Meer energie met rhodiolathee en havermout

· 21 januari 2016
Het drinken van rhodialathee vermindert chronische vermoeidheid en stress. Ondertussen zorgt havermout voor vitamines en mineralen die extra energie geven.

Je hoeft helemaal geen atleet te zijn om af en toe baat te hebben bij een flinke energieboost. Er zijn van die dagen dat je wel vermoeid lijkt op te staan, in de spiegel kijkt en bedenkt hoe je de komende dag zal doorkomen. Hoe kan je voor meer energie zorgen en er vervolgens flink tegenaan gaan?

Ook voor die avonden dat je thuis komt na het werk en je to-do lijstje nog boordevol lijkt te staan geldt: niet panikeren! Dit artikel beschrijft hieronder een verrassende kruidenremedie die je energiepeil onmiddellijk naar een hoger niveau zal tillen. De voorbereiding is makkelijk en je zal zien dat het vast je helper in nood wordt op die dagen dat vermoeidheid toeslaat.

Kruidenremedie voor energie met havermout en rhodiolathee

Havermelk

Deze smoothie is een fantastische remedie die voor meer energie zorgt bij kinderen, volwassenen en ouderen. Het recept is makkelijk, volledig natuurlijk en geeft snel resultaat. Weet je graag wat de voordelen van dit sapje zijn:

  • Een glas mineraalwater of ongeveer 200 ml
  • Twee eetlepels havermoutvlokken (40 gr)
  • Een zakje rhodiolathee of 20 gram rhodiolathee
  • Twee eetlepels honing (40 gr)

Je vraagt je nu waarschijnlijk wel af: maar wat is rhodiolathee? Deze thee is alvast makkelijk te verkrijgen in de natuurwinkel en op de thee-afdeling van de grootwarenhuizen. Rhodiola is een medicinale plant die onder andere door de Russische soldaten gebruikt werd om voldoende energie te hebben op het slagveld. In China is de plant al eeuwenlang bekend onder de naam de “gouden wortel”, dankzij de herstellende en stimulerende eigenschappen van de plant. En je krijgt er gelijk een beter humeur van!

Rhodiola beschikt bovendien ook over de kwaliteit om chronische stress te verminderen, vermoeidheid tegen te gaan en het immuniteitssysteem te versterken. Onthoud dat mensen die te kampen hebben met voortdurende stress vaak een zwakker afweersysteem hebben en vatbaarder zijn voor ziekte en infectie. Rhodiolathee in de keukenkast is dus een goed idee!

Over de voordelen van havermout heb je vast en zeker reeds gelezen op deze blog. Havermout maakt deel uit van de zogenaamde superfoods. Het bevat hoge doses vitamines, mineralen en zorgt ervoor dat de slechte cholesterolwaarden verminderen. Bovendien helpt havermout je gewicht onder controle te houden en is het verbazingwekkend hoe deze vlokken een goede gezondheid in het algemeen bevorderen.

Havervlokken

Hoe maak je deze natuurlijke energiedrank klaar?

  • Zorg er allereerst voor dat je rhodiolathee in huis hebt. Heb je theebuiltjes in huis gehaald, gebruik dan 1 zakje thee en doe dit zakje in een halve kop heet water. In het geval van losse thee uit de natuurwinkel laat je de theeblaadjes een twintigtal minuutjes zacht meekoken in een pan met een halve kop water.
  • Vervolgens wordt de havermout klaargemaakt. Kies je voor instant havermout, dan hoef je enkel de vlokken klaar te maken in een halve kop water die je aan de kook brengt. Gebruik je de klassieke havermoutvlokken, dan laat je deze eerst twee uur in water weken alvorens ze te koken.
  • De volgende stap? Doe de rhodialathee en de havermout samen in de blender. Laat het goed mixen en je ziet dat het drankje snel een mooie romige textuur krijgt.
  • Wat je nu enkel nog hoeft te doen, is alles door een zeefje halen om overgebleven vaste deeltjes te verwijderen en de smoothie in je favoriete glas gieten. Je kan er gerust ijsblokjes aan toevoegen of de smoothie drinken op kamertemperatuur. Dat hangt volledig af van wat jij verkiest.
  • Heb je de smoothie graag iets zoeter, dan kan je er twee eetlepels natuurlijke honing aan toevoegen. En sommige mensen houden ervan de smoothie af te werken door een snufje kaneelpoeder bovenop het sapje te sprenkelen. Met of zonder kaneel, je zal meteen weg zijn van de heerlijk milde smaak en merken dat deze smoothie bijzonder zacht is voor de maag en makkelijk verteerd wordt. Zowel volwassenen als kinderen houden ervan en het is bovendien een lekkere en zeer goede alternatieve smoothie voor mensen met diabetes.
  • Als afsluiter geven we nog graag deze tip mee: drink je smoothie traag terwijl je een rustig moment neemt en bij voorkeur al zittend. Neem de tijd om te genieten en eventjes tot rust te komen. Je zal merken dat je na een half uurtje je sterker en energieker voelt, maar tegelijkertijd ook meer ontspannen en klaar om verder te gaan met je drukke agenda. Deze natuurlijke remedie kan je op elk moment van de dag drinken. Maak deze smoothie echter niet meer dan 1 maal per dag klaar, want de rhodiolathee kan vrij stimulerend uit de hoek komen.

Ben je er klaar voor deze unieke mix van rhodiolathee en havermout? Aarzel niet en pak je vermoeidheid vandaag nog aan met dit natuurlijke, stimulerende drankje.