De voordelen van citroenwater voor het ontbijt

Net nadat je wakker wordt een glas warm water drinken helpt je lichaam om gifstoffen die zich gedurende de nacht hebben opgestapeld te verwijderen en is tegelijkertijd alkaliserend.

Veel mensen hebben zichzelf een zeer gezond ochtendritueel aangeleerd: voor het ontbijt een glas warm citroenwater drinken. Iets dat hartstikke simpel en bovendien voordelig is, maar toch ongelooflijke gezondheidsvoordelen biedt. Wil je weten welke voordelen dit zijn?

Vooral interessant is dat dit ritueel al lange tijd wordt uitgevoerd en bekend staat als een van de bekendste natuurlijke remedies die er bestaan. Waarom zou je het dus niet gewoon eens proberen?

In dit artikel nodigen we je uit om erachter te komen welke voordelen mensen ervaren hebben door elke ochtend voor het ontbijt een glas warm citroenwater te drinken.

Citroenwater voor het ontbijt om het lichaam te hydrateren

Een van de eerste symptomen waar mensen last van krijgen wanneer hun lichaam niet genoeg vocht binnenkrijgt, is hoofdpijn. Ben je weleens ’s ochtends wakker worden met hoofdpijn? Hieronder delen we enkele symptomen die in verband kunnen worden gebracht met uitdroging:

  • Donkergele urine
  • Droge huid
  • Tachycardie (hoge hartslag)
  • Droge mond
  • Vermoeidheid
  • Wallen onder de ogen

Je dag beginnen met een glas citroenwater is een geweldige manier om de innerlijke balans die je nodig hebt om de dag aan te kunnen te bewaren.

Als je water saai vindt, probeer dan eens om ook gedurende de dag een beetje citroensap aan je flesje water toe te voegen. Hierdoor zul je je lichaam met veel meer plezier hydrateren. Het is de moeite waard!

Mensen die warm citroenwater drinken hebben geen last van constipatie

Als je ooit last hebt gehad van steeds terugkerende problemen met je darmkanaal, dan raden wij aan om het volgende te doen: drink warm, bijna heet citroenwater (met het sap van een halve citroen). Citrusvruchten helpen in combinatie met heet water om vochtretentie tegen te gaan en de ontlasting zachter te maken.

Minder last van urineweginfecties

Citruswater

Als je last hebt van een urineweginfectie, dan is het belangrijk om te weten dat warm citroenwater een van de beste natuurlijke remedies is om dit tegen te gaan.

Het citroensap kan helpen om de pH-waarde in het bloed in balans te brengen, waardoor de omgeving voor de urinewegen iets alkalischer wordt. Hierdoor zal je lichaam beter in staat zijn om schadelijke bacteriën waar je ziek van kan worden tegen te gaan.

Zeg maar dag tegen een slechte adem

We zijn vrijwel allemaal weleens ’s ochtends wakker geworden met een zeer onaangename smaak in onze mond of met een super droge mond. Warm citroenwater kan helpen om bacteriën op de tong tegen te gaan en de adem meteen te verfrissen.

Citroen is echter wel slecht voor je tandglazuur. Drink citroensap dan ook nooit op zichzelf, maar verdun het altijd eerst in water.

Citroenwater voor gewichtsverlies

Citroenen kunnen helpen om gifstoffen te verwijderen en voorkomen dat het lichaam lipiden opstapelt. Dit betekent niet alleen dat het drinken van warm citroenwater gewichtsverlies kan bevorderen, maar ook dat het een geweldige toevoeging is aan je dieet.

Probeer een vetarm dieet aan te houden dat veel verse producten en vezels bevat. Als je eraan gewend raakt om deze eenvoudige natuurlijke remedie elke ochtend te drinken, dan zul je die ongewenste kilo’s een stuk makkelijker kwijt kunnen raken.

Huidverzorging

Citroen is rijk aan antioxidanten en dankzij het vitamine C-gehalte kan het ook de huid helpen om collageen aan te maken. Je huid wordt voorzien van meer vocht, wat er, in combinatie met de essentiële biomoleculen die citroen bevat, voor zal zorgen dat hij er elastischer uitziet.

Citroenwater om je immuunsysteem te versterken

Wederom zingen we een van de vele lofliederen over de geweldige vitamine C. Als je graag snel over een verkoudheid wilt komen of infecties wilt behandelen, vergeet dan niet om elke ochtend een glas warm citroenwater te drinken.

Als je momenteel last hebt van verkoudheid of infectie, voeg dan ook een eetlepel honing toe aan je citroenwater. Hierdoor zal het drankje nog meer geneeskrachtige eigenschappen krijgen.

Zeg vaarwel tegen urinezuur en gewrichtspijn

Gewrichtspijn

Citroenwater kan helpen om het aantal kristallen die verbonden zijn aan urinezuur, dat ervoor zorgt dat de gewrichten ontstoken raken, te verminderen.

Vergeet niet dat deze citrusvrucht geweldig is om de bloedsomloop te verbeteren. Doordat citroensap in staat is om gifstoffen en de purines verbonden aan urinezuur te elimineren, zul je je met de dag beter gaan voelen.

Citroen is goed voor gezonde hersenen

Dit vind je vast en zeker interessant: citroen bevat een krachtige fytonutriënt die kan helpen om ziektes als Parkinson tegen te gaan. Deze voedingsstof zit echter alleen verborgen in de schil. Daarom is het altijd een goed idee om gebruik te maken van bevroren citroen om van al deze voordelen te kunnen profiteren.

Citroen bevat ook kalium, dat goed is voor de hersenfunctie en de zenuwen.

Citroenwater om de lever te zuiveren

Lever

In het boek Biologic Ionization As Applied to Human Nutrition, geschreven door A.F. Beddoe, baseert deze auteur zijn informatie op de theorie van dr. Ream, ‘Theory of Biological Ionization’. In dit boek geeft Beddoe aan dat het regelmatig drinken van warm citroenwater de lever kan helpen om meer enzymen te synthetiseren, wat goed is voor de gezondheid. Bovendien wordt de lever er sterker van, waardoor het lichaam beter gezuiverd wordt.

Elke ochtend voor het ontbijt een glas warm citroenwater drinken kan dus een hoop voordelen bieden. Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Bekijk Ook