7 voedingsmiddelen die je moet vermijden als je een 6-pack wilt

Wanneer je hard aan het sporten ben en als doel hebt een 6-pack te hebben, moet je erop letten wat je eet. Leer hier welke 8 voedingsmiddelen je moet vermijden om vet te verliezen en je buikspieren zichtbaar te maken.
7 voedingsmiddelen die je moet vermijden als je een 6-pack wilt

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Laten we eerlijk zijn: strakke buikspieren is bijna iedereen zijn of haar doel. Dit is vooral bij de mensen die elke dag sporten. Het versterken van je spieren, verliezen van vet en het vormen van een 6-pack is het resultaat van regelmatig hieraan werken. Dit gaat vergezeld met veel werk en discipline.

Het grootste deel omvat sporten.

Echter is het ook erg belangrijk om slechte voedingsgewoonte te veranderen die je resultaten beïnvloeden. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om bepaalde voedingsmiddelen die je eet te beperken. Vooral de voedingsmiddelen die ontstekingen veroorzaken en die opgeslagen worden in vet.

Werken aan een 6-pack

In dit artikel willen we je laten zien welke 8 belangrijkste voedingsmiddelen je moet vermijden om een 6-pack mogelijk te maken. Op deze manier kan je ze vervangen door gezondere opties.

1. Gefrituurd voedsel

Zoutjes

Gefrituurd voedsel is rijk aan verzadigde vetten. Helaas kunnen deze vetten een aanzet zijn tot de ontwikkeling van metabolismestoornissen. Het probleem is zelfs nog groter wanneer het gefrituurde voedsel bestaat uit gefrituurd brood of paneermeel.

Het eten van gefrituurd voedsel op regelmatige basis verhoogt immers de hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt. Vervolgens kan dit op de langere termijn leiden tot:

 • Overgewicht
 • Ontwikkeling van diabetes 
 • Andere gezondheidsproblemen

2. Bewerkte sauzen

De smaak is erg verslavend en gaan samen met vele soorten maaltijden. Echter zijn deze bewerkte sauzen en dressings erg ongezond. Ze zitten vol met verzadigde vetten, calorieën en toegevoegde chemische bestanddelen. 

Deze staan absoluut je doel in de weg om gewicht te verliezen.

Gelukkig zijn er veel huisgemaakte recepten te vinden met biologische ingrediënten. Dat betekent dat je ze aan je maaltijden kan toevoegen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze je gezondheid beïnvloeden.

3. Bewerkt vlees

Vlees

Sommige mensen zien dit als de belangrijkste bron van eiwitten. Echter is bewerkt vlees erg schadelijk voor je gezondheid. 

Verborgen achter de frisse en lekkere smaak, bevat het een grote hoeveelheid chemische toevoegingen. Op de langere termijn kunnen deze metabolismeproblemen veroorzaken.

Het op regelmatige basis eten van van deze voeding is gerelateerd aan verschillende dingen. Onder andere aan:

 • Gewichtstoename
 • Diabetes
 • Hart- en vaatziekten.

Andere bijwerkingen

Ook zorgt hun hoge gehalte aan vet en zout voor een onbalans in de ontstekingsremmende processen van je lichaam. Hierdoor kan dit vochtophopingen en een opgeblazen gevoel veroorzaken.

4. Koekjes

Koekjes kunnen erg misleidend zijn, vooral wanneer op de verpakking wordt vermeld dat ze weinig calorieën bevatten of ‘light’ zijn.

Het is waar dat ze je hongergevoel eventjes onder controle houden. Echter, door deze koekjes op regelmatige basis te eten, zul je moeite hebben dat 6-pack te krijgen.

 • Dit komt doordat ze worden gemaakt met bloem, suiker en andere toevoegingen die rijk aan calorieën zijn.
 • Deze staat allemaal je doel in de weg om het lichaam te krijgen waar je hard voor werkt.

5. Brood en cake

Wit Brood

De meeste broden, cake’s en taarten zijn gemaakt met geraffineerde meel. Deze b elemmeren de vertering en verhogen de kans op ontstekingen.

Ja, ze zijn erg lekker. Maar het eten van deze producten op regelmatige basis staat echter goed uitziende buikspieren in de weg.

 • Dit komt niet alleen doordat ze je een opgeblazen gevoel geven.
 • Ook verhogen ze de kans op love handles en buikvet. Als gevolg van hun hoge gehalte aan vet.

6. Zoute voedingsmiddelen

Zout

Het eten van te veel zoute voedingsmiddelen is schadelijk voor je gezondheid en je gewicht. Ten eerste verhoogt zout de hoeveelheid vochtophopingen die je hebt in je lichaamsweefsels. Ook veroorzaakt het gevaarlijke ontstekingensreacties in je lichaam.

Daarnaast verhoogt het de kans op een hoge bloeddruk en nierproblemen.

Wanneer het gaat om de buikspieren, maakt het het extra moeilijk sterke en strakke buikspieren te krijgen. Dit komt doordat naast de verhogende kans op een opgeblazen gevoel, het ook de ophoping van vetten verhoogt.

7. Drankjes

Alle bewerkte drankjes bevatten chemische substanties en kunstmatige suiker. Deze hebben direct effect op je lichaamsgewicht. Dit omvat ook drankjes die het label ‘light’ of ‘zero calories’ hebben. Veel mensen negeren dit.

 • Deze vloeistoffen verhogen ons bloedsuikerniveau. 
 • Ook maken de metabolisatie moeilijker.
 • Niet te vergeten zorgen ze ook voor de ophoping van vet rondom je buikspieren.

Koolzuurhoudende dranken

Het probleem is zelfs nog groter met koolzuurhoudende dranken. Dit komt doordat deze problemen kunnen veroorzaken met je organen en ontstekingen en winderigheid veroorzaken.

Eet jij regelmatig een van deze voedingsmiddelen?

Zo ja, dan wordt het tijd dat je deze uit je dieet haalt. Op deze manier zullen ze je niet meer in de weg staan om die gewilde sterke en strakke buikspieren te krijgen.

Daarnaast kan je de inname van fruit, granen en eiwitbronnen van hoge kwaliteit verhogen.

Deze zullen de spiermassa verbeteren en wie weet, vervolgens heb jij een 6-pack!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Islam MA, Amin MN, Siddiqui SA, Hossain MP, Sultana F, Kabir MR. Trans fatty acids and lipid profile: A serious risk factor to cardiovascular disease, cancer and diabetes. Diabetes Metab Syndr. 2019 Mar-Apr;13(2):1643-1647.
 • Crowe W, Elliott CT, Green BD. A Review of the In Vivo Evidence Investigating the Role of Nitrite Exposure from Processed Meat Consumption in the Development of Colorectal Cancer. Nutrients. 2019 Nov 5;11(11):2673.
 • Plaza-Diaz J, Pastor-Villaescusa B, Rueda-Robles A, Abadia-Molina F, Ruiz-Ojeda FJ. Plausible Biological Interactions of Low- and Non-Calorie Sweeteners with the Intestinal Microbiota: An Update of Recent Studies. Nutrients. 2020 Apr 21;12(4):1153.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.