6 alternatieve gebruiken van appelazijn

Appelazijn is sap dat wordt gewonnen uit de pulp van gepureerde appels. Het kent vele toepassingen.
6 alternatieve gebruiken van appelazijn

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Voor veel mensen is appelazijn sterk verbonden met gastronomie. De reden hiervoor is dat appelazijn een voortreffelijk smaak heeft, die niet alleen gezond is, maar je maaltijd daarnaast ook dat klein beetje extra geeft. Toch is het interessant jullie mee te geven dat appelazijn naast zijn functie in de keuken ook nog andere gebruiken kent.

Het is belangrijk te weten dat appelazijn natuurlijke, helende eigenschappen versterkt, waardoor het gebruikt kan worden om ziektes op de meest natuurlijke manier te behandelen.

Diverse gebruiken van appelazijn

En onthoud: appelazijn kan niet enkel gebruikt worden om je eten op smaak te brengen, maar het kan ook je haar en voorkomen op een positieve manier beïnvloeden, het kan je tuin er beter laten uitzien en er wordt zelfs gezegd dat het onder andere de hik kan doen verdwijnen.

In wat volgt zullen we enkele van die alternatieve gebruiken van appelazijn, die je waarschijnlijk nog niet kent, bespreken.

Een uitstekende onkruidverdelger

Tuinieren

Wanneer jij iemand bent die zich voortdurend zorgen maakt over hoe de tuin eruit ziet, weet je dat het niet gemakkelijk is om je tuin mooi te houden. Het vraagt heel wat tijd en geld, vooral wanneer parasieten alles wat jij geplant hebt proberen te vernietigen.

Onkruidverdelgers zijn niet alleen duur, maar kunnen ook je gezondheid of die van je huisdier schaden.

Daarom raden we je aan appelazijn te gebruiken om die parasieten te verjagen. Het is goedkoop, natuurlijk en gemakkelijk aan te brengen.

Stopt de hik

Appelazijn tegen de Hik

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is er nog steeds geen geneesmiddel voor de hik, althans dat is wat veel experts zeggen.

Wij weten echter dat een goede slok appelazijn je helpt om verlost te raken van die storende spasmes en je veel meer ontspannen en beter zal doen voelen.

Je verliest alleszins niets met het te proberen en wat nog veel beter is: het is een volledig natuurlijk middeltje.

Pijnstillend voor de keel

Keelpijn

Appelazijn werkt pijnstillend voor de keel. Daarom is het een aan te raden middel wanneer je last hebt van keelpijn of een keelinfectie.

Het kan onaangenaam lijken, omdat het een nasmaak in de mond achterlaat, maar het is een van de beste opties om keelpijn te genezen.

Het is ook gemakkelijk in gebruik: gorgel drie keer per dag met appelazijn tot de pijn volledig weg is. Je zal het zien: het resultaat volgt snel.

Spierontspanner

Wanneer je een bepaalde sport beoefent, is het bereiken van je doelen een reden om je goed en succesvol te voelen. Je spieren kunnen er echter wel onder lijden door het melkzuur dat vrijkomt wanneer je sport.

Het is belangrijk om je spieren de tijd te geven te herstellen, zodat je opnieuw verder kan met je dagelijkse routine. Je kan dit doen als volgt: breng wat appelazijn aan op een schoon doekje en wrijf hiermee over de pijnlijke zone gedurende 20 à 30 minuten. Appelazijn werkt dan als een natuurlijke spierontspanner.

Verwijdert vlekken

Vlek in Kleding

Appelazijn kan je ook gebruiken om op een natuurlijke manier vlekken te verwijderen. Wanneer er op je kleren oncomfortabele zweetvlekken verschijnen, kan dit interessant zijn. Het is ook erg gemakkelijk te gebruiken.

  • Breng wat druppels appelazijn aan op de plaats waar de vlekken zijn ontstaan.
  • Wrijf een beetje zodat het inwerkt.
  • Laat het vervolgens 5 minuutjes rusten en spoel het kledingstuk dan uit met water.
  • Je kleren zullen er opnieuw als nieuw en vlekkeloos uitzien. 

Verzorgt het haar

Mooi Haar

Dit zal je zonder twijfel interesseren. Appelazijn maakt het haar zacht, zijdeachtig en onvoorstelbaar glanzend. Met andere woorden: appelazijn is een interessante, natuurlijke en goedkope conditioner. Je hoeft enkel de azijn aan te brengen op het haar na een wasbeurt en klaar is Kees.

We hopen dat jullie deze alternatieve gebruiken van appelazijn ook in de praktijk kunnen omzetten en dat ze je op de best mogelijke manier kunnen helpen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.