6 essentiële tips om van die onderkin af te komen

· 17 juni 2016

Het hebben van een onderkin is een probleem waar veel vrouwen mee te maken krijgen. Sommige van deze vrouwen hebben niet eens overgewicht, maar willen toch graag van het vet onder hun kin af vanwege schoonheidsredenen.

Wij zullen je voorzien van enkele eenvoudige oefeningen en natuurlijke tips die, als je ze een tijd lang elke dag toepast, je op een natuurlijke wijze helpen van die onderkin af te komen. Ontdek ze in dit artikel!

Wat is een onderkin?

Een onderkin bestaat uit een dikke laag vet dat zich onder de kin verzamelt. Of de onderkin groter of kleiner is, hangt af van verschillende redenen: overgewicht, slapte van het weefsel, leeftijd etc.

Onderkin Verbergen

Nekbewegingen

De eenvoudigste oefeningen die tegelijkertijd zullen helpen eventuele nek- of cervicale pijnen te verbeteren, zijn de volgende:

  • Zittend of staand – kijk omhoog, til je kin op tot je niet verder kunt en tuit je lippen. Houd deze positie enkele seconden vast. Je zult zien hoe de oefening zorgt voor een stretch in je hele nek.
  • Draai je hoofd voorzichtig naar een kant, houd deze houding enkele seconden vast en beweeg hem vervolgens naar de andere kant.

Baloefening

Stop een tennisbal onder je kin en klem de bal vast tussen je kin en je borst. Oefen herhaaldelijk druk uit en laat vervolgens weer los. Dit zal de slappe huid onder je kin verstevigen.

Kauwgom kauwen

Kauwgom kauwen is een interessante en simpele oefening die eveneens zal helpen de spieren te verstevigen. Probeer eraan gewend te raken dit enkele keren per dag te doen, waarbij je het gebied veel beweegt en je je mond veel open en dicht doet. Doe dit het liefst wanneer je alleen bent en vermijd kauwgom die suiker bevat om overgewicht en gebitsproblemen te voorkomen.

Let op je dieet

Als je onderkin genetisch bepaald is, omdat je ouders of grootouders het ook hebben, verlies dan niet de hoop. Begin zo snel mogelijk met het doen van de oefeningen en wees hierin consistent. 

Een onderkin staat sterk in verband met overgewicht. Als je overgewicht hebt en je weet dat je overtollig vet op je lichaam hebt, dan raden we aan dat je naast de oefeningen ook een gezond en gebalanceerd dieet aanhoudt.

Het is niet de bedoeling dat je helemaal geen vet meer eet, omdat ook vetten belangrijk zijn in een gezond dieet, maar je zou wel bepaalde vetten (zoals gefrituurd voedsel, gebak, vleeswaren etc.) moeten vermijden en in plaats hiervan moeten kiezen voor de gezonde vetten (koudgeperste oliën, avocado, noten, vis, eidooiers etc.)

Vermijd ook gewichtsschommelingen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat vet zich opstapelt op die plekken waar je het het minste wilt en bijdragen aan een slappe huid.

Oliën

Verstevig je hals

Slapheid moet worden bestreden als je graag een strakke huid onder je kin wilt krijgen. De oefeningen zullen helpen dit gebied te egaliseren, maar het is ook belangrijk dat je je hals dagelijks insmeert met dezelfde crème als die je op je gezicht gebruikt.

Exfolieer de hals ook één keer per week met een natuurlijke scrub om dode huidcellen te verwijderen en huidvernieuwing te stimuleren. Je kunt zelf scrubs maken met ingrediënten die we allemaal wel in huis hebben en die natuurlijk en goedkoop zijn.

Hals Masseren

Vermijd te veel zon

Ook een overmatige blootstelling aan de zon kan veel schade aanrichten als het aankomt op het hebben van een onderkin.

Een overmatige blootstelling wanneer de zon op zijn hoogst staat kan ervoor zorgen dat collageen en elastine worden afgebroken, waardoor huidveroudering wordt versneld en de huid slapper wordt. Vermijd altijd de zon gedurende de middaguren, gebruik een beschermende crème en drink altijd voldoende water. Zo kun je nog steeds een mooi kleurtje krijgen, maar op een gezondere manier.