voegen en ook omdat je hiermee je trek in zoete dingen of suiker op een natuurlijke manier kunt stillen. Fruit bevat veel vezels en weinig calorieën.

We hopen dat je wat aan deze tips hebt gehad en dat je ze naar je voordeel kunt gebruiken. Het is belangrijk in gedachte te houden dat je de verschillende aspecten van je leven in balans moet houden. Houd je vast aan een uitgebalanceerd dieet en goede bewegingsroutine!

Bekijk Ook