9 geneeskrachtige planten die je gewicht doen verliezen

8 januari 2019
Om gewicht te verliezen helpt de natuur je soms de helpende hand. Dit keer is dat in de vorm van geneeskrachtige planten.

En mooi figuur en het ideale gewicht hebben, is wat vele mensen graag willen. Velen zoeken daarom naar manieren om dit ideale gewicht te bereiken en spenderen hier vaak veel geld aan, zonder dat ze bevredigende resultaten bekomen.

Op de markt vind je veel producten, die je beloven dat je zal afslanken en gewicht zult verliezen. Vele hiervan werken echter niet of zijn voor de meeste mensen onbereikbaar door hun hoge prijs.

Betaalbare alternatieven

Als alternatief voor deze dure producten moet je weten dat er ook geneeskrachtige planten zijn, die die effectief en goedkoop zullen helpen gewicht te verliezen.

Voordat je ze uitprobeert, moet je wel weten dat ze dienen als ondersteuning voor je normale dieet. Je dient ze dus te combineren met een gezond dieet en voldoende beweging.

Laat ons, met dit in ons achterhoofd, eens kijken naar 9 geneeskrachtige planten die je gewicht doen verliezen.

Groene thee en gewicht

groene thee

Dit is ongetwijfeld één van de meest populaire alternatieven om gewicht te verliezen. Het helpt je door de antioxidanten die het bevat, die helpen om vet in minder tijd te verbranden.Je kan het enkele keren per dag drinken, of zelfs als alternatief voor andere dranken gebruiken.

Het is belangrijk groene thee wel elke dag te drinken en het te combineren met een gebalanceerd dieet en dagelijkse beweging.

Aloë vera

Aloë vera heeft ontgiftende eigenschappen, die de vertering verbeteren en helpen vet te verbranden. Het is één van de meest aangeraden planten, omdat het na enkele weken al significante resultaten geeft. Het is bovendien een erg betaalbaar alternatief.

Meestal wordt aloë vera ingenomen via een smoothie, met sap van citrusvruchten en honing.

Kaneel

kaneel

Kaneel staat bekend om zijn eigenschappen, die het metabolisme stimuleren en de suikerspiegel in het bloed reguleren. Wanneer je kaneel inneemt, zullen je triglyceriden en cholesterol verlagen en zal je glucosemetabolisme verbeteren.Hierdoor zal je minder snel snakken naar voedsel en is kaneel dus een grote hulp bij het controleren van het gewicht.

Mosterd

De mosterdplant is een kruisbloemige plant, zoals broccoli en bloemkool. Van de zaden is aangetoond dat ze het metabolisme met ongeveer 25% verhogen, waardoor je beter calorieën zal verbranden.

We raden je aan om dagelijks 3/5 van een theelepel mosterdzaadjes te nuttigen. Hierdoor zal je per uur 45 meer calorieën verbranden. Het is wel belangrijk deze aanbevolen hoeveelheid niet te overschrijden, want dat zou neveneffecten voor je gezondheid kunnen geven.

Leestip:
Maak kennis met 8 verrassende eetbare planten

Komijn

komijn

Komijn heeft zeer voordelige eigenschappen voor de vertering, energieproductie en voor het controleren van het suiker niveau bij mensen met type II diabetes. Deze plant is dus een goede toevoeging aan je dieet en zal bovendien ook angst verminderen, afvalstoffen uit het lichaam elimineren en je gewicht doen verliezen.

Artisjok

Artisjokken hebben bloedzuiverende, diuretische en laxatieve eigenschappen. Het is één van de meest aangeraden planten voor gewichtsverlies en vele producten om te vermageren, die je op de markt kan vinden, zijn dan ook gebaseerd op deze plant.

We raden aan verse artisjokblaadjes te gebruiken om er een infusie van te maken.

Berk

Berk heeft diuretische eigenschappen en is sterk aanbevolen om obesiteit tegen te gaan. Andere eigenschappen van berk dat het helpt schadelijke stoffen uit het lichaam te elimineren en dat het ook helpt voorkomen dat vet zich gaat ophopen.

We raden je aan een infusie te maken met 1 of 2 theelepels berk per kop water.

Selderij

selderij

Selderij is een plant met zeer veel goede eigenschappen voor de gezondheid. Het zal helpen om gewicht te verliezen en je lichaam te zuiveren. Zelfs wanneer je het dagelijks eet, zal dit geen nadelige gevolgen voor je gezondheid hebben. Selderij zal helpen om reeds binnen enkele dagen gewicht te verliezen.

  • Snijd eerst een rauwe selderijstengel in stukken
  • Kook daarna deze gedurende dertig minuten.
  • Giet vervolgens af en drink het water minsten drie keer per dag.

Lees ook:
Vijf geweldige, maar toch vrij onbekende voordelen van selderij

Cayennepeper

Cayennepeper bevat een stof genaamd capsaïcine, wat het zijn specifieke pikante smaak geeft. Deze stof heeft echter ook eigenschappen, die je helpen vermageren. Je zal namelijk minder calorieën opnemen, wat vetweefsel en vet in je bloed zal verminderen.

Capsaïcine activeert bepaalde eiwitten in het lichaam, die opstapeling van vet tegen gaan.

  • Gorji, N. E., Farzanegi, P., Habibian, M., Mahdirejei, H. A., & Abadei, S. F. R. (2015). Celery as an effective supplement for pilates exercise in weight loss studies. International Medical Journal.
  • Serdula, M. K., Mokdad, A. H., Williamson, D. F., Galuska, D. A., Mendlein, J. M., & Heath, G. W. (1999). Prevalence of attempting weight loss and strategies for controlling weight. Journal of the American Medical Association. https://doi.org/10.1001/jama.282.14.1353
  • Garcia-Alvarez, A., Mila-Villarroel, R., Ribas-Barba, L., Egan, B., Badea, M., Maggi, F. M., … Hodgkins, C. (2016). Usage of Plant Food Supplements (PFS) for weight control in six European countries: Results from the PlantLIBRA PFS Consumer Survey 2011-2012. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/s12906-016-1227-5
  • Zare, R., Heshmati, F., Fallahzadeh, H., & Nadjarzadeh, A. (2014). Effect of cumin powder on body composition and lipid profile inoverweight and obese women. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2014.10.001