4 infusies om je stofwisseling een boost te geven

Als je een van die mensen bent die het geluk heeft een snelle stofwisseling te hebben, ben je in staat om vet te verbranden bijna zonder inspanning. Als je net als de rest van ons bent, kun je je stofwisseling nog steeds een vliegende start geven met infusies en een evenwichtige voeding.
4 infusies om je stofwisseling een boost te geven
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 27 december, 2018

Zoals je weet heeft ieder van ons zijn eigen unieke stofwisseling. Erfelijkheid verklaart het voor een deel, maar je kunt zelf ook iets doen om je stofwisseling te versnellen en dit is waar infusies kunnen helpen.

Infusies om je stofwisseling te versnellen

Het handhaven van de juiste balans tussen spieren en lichaamsvet is de sleutel tot zowel ons welzijn als ons uiterlijk. We weten dat er mensen zijn die over een stofwisseling beschikken die ze bijna moeiteloos vet laat verbranden, zodat ze hun gewicht en taille gedurende het grootste deel van hun leven kunnen behouden. Soms zijn we als gevolg van erfelijkheid niet in staat om gewicht te verliezen, ondanks strenge diëten waarbij we onszelf bijna uithongeren, vaak ten koste van onze gezondheid.

Maar wat kunnen we doen?

Idealiter moet je een evenwichtig voedingspatroon hebben, compleet met alle essentiële vitaminen en mineralen. Je moet eiwitten blijven eten om de spieren sterk te houden, zodat ze niet slap worden, wat vaak gebeurt tijdens het afvallen. Deze infusies zullen er, samen met een uitgebalanceerd dieet, zeker in slagen je stofwisseling te versnellen en je helpen slagen je ideale gewicht te bereiken of behouden.

1. Appelschil en kaneel

Appelschillen staan ​​bekend om hun afslankende eigenschappen, maar waarom? Kort gezegd, om twee redenen: ursolzuur en actief collageen. De ursolzuur in appelschillen voorkomt gewrichtsslijtage, regelt cholesterol en houdt onze botten sterk en gezond. De actieve collageen zorgt voor onze huid en haar. Het is een wonder der natuur, dat wordt geprezen door iedereen die erin slaagt om vet te verbranden terwijl je op hetzelfde moment je spieren opbouwt.

Hoe kan ik een infusie maken van appelschillen en kaneel?

Het is heel makkelijk.

  • Neem gewoon de schillen van drie appels.
  • Voeg deze toe aan een liter water en breng het aan de kook.
  • Als ze eenmaal beginnen te koken, voeg je een eetlepel kaneel toe.
  • Geniet van deze heerlijke infusie gedurende de hele dag.

2. Groene thee en kaneel

Het is geen geheim dat groene thee een uitstekende manier is om je stofwisseling te versnellen. Niet alleen is het rijk aan antioxidanten en goed voor het hart en de spijsvertering, ook zal groene thee je helpen gewicht te verliezen. Als je groene thee combineert met kaneel, krijg je een heerlijk drankje dat een geweldige aanvulling is op je dieet. Je hoeft niets meer te doen dan groene thee te zetten op de manier die je gewend bent en dan een beetje kaneel toevoegen. Als je dit tweemaal per dag drinkt, bij het ontbijt en in de namiddag, zul je resultaten zien.

3. Ananas met gember

Heerlijk, gezond, geneeskrachtig en goed om gewicht te verliezen. Hoe kun je dit weerstaan? Het zal je niet lukken. Het moet twee keer per dag worden gedronken, bij het ontbijt en avondeten.

Zoals je al weet is ananas een vrucht met reinigende en ontgiftende eigenschappen en in combinatie met gember wordt het een geweldige en makkelijk te gebruiken behandeling om de snelheid van je stofwisseling te verhogen. Gember bezit ook anti-inflammatoire eigenschappen en is ideaal voor het verzorgen van het spijsverteringsstelsel.

Gember zuivert, geneest en versnelt de stofwisseling in combinatie met de ananas.

Hoe kan ik een infusie maken van ananas en gember?

Eerst breng je een kopje water aan de kook. Voeg een eetlepel gember hieraan toe. Laat het trekken om het vervolgens te zeven. Neem twee stukjes ananas en doe deze in een keukenmachine of blender. Mix het ananassap met de gemberinfusie. Heb je het nog niet geprobeerd? Waar wacht je nog op?

4. Cayennepeper, groene thee en honing

Cayennepeper, honing en groene thee zijn allemaal thermogene elementen die je stofwisseling kunnen stimuleren. Wees niet bang om deze infusie te proberen; het heeft een goede naam en is zeer gunstig.

Als je het tijdens de lunch drinkt, zal deze infusie je eetlust verminderen en helpen voorkomen dat je naar de klassieke middagsnack grijpt.

Het is makkelijk om te maken.

  • Bereid een kopje groene thee zoals je gewend bent
  • Voeg een snufje cayennepeper toe (niet te veel, anders smaakt het niet lekker meer!) en ook een eetlepel honing.

De resulterende drank zal helpen bij het versnellen van je stofwisseling om je ideale gewicht te bereiken. Aarzel niet om het vandaag nog te proberen!

Meer tips om de snelheid van je stofwisseling te verhogen

Ontbijt met Haver en Fruit

1. Eet een voedzaam ontbijt

Wanneer je je lichaam voorziet van energie in de ochtend, zet je het meteen aan het werk met het absorberen van voedingsstoffen en het verbranden van vet om je dag te beginnen. Wat dacht je van een beetje havermout? Of wat te denken van volkoren toast met spinazie en fetakaas? Deze voedingsmiddelen zijn ideaal om je stofwisseling meteen al goed op te starten.

2. Voedingsmiddelen rijk aan omega 3

Voedingsmiddelen zoals tonijn en zalm bevatten gezonde vetten die de stofwisseling versnellen, terwijl ze ontstekingen verminderen en de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de opslag van vet in balans brengen en houden.

3. Sla nooit maaltijden over

Sla jij maaltijden over? Dat is een grote fout. Idealiter moet je zes kleine maaltijden gedurende de dag eten en het ontbijt is een van de belangrijkste. Regelmatig eten vertelt ons lichaam dat voedsel regelmatig beschikbaar is.

Wanneer we maaltijden overslaan, vertellen we ons lichaam dat voedsel niet meer beschikbaar is en dat het vet moet gaan opslaan om energie te besparen.

Daarom is het belangrijk om zes gezonde maaltijden per dag te eten en ervoor te zorgen dat ze fruit, vezels en eiwitten bevatten. Vergeet niet om een uitgebalanceerd dieet te eten, maar houd er ook een actieve levensstijl op na en drink deze infusies die je zonder twijfel zullen helpen om je ideale gewicht te bereiken.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Wolfe, K., Wu, X., & Liu, R. H. (2003). Antioxidant activity of apple peels. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf020782a
  • Higdon, J. V., & Frei, B. (2003). Tea Catechins and Polyphenols: Health Effects, Metabolism, and Antioxidant Functions. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408690390826464
  • Alkhatib, A., Seijo, M., Larumbe, E., & Naclerio, F. (2015). Acute effectiveness of a “fat-loss” product on substrate utilization, perception of hunger, mood state and rate of perceived exertion at rest and during exercise. Journal of the International Society of Sports Nutrition. https://doi.org/10.1186/s12970-015-0105-8

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.