6 activiteiten voor stellen in de buitenlucht

Samen gaat het beter. Dit gezegde geldt ook voor lichamelijke activiteiten. Ontdek in dit artikel zes activiteiten voor stellen in de buiten lucht.
6 activiteiten voor stellen in de buitenlucht
Karla Henríquez

Beoordeeld en goedgekeurd door de dokter Karla Henríquez.

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Trainen als koppel is niet alleen gezond, het kan ook goed zijn voor je relatie! Dit is niet alleen een romantische theorie. Studies tonen aan dat stellen die samen fysieke activiteiten uitoefenen een betere relatie hebben. Hier zijn zes geweldige activiteiten voor stellen in de buitenlucht.

De voordelen van activiteiten voor stellen in de buitenlucht

Een onderzoek uitgevoerd door de afdeling Psychologie van de Universiteit van New York door middel van enquêtes en persoonlijke interviews wees uit dat stellen die samen sporten niet alleen een betere relatie hebben maar ook beter met elkaar kunnen omgaan in andere aspecten van het leven.

Daarnaast is aangetoond dat sporten met iemand anders een extra motivatie is om daarmee door te gaan. Verder verbetert het ook de manier waarop mensen trainen, omdat je elkaar kunt helpen en motiveren.

Bovendien suggereert een studie gepubliceerd in het Journal of Social Psychology dat lichamelijke activiteiten voor stellen de seksuele en emotionele aantrekkingskracht vergroten.

Samen zweten en je hartslag en je ademhaling versnellen stimuleren de relatie. Bij lichamelijke activiteit komen serotonine en endorfines vrij die een geluksgevoel veroorzaken. En in dit geval is dat gedeeld geluk.

“Wanneer stellen tegenwoordig sporten, houden ze zich bezig met communicatie via lichaamstaal die emotionele medeplichtigheid tot stand brengt,” legt Theressa DiDonato uit. Zij is hoogleraar psychologie aan de Loyola University in Maryland, de Verenigde Staten.

6 activiteiten voor stellen in de buitenlucht

Hieronder stellen we activiteiten voor stellen in de buitenlucht voor waarmee je van al deze voordelen kunt profiteren. Lees snel verder om te ontdekken welk activiteiten dit zijn!

Acroyoga

activiteiten voor stellen in de buitenlucht zoals acroyoga

Acroyoga is een discipline die in twee- of drietallen wordt beoefend. Het bestaat uit het uitvoeren van zeer gecoördineerde oefeningen. De bewegingen zijn ontworpen om samen te worden uitgevoerd.

Deze fysieke oefening is alleen geschikt voor mensen die al ervaring hebben met het beoefenen van yoga of soortgelijke fysieke activiteiten, omdat het coördinatie, kracht en balans vereist. Als je ertoe in staat bent, is het een buitengewone ervaring.

Acroyoga stelt je in staat om beter te strekken dankzij de complementaire inspanning, omdat beide partners elkaar nodig hebben om de asana te voltooien. Deze activiteiten versterken de relatie omdat ze diverse zaken stimuleren zoals:

 • fysiek contact.
 • teamwerk.
 • wederzijds vertrouwen.

Als je een beginner op het gebied van yoga bent, kan het een goede manier zijn om met je partner aan deze activiteit te beginnen. Zo kun je samen nieuwe ervaringen opdoen.

Dit artikel kan je ook interesseren:
Yoga beoefenen met je partner

Joggen

Een simpele activiteit zoals hardlopen of joggen is leuk voor partners om samen te doen. Je kunt naar een park gaan of gewoon joggen in de buurt van je huis. Samen joggen helpt je om elkaar te motiveren en het zorgt voor een een positieve verplichting. Zo vermijd je excuses om de activiteit uit te stellen.

Houd een comfortabel tempo aan voor jullie beiden om het aangenamer te maken. Je zult zien dat het veel leuker is dan alleen joggen. Een ander groot voordeel is dat je, als je een pauze neemt, je de tijd kunt gebruiken om over de ervaring te praten en elkaar advies te geven.

Het is nog uitdagender als je doelen stelt. Train voor gemeenschappelijke doelen, zoals de voorbereiding op een marathon of een triatlon. Dit versterkt het gevoel van samenwerking en wederzijdse aanmoediging.

Wandelen

Een stel samen aan het wandelen

Wandelen of het lopen van een wandelroute of trektocht is een andere en verrijkende ervaring. Het is de perfecte aerobe training waarbij je frisse lucht kunt inademen en jezelf kunt revitaliseren door in contact te komen met de natuur.

Er zijn veel wandelpaden in de buurt van elke stad. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, afhankelijk van je fysieke conditie of hoeveel je jezelf wilt inspannen.

Trek geschikte kleding aan, draag sneakers, breng zonnebrandcrème aan en begin je avontuur! Zorg ervoor dat je water en wat fruit of lichte maaltijden meeneemt als je van plan bent om lang weg te blijven.

Wandelen op verschillende routes helpt de eentonigheid te doorbreken en stelt je in staat om samen met je partner nieuwe plaatsen te ontdekken.

Misschien vind je dit artikel leuk:
De leukste en meest effectieve buitenactiviteiten

1-op-1 basketbal

Als je wat competitie toe wilt voegen aan je activiteiten voor stellen in de buitenlucht kun je 1-op-1 basketbal spelen. Het enige wat je hoeft te doen is een bal pakken en naar een park gaan.

Basketbal is een uitstekende cardiovasculaire training en traint al je spieren, vooral je benen, taille en armen. Als je meer plezier aan de mix wilt toevoegen, kun je samenkomen met andere stellen en samen spelen, bijvoorbeeld:

 • 2-op-2
 • 3-op-3
 • 5-op-5

Kajakken

Mensen kajakken op de rivier

Dit is absoluut een van de beste activiteiten voor stellen in de buitenlucht. Als je in de buurt van een meer of bij een strand woont, kun je zeker een plek vinden om een kajak te huren. Huur er een voor twee personen en begin te peddelen.

 • Deze sport vereist coördinatie en teamwork.
 • Het is een uitstekende oefening voor je armen, borstspieren, rug en buikspieren.
 • Daarnaast werk je ook aan de spieren van je benen, ook al zit je.

Activiteiten zoals kanoën of kajakken vereisen veel coördinatie en samenwerking. Het is dan ook ideaal om de banden binnen een relatie te versterken.

Tennis

Als je beide op hetzelfde niveau zit, is tennis een geweldige sport en voegt het een beetje competitie toe aan de mix. Als jij en je partner niet op hetzelfde niveau zitten, kan het een beetje frustrerend zijn. In dat geval kun je een ander stel vragen en een dubbelspel spelen. Je zult zeker een leuke tijd hebben terwijl je samen traint!


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Couples’ shared participation in novel and arousing activities and experienced relationship quality. Journal of Personality and Social Psychology. Aron, A., Norman, C. C., Aron, E. N., McKenna, C., & Heyman, R. E. (2000). 78, 273-284.
 • Helen Jõesaar, Vello Hein, Martin S. Hagger. 2011. Peer influence on young athletes’ need satisfaction, intrinsic motivation and persistence in sport: A 12-month prospective study.
  Psychology of Sport and Exercise. https://doi.org/10.1016/j.psychsport.2011.04.005.
  (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1469029211000537)
 • David Charles Frauman. 1982. The relationship between physical exercise, sexual activity, and desire for sexual activity. The Journal of Sex Research. DOI: 10.1080/00224498209551133
 • Saskia Heijnen; Bernhard Hommel; Armin Kibele; Lorenza S. Colzato. 2015. Neuromodulation of Aerobic Exercise—A Review. Frontiers in Psychology. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4703784/

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.