3 superingrediënten voor je haar

· 28 februari 2016
Kaneel herstelt beschadigd en droog haar, waardoor de haardos voller wordt en haren sneller kunnen groeien. Het heeft eveneens natuurlijke anti-bacteriële eigenschappen, waardoor het helpt om andere kwaaltjes zoals schimmel en roos te bestrijden.

Heb je soms het gevoel dat het een echte uitdaging is je haren gezond en mooi te houden? Het is een heus karwei om het elke dag te verzorgen, zodat nieuwe haargroei gestimuleerd wordt, de haren zelf sterk blijven en je er zeker van bent dat alle afvalstoffen die zich ophopen door blootstelling aan de omgeving goed uitgewassen worden. Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van deze natuurlijke remedie die amper uit drie superingrediënten voor je haar bestaat, maar je gegarandeerd een krachtige verzorging biedt.

Natuurlijk zijn er duizenden shampoo’s, crèmes en verzorgingsproducten op de markt die je beloven de gezondheid van je haar te stimuleren, haaruitval te stoppen, het haar sterker te maken en je daarmee een volle, weelderige haardos te bezorgen. Het beloofde resultaat varieert echter van persoon tot persoon en oogt niet altijd hetzelfde als op de mooie plaatjes in de magazines of stijlvolle advertentiefilmpjes op de televisie.

Daarom gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieve middeltjes die het haar kunnen herstellen en voeden, zonder een fortuin te moeten uitgeven aan commerciële producten die niet altijd het beloofde resultaat hebben.

Dit artikel beschrijft hieronder het recept van een schoonheidsbehandeling met drie natuurlijke producten die je gegarandeerd gezond en mooi haar zal bezorgen.

Waaruit bestaat deze behandeling?

Dit natuurlijke alternatief voor spectaculair mooi haar maakt gebruik van de voedende en geneeskrachtige eigenschappen van kaneel en honing. Reeds jarenlang maakt ook de commerciële haarindustrie gebruik van deze twee krachtig inwerkende producten in hun productieproces.

De voordelen van kaneel

Kaneelstokjes

Kaneel heeft een heerlijk aroma en gezonde smaak, waardoor het een prima specerij is om in talrijke recepten en behandelingen te verwerken die de gezondheid ten goede komen en zelfs ziekte kunnen voorkomen.

Wat vele mensen echter niet weten, is dat kaneel ook stimulerend op de haarvaatjes inwerkt, zodat men het proces van de haargroei kan versnellen door gebruik te maken van kaneel. De hoge doses enzymes, vitamines en antioxidanten zorgen ervoor dat je kaneel als krachtig haargroeimiddel kan gebruiken.

We zetten de vele voordelen van kaneel hieronder snel op een rijtje:

 • Het reinigt de hoofdhuid en houdt de haarfollikels schoon.
 • Kaneel heeft antibacteriële, antiseptische en antivirale eigenschappen die onschuldige maar vervelende kwaaltjes helpen voorkomen, zoals schimmel op de hoofdhuid en schilfertjes.
 • De haren krijgen meer glans en dit werkt vooral heel goed bij mensen met bruine haren.
 • Kaneel herstelt droge en beschadigde haren.

De voordelen van honing

Honing

Honing is die heerlijke, goudgele lekkernij die vrijwel overal ter wereld gebruikt wordt in recepten, als natuurlijke zoetstof en als krachtig alternatief geneesmiddel.

Onnoemelijke jaren lang wordt honing ook gebruikt in schoonheidsbehandelingen sinds men ontdekte dat het een vochtinbrengende, antiseptische en antioxidantenwerking heeft die de conditie van de huid en het haar aanzienlijk verbetert.

De voordelen van honing voor het haar worden in het lijstje hieronder opgesomd:

 • Honing is rijk aan vitamines, mineralen en sporenelementen die voeden, herstellen en de haren, hoofdhuid incluis, beschermen.
 • Het stimuleert de haargroei op een natuurlijke manier, zonder de toevoeging van schadelijke stoffen.
 • Honing wordt gebruikt om beschadigd haar en gespleten puntjes te herstellen.
 • De wortels van de haren worden sterker, waardoor haaruitval minder vaak voorkomt.
 • Je kan het gebruiken als een natuurlijke conditioner.

Behandeling met kaneel, honing en balsem voor prachtige haren

Met de combinatie van deze drie superingrediënten heb je een krachtig schoonheidsproduct in huis, dat voor herstel van je beschadigde haren zorgt, de groei stimuleert en je haren een natuurlijke, mooie glans bezorgt.

Merk je op dat je haren dof en droog zijn en vaker dan anders afbreken? Dan is het moment aangebroken om deze drie ingrediënten erbij te pakken en deze methode de kans te geven te bewijzen dat een goede schoonheidsbehandeling niet duur hoeft te zijn.

Wat zijn de drie superingrediënten?

 • Drie eetlepels gemalen kaneel of ongeveer 25 gram
 • Drie eetlepels honing of 75 ml
 • Vijf tot zes eetlepels balsem of balsemolie

Bereidingswijze

 • Meng de honing en kaneel tot een mooi homogeen geheel.
 • Voeg de aanbevolen hoeveelheid balsem toe en geheel goed mixen.

Hoe gebruik je dit natuurlijk supermiddeltje voor je haren?

 • Was grondig de haren en verdeel de haren nadien in verschillende strengen met een kam.
 • Breng de balsem op elke streng aan door een kam of borstel te gebruiken. Zorg ervoor dat elke streng behandeld is, maar breng de mix niet rechtstreeks op de hoofdhuid aan om irritatie te vermijden.
 • Vind je dit een makkelijkere methode, dan kan je de balsem ook met de handen aanbrengen en de crème voorzichtig in de haren aanbrengen met een zachte massage.
 • Om een optimaal resultaat te bereiken, bedek je de haren eventjes met plastic, waarna je de volledige omtrek van het hoofd goed omwikkelt met een handdoek.
 • Neem eventjes een ontspannend moment voor jezelf, terwijl je deze heerlijk geurende remedie een half uurtje laat inwerken. Je kan de handdoek verwijderen, maar laat het plastic kapje bij voorkeur nog drie tot vier uren de haren bedekken.

Natuurlijke behandelingen vragen vaak iets meer tijd vóór het gewenste resultaat opgemerkt wordt. Aangeraden wordt deze schoonheidsbehandeling tot twee maal per week toe te passen gedurende enkele weken.

Alle haartypes kunnen van de drie superingrediënten gebruikmaken, van droog tot normaal tot vettig haar. Heb je extra droog haar, dan kan er gerust een lepeltje olijfolie aan de verzorgingscrème toegevoegd worden.

Wees niet ongerust als je tijdens de behandeling een licht tintelend gevoel krijgt op de hoofdhuid. Dit is een volledig normaal verschijnsel bij het gebruik van deze krachtige schoonheidsbehandeling.