7 trucs om van jou een expert in de keuken te maken

Alles dat je nodig hebt om te koken als een professionele kok, zijn een paar tips en trucs die je zullen helpen om het meeste uit elk ingrediënt te halen. Leer erover in dit artikel.
7 trucs om van jou een expert in de keuken te maken
Maria Patricia Pinero Corredor

Beoordeeld en goedgekeurd door de diëtist Maria Patricia Pinero Corredor.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 november, 2022

Een expert in de keuken worden is niet altijd een simpele taak. Met deze trucjes zal je het gemakkelijker vinden om te koken als een chef. Dus als je je vaardigheden wilt verbeteren, blijf lezen. Jij en je gezin zullen de verbeteringen snel gaan merken.

1. Een expert in de keuken draait zijn vlees niet telkens om

Vlees

Ondanks dat dit misschien een klein detail lijkt te zijn, kan het keer op keer omdraaien van je biefstuk problemen met je voedsel veroorzaken.

Als je je vlees te vaak omkeert, krijg je een stuk vlees zonder de gewilde knapperige smaak. Dit zorgt er ook voor dat je vlees sneller droog wordt, omdat als je het te vaak omkeert, het waarschijnlijker wordt dat de sappen uit het vlees zullen ontsnappen en in de pan zullen achterblijven.

Om erachter te komen of je vlees gaar is, is roeren in de pan het beste wat je kan doen. Als het vlees gemakkelijk verplaatst, betekent dit dat het tijd is om de pan van het vuur te halen.

Lees ook:
Ontdek simpele trucs om je pannen er als nieuw uit te laten zien

2. Kom erachter of je eieren vers zijn

Als het lang geleden is dat je een doos eieren hebt gekocht, is hier een simpele truc om erachter te komen of ze nog goed zijn. Het is heel eenvoudig en neemt slechts een paar minuten tijd in beslag.

Stop het ei simpelweg in een glas water. Oude eieren zullen blijven drijven, terwijl verse eieren daarentegen naar de bodem zullen zakken.

Als de eieren ergens in het midden blijven drijven, betekent dit dat ze nog maar een paar weken zullen meegaan, maar je kunt ze dan nog steeds veilig eten.

3. Eet geen vers gekookt vlees

Het is zeer verleidelijk om je biefstuk gelijk uit de pan te eten, maar de waarheid is dat dit niet altijd het beste is. In dit geval is het tegenovergestelde aan te bevelen: wachten.

Terwijl veel mensen dit niet weten, zal een biefstuk beter smaken als je hem nog even laat liggen na het bereiden. Onthoud dat elke biefstuk een paar minuten nodig heeft na het bakken, alvorens hem te serveren.

4. Maak je boter zacht

Boter

Als je een specifiek gerecht gaat maken met boter en het moet zo snel mogelijk zacht worden, onthoud dan deze eenvoudige truc die gemakkelijk toe te passen is. Het zal slechts een paar minuten duren.

  • Zet simpelweg een glas water in de magnetron en warm het op.
  • Gooi vervolgens het water weg en zet het glas over de boter heen die je nodig hebt.
  • In slechts een paar seconden zal je zien dat je boter volledig zacht is en klaar is om te gebruiken.

5. Hoe je eten goed bakt

Als je dingen roostert in de oven en dit beter wilt doen, moet je deze aanbeveling volgen.

Alles wat je moet doen, is wat geraspte kaas op je eten strooien zo’n vijf minuten voordat het klaar is, zodat de kaas niet aanbrandt en je een lekkere kaasachtige smaak aan je maaltijd toevoegt.

Het belangrijkste wat je moet doen, is uiteraard de temperatuur van je oven controleren en deze afstemmen op de tijd dat je je eten verwarmt. Op deze manier vermijdt je dat je eten verbrand aan de buitenkant en nog steeds rauw is aan de binnenkant, wat een andere vergissing is.

6. Leer hoe je je bouillon bevriest

Groentebouillon

Als je niet alle tijd van de wereld hebt om te koken, kan iets zo simpel als het klaarmaken van een goede bouillon en deze invriezen je leven zo veel gemakkelijker maken. Hiervoor is het belangrijk dat je niet alleen de juiste ingrediënten aan je bouillon toevoegt, maar ook dat je weet hoe je het op de juiste manier invriest.

Het beste idee is om je bouillon in een ijsblokjesvorm te gieten. Of verdeel het in porties die je kunt gebruiken om iets in de toekomst klaar te maken. Je kunt bijvoorbeeld porties maken om een dag pasta klaar te maken, rijst op een andere dag, vervolgens groenten enzovoorts.

We bevelen aan dat je leest:
Drie bouillons om je lever te ontgiften

7. Kruid je eten met verse kruiden

Specerijen en Kruiden

Kruiden hebben een sterke smaak en bevatten bijna geen calorieën, dus het zijn veel betere alternatieven dan sauzen als het aankomt op het op smaak brengen van je eten. Afhankelijk van wat je wilt gaan koken, kun je de juiste kruiden of specerijen selecteren voor je maaltijd.

Om ze op de juiste manier te gebruiken, is het ’t beste om goed fijngehakte kruiden aan je maaltijden toe te voegen. Het is een simpele truc, die de smaak van je eten enorm zal verbeteren.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.