8 soorten fruit die goed zijn voor je lichaam

Om je lichaam sterk en gezond te houden, is het belangrijk dat je minstens vijf gezonde stuks fruit en groente per dag eet. Hierdoor zorg je ervoor dat je de belangrijke vitamines en voedingsstoffen binnen krijgt.
8 soorten fruit die goed zijn voor je lichaam
José Gerardo Rosciano Paganelli

Geschreven en geverifieerd door de arts José Gerardo Rosciano Paganelli.

Laatste update: 24 augustus, 2022

Volgens voedingsdeskundigen moet je iedere dag een verscheidenheid aan gezond fruit eten als je in goede gezondheid wil blijven. Hoewel alle soorten fruit gezond zijn, zijn er een aantal die erbovenuit springen. De beste fruitsoorten moet je dus in je dieet opnemen.

In dit artikel zullen we je laten zien wat de acht beste soorten fruit zijn om een lang en gezond leven te leiden.

8 soorten fruit die goed zijn voor je lichaam

1. Avocado

Avocado

Veel mensen negeren het feit dat een avocado fruit is en geen groente, maar dit is een feit! En niet alleen is het een van de gezondste soorten fruit die er zijn, ze bevatten ook nog veel van de voedingsstoffen die je lichaam iedere dag nodig heeft.

Sommige mensen eten ze niet, omdat ze denken dat je er van aankomt, maar avocado’s bevatten gezond vet en ze zorgen ervoor dat je gewicht goed in balans blijft.

Eet per dag een halve avocado voor een gezond aantal:

  • Plantaardige eiwitten
  • Vezels
  • Vitamines
  • Mineralen
  • Vetzuren

2. Kokosnoot

Dit is een van de wonderen der natuur, die ook steeds populairder wordt. Zowel kokoswater als het vlees van de kokosnoot bevatten veel voedingsstoffen en het is ook nog eens heel lekker.

Het vlees kan gebruikt worden om kokosmelk te maken en de vezels die overblijven kunnen dan worden gebruikt voor koekjes of gebak.

Extra vierge kokosolie wordt ook gebruikt als aanvulling op een dieet en kan als cosmetisch middel gebruikt worden voor het haar en de huid.

3. Ananas

Ananas

Als het gaat om reinigende en diuretische eigenschappen verbetert ananas de vertering van vetten en eiwitten. Het helpt bij het bestrijden van het vasthouden van vocht, terwijl het ook gifstoffen verwijdert.

Het bevat spijsverteringsenzymen die helpen bij het bestrijden van problemen zoals brandend maagzuur, indigestie of constipatie. Het is een heerlijk toetje na een vis- of vleesgerecht.

4. Papaja

Papaja is ook een tropische vrucht die spijsverteringsenzymen bevat. Het is perfect voor de bestrijding van darmparasieten, vooral als je de zaden eet.

Dit is een geweldige antioxidant, dankzij het hoge gehalte aan vitamine C en beta-caroteen, wat helpt bij het voorkomen van cellulaire veroudering.

  • Een heerlijk recept is het mengen van papaja en ananas samen met een beetje water om een heerlijke smoothie te maken.
  • Je kunt deze drank iedere dag drinken voor het ontbijt om ontsteking in het spijsverteringskanaal te voorkomen.

5. Appels

Appels

Appel: de koningin van alle vruchten. Ook al zijn ze ‘eenvoudig’, artsen zeggen al lang dat je een appel per dag moet eten, zodat je hen niet hoeft te bezoeken (“An appel a day keeps the doctor away”). Appels helpen het lichaam in balans te houden en te reguleren en ze zijn ook makkelijk te vinden tegen een redelijke prijs.

Appels zijn een natuurlijke maagzuurremmer en ze hebben een ontstekingsremmend effect op de urinewegen en het spijsverteringskanaal.

De sleutel is om biologische appels te kopen, zodat je ook de schil, die rijk is aan vezels, kunt eten.

6. Citroen

Citrusvruchten zijn onmisbaar voor het verbeteren van het afweersysteem van het lichaam en de reiniging van het lichaam.

Citroen, de beroemdste van alle citrusvruchten, is van essentieel belang voor het wegwerken van giftige stoffen en vloeistoffen, het vergemakkelijken van de lever- en nierfunctie en vooral het zorgen dat het lichaam alkalisch blijft. Citroenen helpen ook bij het bestrijden van bijna iedere soort aandoening.

Citroenschillen bevatten ook veel voordelen voor de gezondheid, op voorwaarde dat ze biologisch zijn.

Je zou iedere dag een glas water met citroensap voor het ontbijt moeten drinken.

7. Grapefruit

Grapefruit

Een heleboel mensen vinden grapefruit niet lekker vanwege de zure, bittere smaak. Dat is precies wat aangeeft dat er voedingsstoffen in de vrucht zitten, die zeer gunstig zijn voor de lever. Dit orgaan zorgt ervoor dat het bloed vrij van gifstoffen blijft.

Grapefruit is ook zeer effectief in het bestrijden van vochtretentie en het verbeteren van de nierfuncties.

Eet iedere avond voor het slapen gaan een halve of een hele grapefruit en binnen een paar dagen zul je dan het verschil merken.

Misschien ook interessant om te lezen:
Gewicht verliezen met grapefruit

8. Druiven

Druiven zijn een van de meest gunstige fruitsoorten. Vandaag de dag worden druivenpitolie en resveratrol gecommercialiseerd als gezondheidselixers.

Het is veel minder duur om biologische druiven met de schil en pitjes te eten. Je kunt ze ook mixen met water om heerlijk, vers druivensap te maken.

Druiven zijn erg reinigend, verlagen een te hoog cholesterolgehalte en hebben kankerbestrijdende eigenschappen. Ze zijn uitstekend geschikt voor het reguleren van de darmen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.