3 voedselsoorten die vermoeidheid tegengaan

Hoewel de avocado veelal gezien wordt als een dikmakertje, is de avocado een van de meest volledige vruchten die er bestaan en biedt hij een hoop vitamines, proteïnen en vezels, waardoor je je dag met meer energie kunt beginnen.
3 voedselsoorten die vermoeidheid tegengaan

Laatste update: 06 december, 2018

Soms voelen we onszelf helemaal uitgeput doordat we een zware werklast hebben, te veel stress ervaren, te maken hebben met emotionele vermoeidheid of gewoon doordat we ’s nachts niet voldoende uitrusten.

In sommige gevallen hebben we echter last van onverklaarbare vermoeidheid en kan de oorzaak te maken hebben met een stoornis in een van onze organen.

In dit artikel bespreken we enkele voedselsoorten die dankzij de voedzame eigenschappen je lichaam kunnen voorzien van een hoop energie en vitaliteit. Die zouden je kunnen helpen om vermoeidheid tegen te gaan.

Probeer deze voedselsoorten die vermoeidheid tegengaan

1. Haver

Ontbijt met Havermout

Haver is een voedzame graansoort die rijk is aan vezels, vitamines en mineralen.

Deze plant biedt het voordeel zeer stimulerend te zijn, maar bezit tegelijkertijd ook veel ontspannende eigenschappen, waardoor haver een uitstekende keuze kan zijn als je vermoeidheid gerelateerd is aan stress, angst of nervositeit.

  • Je kunt haver ongekookt eten als ontbijt of het combineren met fruit en yoghurt.
  • Je kunt van haver een heerlijke plantaardige drank maken die je kunt gebruiken als vervanging voor melk.
  • Ook kun je haverbloem gebruiken om koekjes, wafels of pannenkoeken te maken.
  • Voeg haver toe aan soepen en stoofpotten om je gerechten romiger en steviger te maken.

2. Cacao

Cacao

Om de voedzame eigenschappen van cacao te benadrukken, moeten we eerst goed onderscheid maken tussen cacao en chocolade.

Chocolade is een verwerkte voedselsoort die niet zo heilzaam is als cacao, aangezien chocolade ook schadelijke ingrediënten zoals suiker en vet bevat.

Pure, bittere cacao is echter wel een geneeskrachtige stof met stimulerende en regulerende eigenschappen die mogelijk een positief effect hebben op het immuunsysteem.

Je kunt pure cacao in allerlei recepten gebruiken, zoals smoothies en desserts. Voeg wat bijenhoning, melasse of agavesiroop toe om het wat zoeter te maken. Als je een wat vettigere structuur nodig hebt, kun je het goedje mengen met een beetje extra vierge kokosolie.

3. Macapoeder

Dankzij de veronderstelde energetische en stimulerende eigenschappen is deze wortel uit Peru nu over de hele wereld verkrijgbaar als een gemalen supplement.

Maca wordt vooral aanbevolen voor vrouwen die last hebben van overgangssymptomen, omdat het poeder de hormonale balans zou kunnen reguleren.

Wees echter wel voorzichtig: te veel maca kan namelijk nervositeit veroorzaken. Begin met een snufje (ongeveer 3 gram) en verhoog deze hoeveelheid geleidelijk aan tot maximaal 9 gram per dag. Drink maca gemengd met sap of water. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.