5 heerlijke, romige soepen om gewicht te verliezen

Kaneel reguleert de bloedsuikerspiegel. Wanneer de waarden in onbalans zijn, dan kan dit pieken van honger veroorzaken.
5 heerlijke, romige soepen om gewicht te verliezen

Laatste update: 30 januari, 2019

Is er een maaltijd die gezond, compleet en verzadigend is en helpt om af te vallen? Jazeker, romige soepen! Ze zijn de ideale manier om geleidelijk aan gewicht te verliezen, zonder dat je honger hoeft te lijden en alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft.

In dit artikel zullen we je vijf verrukkelijke romige soepen laten zien, die helpen om gewicht te verliezen.

5 heerlijke, romige soepen om gewicht te verliezen

Crèmesoep van kaneel en pompoen

Deze heerlijke soep met een unieke combinatie van ingrediënten is een uitstekende maaltijd om je gasten te verrassen.

Pompoen bevat eigenschappen die belangrijk zijn voor elk dieet. Het vult dankzij het water- en vezelgehalte en bevat weinig calorieën. Het is ook een diureticum en zuiverend, waardoor het lichaam geholpen wordt bij het elimineren van giftige stoffen en overtollige vloeistoffen.

Het heeft een consistente, romige textuur, die bijna hetzelfde is als een aardappel.

Kaneel geeft het recept niet alleen meer smaak, maar het heeft ook medicinale eigenschappen. Het reguleert de onbalans in de bloedsuikerspiegel, wat pieken van honger produceert.

Ceylon is de sterkst aanbevolen soort, aangezien het meer aromatisch en therapeutisch is.

Pompoensoep

Crèmesoep van courgette en wakame

Dit recept zorgt voor een gladde en makkelijk verteerbare soep, die perfect is als een avondmaaltijd.

Courgette bevat maar 17 calorieën per 100 gram, waardoor het een geweldige aanvulling voor je dagelijkse dieet is. Het helpt om de metabolisme te versnellen en vetten uit je lichaam te elimineren.

Sommige personen voegen graag kaas toe om het romiger te maken, omdat courgette zoveel water bevat. Gebruik wakame in plaats van kaas, aangezien dit gezonder is.

Het bevat niet alleen diuretische en gewichtsverliesbevorderende eigenschappen, maar het zal ook smaak toevoegen en je soep romiger maken.

De zeewier voeg je aan het einde toe aan de courgette en hier maak je een puree van.

Soep van courgette en wakame

Crèmesoep van prei met gember

Crèmesoep van prei heeft een heerlijke, unieke smaak en is rijk aan:

  • water
  • vezels
  • kalium, een mineraal dat vochtretentie en een overtollige hoeveelheid zout bestrijdt

Daarnaast bevat prei ook niet veel koolhydraten, waardoor het een uitstekende optie voor een avondmaaltijd is.

Een klein beetje gember zal de smaak van het recept echt verbeteren. Deze specerij helpt om vet te verbranden en de energiehoeveelheid te verhogen, vanwege de mogelijkheid om de metabolisme te versnellen.

Voeg verse gember of gember in poedervorm toe tijdens het koken.

Groene erwtensoep met cayenne

Groene erwten zijn makkelijk verteerbare peulvruchten die je eiwitten geven, wat ons helpt om spiermassa te behouden en onze taille slanker te maken.

Daarnaast helpen groene erwten ook om de bloedsuikerspiegel te reguleren en ze bevatten een hoop vezels, waardoor dit een vullende soep is die geschikt is voor elk moment van de dag.

Cayennepeper versnelt ons metabolisme en helpt ons om vetten te verteren. Begin eerst met een klein beetje peper, totdat je lichaam gewend is aan deze specerij.

Deze soep is geweldig voor op koude dagen of voor personen die vatbaar zijn voor verkoudheden.

Cayennepeper

Crèmesoep van champignons met havermout

Wanneer het champignonseizoen is of je de kans hebt om ze te gebruiken, dan is het goed om te weten dat je er verrukkelijke, romige soepen van kan maken. Champignons bevatten veel proteïnen en zijn een erg gezond en natuurlijk voedingsmiddel.

Havermout is erg voedend en bevat een hoop vezels, dus is aanbevolen voor personen die last hebben van constipatie of andere spijsverteringsproblemen.

We raden aan om deze soep als lunch te eten, aangezien het je energie geeft voor de rest van de dag. Voeg een klein beetje gerookte paprika toe als garnering.

Afbeeldingen ter beschikking gesteld door Jack Letourneau, Fabcom en Tim Patterson 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.