3 makkelijke manieren om je haar lichter te maken

3 makkelijke manieren om je haar lichter te maken

Laatste update: 23 september, 2018

Is het mogelijk om je haar lichter te maken op een makkelijke en natuurlijke manier? Jazeker! Deze trucjes zullen erg handig zijn voor je dagelijkse routine als je je ‘look’ wilt veranderen of gewoon iets nieuws wilt proberen. Ze geven je niet alleen een iets andere haarkleur, maar ze bevorderen ook de algehele gezondheid van je haar en zorgen ervoor dat het er helderder uitziet. Ben je er klaar voor om ze vandaag uit te proberen?

1. Kamillespoeling om je haar lichter te maken

Kamillespoeling voor lichter haar

Ten eerste zouden we moeten vermelden dat als je deze tips voor natuurlijk lichter haar opvolgt, je haar niet zal veranderen van donkerbruin naar platinablond. Wat je zult zien is een lichtere, helderdere tint en kleur. Als je haar bijvoorbeeld van nature een kastanjekleur heeft, dan zal je een gouden tint opmerken.

Nu willen we ook opmerken dat kamille een van de meest gebruikte producten is om je haar lichter te maken. En om de natuurlijke eigenschappen te versterken, gaan we citroensap aan het mengsel toevoegen.

Citroensap is het effectiefste ingrediënt om haar natuurlijk lichter te maken, maar na verloop van tijd zal het je haar uitdrogen. Daarom raden we aan om het te combineren met kamille, zodat je je haar beter kan beschermen tegen uitdroging. Hoe doe je het? Het is zo makkelijk. Verwarm twee kopjes water en voeg twee zakjes kamillethee toe. Haal het van het vuur wanneer het kookt en doe het in de koelkast.

Voeg nadat het afgekoeld is het sap van een halve citroen toe. Breng deze vloeistof aan op vochtig haar met een sprayfles. Laat het 20 minuten inwerken voordat je je haar met je normale shampoo wast en gebruik een goede conditioner om het vocht op te sluiten. Probeer dit twee keer per week en je zal zien hoe mooi het wordt!

2. Spoeling met ei, bier en citroen

Spoeling met ei, bier en citroen

 

Dit is nog een geweldige keuze die het waard is om twee keer per week aan te brengen. Zoals je ziet voegen we wederom citroensap toe, omdat het helpt om het haar lichter te maken op natuurlijke wijze. Onthoud wel dat je het nooit op zichzelf mag gebruiken. Citroen heeft samentrekkende eigenschappen, die je haar na verloop van tijd zullen beschadigen. Pas goed op!

Dus we gaan andere ingrediënten toevoegen, die naast je haar lichter en helderder maken, ook voeding, glans en zachtheid bieden. Laat het bier en ei maar komen!

Hoe doen we het? Let goed op:

  • Klop één eiwit totdat deze dik wordt.
  • Voeg een half kopje alcoholvrije bier toe.
  • Roer het goed en voeg de sap van een halve citroen toe.

De volgende stap? Breng dit mengsel aan op vochtig haar met een zachte massage. Laat het daarna 20 minuten zitten voordat je het normaal wast en een goede conditioner aanbrengt. Je zal zien hoe glanzend je haar is en na verloop van tijd zal het lichter worden.

3. Spoeling met honing, citroen en appelazijn

 Spoeling met honing, citroen en appelazijn 

Je zal deze methode geweldig vinden. Het is makkelijk en geeft je geweldige resultaten, die je elke keer kan zien. Wederom faalt citroensap nooit. We voegen twee andere ingrediënten toe om je haar lichter te maken en het gezond te houden. Sla geen enkele van de volgende stappen over:

  • Verwarm een kopje water en voeg twee eetlepels honing toe.
  • Voeg twee eetlepels appelazijn en het sap van een halve citroen toe zodra het kookt.
  • Roer het goed en bewaar het in je koelkast. Breng het aan op vochtig haar zodra het afgekoeld is.
  • Gebruik een sprayfles als dat het makkelijker maakt of je kan het net als bij de vorige methode in je haar masseren. Laat het bij beide methodes in ieder geval 20 minuten zitten.
  • Was vervolgens je haar zoals je normaal doet en vergeet de conditioner niet. Je resultaten zullen geweldig zijn.

Om af te sluiten:

Om af te sluiten: het is goed om wederom te vermelden dat als je erg donker haar hebt, je niet in een keer een lichtbruine of amber haarkleur zult krijgen. De trucjes die we hier beschreven hebben zullen je haar lichter en helderder te maken, maar ze zijn niet voldoende om je haarkleur volledig te veranderen. Als je ze echter regelmatig gebruikt, zullen ze je natuurlijke highlights geven en je haar er mooier uit laten zien.

Onthoud ook dat je voorzichtig moet zijn met het gebruik van citroensap en het nooit op zichzelf staand aanbrengt op je haar, omdat het je haar echt uit kan laten drogen. De beste manier om citroen te gebruiken, is het combineren met andere ingrediënten die we beschreven hebben. Gebruik naderhand altijd een sterke conditioner om je haar te beschermen en bevochtigen.

En hoeveel keer per week kan je deze simpele trucjes gebruiken? Ongeveer twee keer per week is voldoende. Het is makkelijk en effectief en je zult merken dat je haar er binnen een mum van tijd aantrekkelijk en glanzend uitziet. Dus ben je er klaar voor? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.