5 tips voor een strakkere huid

1 september 2015

Dat je huid minder strak en slapper wordt, is een feit. Het hoort bij het natuurlijk ouder worden van de huid. Maar vooral ter hoogte van de bovenarmen en het middel kan dit heel vervelend zijn en zelfs moeilijk aan te pakken door beweging of dieet. Het uitzakken kan veroorzaakt worden door fel te vermageren, het natuurlijke verouderingsproces, te weinig beweging en ongezonde eetgewoontes. Hier vind je een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je opnieuw een strakkere en stevige huid krijgt!

Stappenplan voor een strakkere huid

Onderzoek toonde reeds aan dat de voornaamste oorzaak van een verslappende huid ongezonde voedingsgewoontes zijn. Vooral het volgen van het nieuwste crash-dieet dat “in” is om snel gewicht te verliezen, zorgt er eigenlijk voor dat het lichaam vocht en spiermassa verliest. Het verliezen van die massa gebeurt bij de armen, buik, dijen, billen en spieren. De huid die voordien vetcellen bevatte, gaat er slap en zacht uitzien en wordt niet opgevuld door spieren of vocht.

Laten we eens kijken wat we kunnen doen tegen een verslappende huid en welke gezonde leefgewoontes je huid egaal, stevig en strak kunnen houden.

1. Voedingstips om spieren te versterken en vet te verbranden

appel2

Wil je graag gewicht verliezen, dan zijn vet verbranden en spieren versterken dé twee voorwaarden om af te vallen zonder vocht aan het lichaam te onttrekken en zowel kracht als weerstand te behouden in de spieren over het hele lichaam. Spieren geven je lichaam kracht en ondersteunen de optimale werking van botten en gewrichten. Besteed voldoende aandacht aan de conditie van je spieren. Als je tegelijkertijd het juiste dieet volgt, dan kan je vast en zeker een te snel verslappende huid vermijden. Onthou dat het belangrijk is om tijdens een dieet vet te verliezen en absoluut geen spiermassa.

  • Gezonde proteïnen zijn een absolute voorwaarde voor het versterken van de spieren. Sommige mensen denken dat proteïnen het beste vermeden worden tijdens een dieet, maar dit is absoluut niet het geval. Ga altijd voor een evenwichtig en gebalanceerd voedingsschema! Het meest aangewezen zijn eieren en mager vlees, zoals kalkoen of kip. Maar ook zalm en ook amandelen bevatten zeker genoeg proteïnen.
  • Appels: Weet dat het eten van een ongeschilde appel je eveneens een goede dosis proteïnen levert en tegelijkertijd vet verbrandt. Volgens een studie van de Universiteit van Iowa is het het ursolzuur in de schil van appels, dat voor spiergroei en tegelijkertijd voor vetverlies kan zorgen.

2. Het belang van antioxidanten

bessen

Antioxidanten pakken de vrije radicalen in ons lichaam aan, die verantwoordelijk zijn voor het beetje bij beetje verouderen en verslappen van de huid. Ook vitamine C helpt bij het versnellen van de stofwisseling en daardoor het verbranden van vet en niet van spieren. Bosvruchten (bosbessen, bramen, zwarte bessen en frambozen) bevatten flavonoïden (krachtige anti-oxidanten), anthocyanen en vitamine C en zouden eigenlijk regelmatig deel uit moeten maken van een gezond ontbijt. Ze versterken namelijk de haarvaatjes en houden ze elastisch. De haarvaatjes zijn belangrijk voor een goede circulatie en de toevoer van zuurstof in de huid. Bovendien spelen ze een belangrijke rol bij de vernieuwing van de huidcellen. Het is daarom belangrijk om ze elastisch en sterk te houden. Het regelmatig eten van bessen zal zorgen voor een snellere verbranding van vet en een zachtere, strakkere huid!

Naast bosvruchten bevatten ook citroenen en sinaasappelen hoge dosissen vitamine C en deze antioxidanten. Vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen, dat in de diepere lagen van de huid zit en je huid elastischer maakt. Verwen jezelf dus regelmatig met een heerlijk ontbijt van bessen en fruitsap en profiteer van hun weldadige werking door alle vitaminen en mineralen die ze bevatten.

3. Zet fastfood aan de kant

fast-food (1)

Soms is een snelle hap makkelijk bij een druk schema of geeft zoetigheid en snoep je een opkikker tijdens een dip, maar iedereen weet ondertussen dat je fastfood het beste achterwege laat. Hoge dosissen vet en suiker maken je niet enkel dik, maar zorgen ervoor dat je vocht gaat vasthouden en onvermijdelijk je stevige huid zal verliezen. Ban ze zo veel mogelijk uit je dieet.

4. Opgelet met zon!

zon

Waarschijnlijk klinkt dat verassend in de oren  We weten dat zonlicht essentieel is voor onze gezondheid, bijvoorbeeld voor de aanmaak van vitamine D, dat onze botten sterker maakt. Maar een te lange blootstelling aan de zon veroudert de huid snel, omdat natuurlijk collageen verdwijnt en de huid dehydrateert. Smeer je daarom altijd goed in met zonnebrandcrème en aftersun om een dunne, slappe, uitgedroogde en vochtarme huid te voorkomen en blijf uit direct zonlicht tussen het middaguur en vier uur, wanneer de zonnestralen het meest intens zijn.

5. Lichaamsbeweging tegen verslappende huid

oefeningen

Pas je programma en bewegingsschema aan naargelang welke delen van je lichaam je onder handen wil nemen. Verslappend huid rond het middel en de buikstreek vraagt om buikspieroefeningen en stretching, terwijl bil- en dijspieren zullen verstevigen door een uur te wandelen, fietsen of zwemmen. Dagelijkse korte work-outs in combinatie met gezonde voedingsgewoontes zullen een slappe huid beetje bij beetje corrigeren en je huid blijft langer strak. Het vraagt een kleine inspanning, maar start vandaag voor een resultaat dat gezien mag worden!

Bekijk Ook