8 voedselcombinaties om gewicht te verliezen

01 februari, 2019
Wist je dat kruidig voedsel zoals cayennepeper je kan helpen om gewicht te verliezen dankzij de capsaïcine die het bevat? Dit bestanddeel is ideaal om je metabolisme te versnellen en vet te verbranden. Er zijn echter ook voedselcombinaties om gewicht te verliezen.

In veel gevallen hangt gewicht verliezen niet alleen af van voldoende beweging of van het hebben van een gebalanceerd eetpatroon. Een heleboel andere factoren kunnen ook meespelen. Een daarvan is het maken van bepaalde voedselcombinaties om gewicht te verliezen.

In het artikel van vandaag willen we praten over de beste opties voor jou als je op een gezonde manier gewicht wilt proberen te verliezen.

Hou dit dus goed in de gaten en je zult het verschil merken!

1. Voedselcombinaties om gewicht te verliezen: groentes met eieren

Als je groentes mengt met eieren (vooral hardgekookte of gestoomde eieren), dan krijg je een gerecht dat heerlijk en voedzaam is.

Eieren bevorderen de opname van caroteen. Dat is het pigment dat de groentes hun kleur geeft en ze zijn een grote hulp als het gaat om diëten om af te vallen.

Een hardgekookt ei is ook het perfecte ingrediënt om aan je salades toe te voegen.

Lees ook:
Verlies gewicht met salades: trucjes en recepten

2. Voedselcombinaties om gewicht te verliezen: Tonijn met gember

gember

Gember is een stof die  een goede darmwerking faciliteert en die helpt om je maag sneller te legen. Dit blokkeert de enzymen die ontstekingen veroorzaken.

Tonijn bevat een type omega 3 vetzuur dat de opbouw van vet rond je middel voorkomt.

3. Voedselcombinaties om gewicht te verliezen: kip en cayennepeper

Als je kip met cayennepeper combineert dan heb je een geweldig recept voor gewichtsverlies.

Kip bevat veel eiwitten en helpt ervoor te zorgen dat je je langer verzadigd voelt. Dat op zijn beurt vermindert het aantal calorieën dat je bij je volgende maaltijd inneemt.

Daarbij is cayennepeper een specerij dat geweldig is om de snelheid van vetverbranding te verhogen en om je eetlust te verminderen.

4. Voedselcombinaties om gewicht te verliezen: meloenen en druiven

meloen

Als je van fruit houdt dan zou je de combinatie van meloenen en druiven aan je eetpatroon moeten toevoegen. Ze zullen je gewichtsverlies namelijk verbeteren.

Meloen is diuretisch voedsel dat het vasthouden van vocht helpt te voorkomen.

Druiven aan de andere kant hebben krachtige antioxidanten (waaronder resveratrol), die ook goed zijn om vetopbouw te helpen verminderen.

Daarom is dit een ideale combinatie om opzwellen en het vasthouden van vocht te voorkomen.

5. Voedselcombinaties om gewicht te verliezen: spinazie en avocado-olie

Aan de ene kant zal avocado-olie je helpen om je cholesterol te verlagen. Daarbij is het ook uitstekend voedsel dat vitamine B en E bevat, en ook mineralen zoals kalium.

Aan de andere kant zal spinazie ervoor zorgen dat je sneller vol voelt. Het is ook een ingrediënt dat erg weinig calorieën aan je recepten toevoegt.

Zie ook:
De voordelen die avocadopit biedt voor je gezondheid en schoonheid

6. Voedselcombinaties om gewicht te verliezen: mais en peulvruchten

mais

Als je mais en peulvruchten (zoals bonen) mengt dan krijg je alweer een geweldige combinatie. Het zal je helpen om je taille aan te scherpen.

Diëten die eens per week peulvruchten voorschrijven zijn effectiever voor gewichtsverlies dan een dieet dat hetzelfde aantal calorieën levert, maar geen peulvruchten bevat.

Mais draagt bij aan het vermagerende effect omdat het stevig zetmeel bevat. Dat zorgt ervoor dat je lichaam de meeste calorieën en glucose niet kan absorberen die je consumeert.

7. Voedselcombinaties om gewicht te verliezen: aardappelen en pepers

Geloof het of niet, aardappelen zijn bevredigender dan volkoren granen en bevatten ook meer kalium. Het is echter het beste om ze gekookt of gegrild te eten, zonder boter of kruiden.

De beste optie is om ze op smaak te brengen met peper. Dat helpt namelijk om de formatie van nieuwe vetcellen te voorkomen en dat helpt je om niet aan te komen.

8. Voedselcombinaties om gewicht te verliezen: koffie en kaneel

koffie

Kaneel is een specerij dat rijk is aan antioxidanten. Bovendien is het verantwoordelijk voor het verminderen van buikvet.

Op zijn beurt kan koffie helpen om je trek te verminderen. Als je een paar pond wilt kwijtraken, is er geen betere manier om je dag te starten dan met een kop koffie met kaneel.

Andere aanbevelingen

Daarnaast is het belangrijk om nooit voedsel te combineren die de volgende macro-nutrienten bevatten:

  • Eiwitten en koolhydraten
  • Eiwitten en zetmeel
  • Zetmeel en suiker
  • Suikers en vetten
  • Fruit en suiker

Als je deze richtlijnen volgt zal je een gezonder dieet hebben dat goed uitgebalanceerd is. Ondertussen helpen de voedselcombinaties om gewicht te verliezen je om je zwembandjes weg te werken

  • Kim JE et al. “Effects of egg consumption on carotenoid absorption from co-consumed, raw vegetables”, Am J Clin Nutr. 2015 Jul;102(1):75-83. doi: 10.3945/ajcn.115.111062. Epub 2015 May 27.
  • Mark F McCarty et al. “Capsaicin may have important potential for promoting vascular and metabolic health”, Open Heart. 2015; 2(1): e000262.
  • Tabrizi R et al. “The effects of resveratrol intake on weight loss: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials”, Crit Rev Food Sci Nutr. 2018 Nov 13:1-16. doi: 10.1080/10408398.2018.1529654.
  • Unlu NZ et al. “Carotenoid absorption from salad and salsa by humans is enhanced by the addition of avocado or avocado oil”, J Nutr. 2005 Mar;135(3):431-6.
  • Thenmozhi P et al. “Effectiveness of cinnamon tea in reducing weight among late obese adolescence”, Asian Journal of Pharmaceutical and Clinical Research 10(4):156