5 natuurlijke conditioners voor je haar

24 september 2015

We hebben een lijst gemaakt met natuurlijke conditioners, om te stoppen met het gebruik van al die chemische producten die bevorderlijk voor ons welzijn kunnen zijn, maar soms ook schadelijk voor onze gezondheid.

Onze hoofdhuid absorbeert de ingrediënten die in shampoos, conditioners, haarverf etc. zitten en ze kunnen een verrassende negatieve invloed op onze gezondheid hebben.

Allergieën of in extreme gevallen zelfs overlijden zijn veroorzaakt door het gebruik van haarverf.

Laat jezelf eerst testen op allergieën voordat je een nieuw product gaat gebruiken, vooral als je voor de eerste keer haarverf gaat gebruiken of als je een ander merk gaat gebruiken, dat andere ingrediënten heeft.

Het is altijd beter om een beetje geduld te hebben, zodat je zeker weet dat het product geen negatieve bijwerkingen heeft.

Wat is een conditioner?

Een conditioner is een product die je gebruikt om je haar te bevochtigen, nadat je je haar gewassen hebt met shampoo. Het maakt je haar ook zachter, handelbaar en je kan het makkelijker stijlen. Je gebruikt het altijd samen met shampoo.

In dit artikel hebben we een lijst samengesteld met vijf natuurlijke conditioners die je gemakkelijk thuis kan maken.

Conditioner #1

Het hoofdingrediënt in onze eerste conditioner is honing.

honing

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels natuurlijke honing
  • 1 eetlepel botermelk
  • 1 eetlepel natuurlijke bloem (niet wit)

Instructies

Doe de eetlepel olijfolie in een pot en voeg de twee eetlepels honing en de eetlepel botermelk toe. Verwarm het mengsel gedurende 30 tot 60 seconden in de magnetron. Voeg de eetlepel bloem aan het mengsel toe en maak er een smeersel van.

Breng het mengsel aan op je haar zodra het afgekoeld is tot kamertemperatuur en laat het er 20 minuten inzitten. Spoel het uit zoals normaal.

Conditioner #2

Het hoofdingrediënt in deze conditioner is munt.

munt-wiccked

Kook twee kopjes water met twee zakjes muntthee. Laat het afkoelen, terwijl je je haar met je normale shampoo wast. Breng het aan op nat haar.

Je zal je frisser voelen en je haar zal een stuk gezonder aanvoelen.

Conditioner #3

Voedende conditioner

Je zou deze conditioner moeten gebruiken als je haar breekbaar of droog is. Gebruik het niet als je vettig haar hebt.

Je hebt eigeel, babyolie en half kopje water nodig.

Instructies

Klop het eigeel totdat het begint te schuimen en giet de babyolie er langzaam in terwijl je blijft kloppen. Voeg daarna langzaam het water toe en blijf het mengsel constant kloppen.

Masseer het in je haar zodra je een gelijkmatig mengsel hebt, zodat het in je haarzakjes gaat zitten. Spoel het uit met warm water.

Conditioner #4

Gebaseerd op yoghurt, honing en eigeel.

Instructies

Meng een kop yoghurt met twee eetlepels honing en één eigeel. Breng het aan op je haar zodra je een gelijkmatig mengsel hebt. Spoel het uit zoals je normaal doet.

Conditioner #5

Het hoofdingrediënt in deze conditioner is appelazijn.

azijn

Meng een kopje appelazijn met een kopje water. Breng het mengsel aan op je haar en spoel het daarna op de normale manier uit.

Breng de conditioners alleen aan op je haar en nooit op je hoofdhuid, vooral als het olieachtige mengsels zijn.

Onthoud het volgende…

Je haar moet wennen aan het gebruik van natuurlijke producten. Als je een aantal bijwerkingen opmerkt wanneer je de producten continu gebruikt, dan hoef je je geen zorgen te maken, omdat dit onderdeel is van het ontgiftingsproces. Je krijgt mogelijk in het begin roos of je haar wordt vettiger, maar als je ze blijft gebruiken dan zal je haar gezonder en sterker zijn.

Onthoud: natuurlijke producten gebruiken vereist geduld en consistentie om aanhoudende resultaten te bereiken.

Bekijk Ook