3 heerlijke manieren om in de ochtend citroen te nemen

Het drinken van citroenen in de ochtend versterkt ons immuunsysteem. Door ze te combineren met andere natuurlijke ingrediënten kunnen we hun goede eigenschappen maximaliseren.
3 heerlijke manieren om in de ochtend citroen te nemen

Laatste update: 28 januari, 2021

Je bent waarschijnlijk al bekend met de voordelen van in de ochtend citroen te nemen op een lege maag. Het is een hulpmiddel om het lichaam te ontgiften en de lichamelijke functies te optimaliseren. Bovendien geeft het het lichaam een schat aan essentiële vitaminen en mineralen. Hoe kan iemand het weerstaan?

Citroenen verbeteren de spijsvertering, zijn een diureticum en versterken ook het immuunsysteem. We zouden allemaal deze gezonde gewoonte moeten aannemen, zelfs als het drinken van citroenwater op dezelfde manier elke dag ons gaat vervelen.

In dit artikel geven wij je daarom drie heerlijke manieren om in de ochtend citroen te nemen, waar je zeker blij mee zult zijn.

1. Smoothie met aloë vera en citroen

Smoothie met aloë vera en citroen

Deze methode met aloë vera is ideaal voor het ontgiften van het lichaam en als hulpmiddel om gewicht te verliezen. Het is eenvoudig en verfrissend – dus een heerlijke manier om je dag te beginnen en de resultaten te zien.

Hoe maak ik een smoothie met citroen en aloë vera?

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 20 g aloë vera
  • 1 kopje water (250 ml)
  • Het sap van 1 citroen
  • 5 gram honing

Om de smoothie te maken haal je eerst de doorzichtige en gelatine-achtige substantie uit het binnenste gedeelte van de aloëveraplant. Verwijder het voorzichtig met een lepel en voeg het dan toe aan een kop kokend water.

Vervolgens neem je het sap van een citroen en voeg je dit toe aan het aloëveramengsel. Laat het afkoelen. Je kunt het het beste drinken bij kamertemperatuur en als je een eetlepel honing eraan toevoegt, zal het nog lekkerder zijn om deze ochtend citroen te nemen.

2. Begin de ochtend door citroen met zuiveringszout nemen

Citroen met zuiveringszout

Combineer het sap van 1 citroen (of limoen) met 1 eetlepel zuiveringszout voor een drankje dat zowel verfrissend als geneeskrachtig is.

Sommige mensen beweren dat dit een gezondheidswonder is, maar het is echter het beste om objectief en voorzichtig te zijn. Dit is een alkalische oplossing die het proberen waard is, ten minste tweemaal per week. Het is namelijk wel bekend dat het de spijsvertering verbetert, zuren bestrijdt, het lichaam zuivert en slechte cholesterol reguleert.

Hoe maak ik een drankje met citroen en zuiveringszout?

Het enige dat je nodig hebt is 250 ml water, 5 gram zuiveringszout en het sap van een citroen. Drink het vers op een lege maag en ontbijt normaal. Je zult zien hoe goed je je voelt!

3. Citroensap met munt, gember en komkommer

Citroensap met munt, gember en komkommer

Ken je het geheim van citroen, gember, munt en komkommer? Het helpt je om een plattere buik te krijgen en het is heerlijk! Door de combinatie van deze reinigende en ontstekingsremmende ingrediënten kunnen we de spijsvertering verbeteren en vet verbranden gedurende de dag.

Gebruik dit middel met citroen altijd in de ochtend op een lege maag, tot 10 dagen per maand. Als je graag een meer intensieve behandeling wilt om een ​​platte buik te krijgen in plaats van het bereiden van één glas in de ochtend, maak dan een liter om te drinken gedurende de dag.

Het is makkelijk en goedkoop. Je hoeft alleen maar consequent te zijn en dit middel aan te vullen met lichaamsbeweging en de juiste voeding.

Hoe maak ik een drankje van citroen, munt en komkommer?

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 komkommer, geschild en gesneden.
  • sap van 1 citroen.
  • 1 kopje water (250 ml).
  • 10 gram pepermunt.
  • 1 eetlepel vers geraspte gember.

Begin eerst met het maken van thee met de munt. Voeg dan het citroensap en de gember toe. Mix vervolgens komkommer in een blender en voeg het citroensapmengsel toe. Makkelijk toch? Voeg ook enkele ijsblokjes toe voor een heerlijk verfrissend drankje. Probeer het eens!

Wij hopen dat je een aantal van deze heerlijke manieren om iedere ochtend citroen te nemen, uit gaat proberen  en van al zijn natuurlijke voordelen voor de gezondheid gaat genieten


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.