Oefeningen voor mooie, strakke armen

23 oktober 2018
Als het gaat om het krijgen voor mooie, strakke armen, is het erg belangrijk om niet te veel herhalingen te doen. Anders zou je de spieren namelijk te veel kunnen forceren, waardoor je ongewenste, negatieve resultaten krijgt.

Bewegen is een van de beste dingen die je voor je lichaam en mooie, strakke armen kunt doen. Dat is natuurlijk naast het volgen van een gezond dieet. En met de juiste bewegingsgewoonten kan dit je leven en je gezondheid werkelijk ten goede komen.

Lichaamsbeweging heeft niet alleen invloed op de uiterlijke schoonheid van je lichaam, maar ook op je gezondheid. Door je goed te voelen en er goed uit te zien, neemt je zelfvertrouwen toe en kun je elke uitdaging aan die je jezelf oplegt.

Vanwege onze haastige levens vinden we het vaak moeilijk om de tijd te vinden die nodig is om in vorm te blijven. Als je een duidelijke en vrij strikte routine hebt, zal het veel makkelijker zijn om aan lichaamsbeweging te doen als je weinig vrije tijd hebt.

Een van de delen van het lichaam waar mannen en vrouwen zich het meeste zorgen over maken zijn de armen. De armen worden namelijk door de meeste mensen gezien.

Het goede aan het trainen van je armen is echter dat je niet veel ruimte of dure apparaten nodig hebt.

Als je de spiermassa in je armen groter of sterker wil maken, zijn push-ups altijd een uitstekende optie. Je kunt ze in je woonkamer of in je slaapkamer doen en er zijn veel verschillende manieren waarop je deze oefening kunt uitvoeren.

In dit artikel kijken we naar enkele geweldige oefeningen om mooie, strakke armen te krijgen.

De beste oefeningen voor mooie, strakke armen

1. Handen naar de borst

Vrouw die graag mooie, strakke armen wil

In dit geval hebben we het natuurlijk over push-ups. Je kunt kiezen voor de meest traditionele versie, met je armen schouderbreedte uit elkaar en je voeten naast elkaar. Maar je kunt er ook een beetje variatie in brengen om de moeilijkheidsgraad te verhogen, zoals beide handen midden voor je borst, één arm per keer, met een been in de lucht etc.

Dit soort oefeningen zijn niet alleen goed voor je armen, maar ook voor je borsten. Als je liever alleen je armen wilt trainen, kun je het beste kiezen voor de variant waarbij je je armen bij elkaar houdt.

Het is belangrijk om te onthouden dat het beter is om nooit meer dan 15 push-ups achter elkaar kunt doen. Dit kan namelijk contraproductief zijn voor je lichaam. Het is de bedoeling om elke keer vier sets van 12 push-ups te doen.

 • Om te beginnen kun je één set doen. Wanneer je merkt dat het makkelijker voor je wordt, kun je nog een set toevoegen totdat je uiteindelijk in totaal vier sets doet.
 • Wanneer je in staat bent vier sets te doen, kun je de oefening ingewikkelder maken en je handen of je voeten op een platform plaatsen of de positie van je armen variëren, maar zonder meer herhalingen te doen.

2. Met gewichten

Vrouw die haar armen rekt voor mooie, strakke armen

Je kunt ook zorgen voor mooie, strakke armen door met gewichten te trainen.

Voor dit soort oefeningen is het uitermate belangrijk om niet te veel gewicht te gebruiken, de juiste lichaamshouding te behouden en de beweging op de juiste manier uit te voeren. Dit kan allemaal helpen om vervelende blessures te voorkomen.

Deze oefening is vooral goed om je triceps te trainen.

 • Pak een dumbbell en houd je handen vervolgens boven je hoofd, bij voorkeur ongeveer in een hoek van 70 graden. Buig dan met je armen naar achteren.
 • Je kunt met elke arm drie sets van 10 tot 12 herhalingen doen. Dit kun je tegelijkertijd doen met twee dumbbells of één arm per keer.
 • Zorg dat je je arm buigt vanuit je elleboog en houd je schouder stijf. Je kunt deze oefening zowel zittend als staand doen.

Lees ook: Ideale lichaamsbeweging voor mensen boven de 40

3. Met twee dumbbells

Vrouw die traint met gewichten voor mooie, strakke armen

Je kunt ook mooie, strakke armen krijgen door twee dubbells te gebruiken. Wanneer je twee dumbbells gebruikt, moet je gaan staan, met je benen schouderbreedte uit elkaar en je knieën licht gebogen.

 • Houd in elke hand een dumbbell vast en strek je armen uit tot ze zich in een positie van 180 graden bevinden.
 • Je kunt in totaal drie sets van 10 tot 12 herhalingen doen.
 • Til de twee dumbbells dan met je knieën licht gebogen omhoog tot op schouderhoogte.
 • Til de dumbbells vervolgens nog hoger, beide tegelijkertijd, en laat je armen daarna weer zakken tot de beginpositie.
 • Je kunt ook drie sets van tien of twaalf herhalingen uitvoeren met elke arm. Wees echter wel zeer voorzichtig met de houding van je lichaam: rechte rug en rechte nek.

Onthoud dat het in relatie tot lichaamsbeweging vooral belangrijk is dat je het veilig doet en de juiste mate van inspanning behoudt, niet te veel en niet te weinig.

Om deze oefeningen uit te voeren, heb je helemaal niet veel tijd of ruimte nodig. Je hebt dus geen excuus om geen mooie, strakke armen te krijgen. Je zult het merken aan je figuur, alsook je gezondheid. 

 • Cunningham, J. (2007). Strong arm tactics. Professional Engineering.
 • shelton, L. (2005). Taut toned TRICEPS. Shape.