Zuiveringszout met honing: ontdek de vele voordelen van dit middeltje!

9 mei 2018
Sinds de oudheid wordt zuiveringszout gebruikt als bondgenoot om vele aandoeningen te bestrijden van dermatologische problemen tot de griep. Vandaag kan je hierover meer leren in dit artikel.

Zuiveringszout is ook bekend als natriumbicarbonaat. Het is een wit poeder dat we we thuis allemaal in onze kast hebben of gehad hebben. Want de gebruiksmogelijkheden van dit middel zijn eindeloos. Moeders hebben het in de keuken altijd bij de hand om te koken en zelfs om schoon te maken. We stellen je in dit artikel een combinatie voor van zuiveringszout met honing.

Het is een product dat je gemakkelijk uit de natuur kan halen. Maar men heeft er ook een industrieel middel van gemaakt. Iedereen die het nodig heeft, kan het dus verkrijgen. We willen nog opmerken dat het geen toegevoegde stoffen bevat. Het bezit meer voordelen dan nadelen.

De verbazingwekkende voordelen van zuiveringszout

Vóór je zuiveringszout gaat gebruiken, is het belangrijk dat je met je arts overlegt. Laat je arts weten dat je dit middel neemt en in welke hoeveelheden. Zo zorg je ervoor dat je geen negatieve effecten op je gezondheid merkt.

Een overzicht van de eigenschappen van dit magische poeder vind je hieronder. 

1. Een natuurlijke verteringsmiddel

Dit ingrediënt is de beste vriend van de spijsvertering. Want het helpt winderigheid te verlichten en zware voeding snel te verteren.

Lees ook dit artikel: Kalknagels bestrijden met appelazijn en baking soda

2. Een natuurlijk zuurwerend middel

Zuiveringszout met honing helpt bij maagzuur

Het is een geweldig middel om brandend maagzuur aan te pakken. Want het zet het zoutzuur dat omhoog klimt van de maag naar de slokdarm om in natriumchloride. Deze omzetting stopt dan het brandend gevoel en biedt onmiddellijke verlichting.

3. Het werkt zuiverend

Dit bestanddeel is uitstekend om je lever te helpen. Want het breekt de gifstoffen af die je lichaam niet kan verteren. Het bevat ook veel vitamine C en kalium. Om die reden is het dan ook één van de beste natuurlijke antioxidanten die bestaan.

4. Zuiveringszout ontsmet

Zuiveringszout met honing ontsmet

Dankzij zijn eigenschappen dient zuiveringszout als een middel om infecties te verzachten en bacteriën en virussen te neutraliseren. Het is bijvoorbeeld bekend vanwege zijn effect om pijn en ontsteking te verminderen in geval van keelontstekingen.

5. Een remedie tegen griep

Men gebruikt dit poeder vaak als een huismiddeltje om de griep en algemene gezondheidsproblemen te behandelen. Want het is de beste bondgenoot om alle bacteriën te bestrijden die de griep veroorzaken. Bovendien helpt het ook de symptomen van de infectie de eruit voortvloeien te verminderen.

6. Zuiveringszout bestrijdt blaasontsteking

Zuiveringszout met honing helpt bij cystitis

Door zuiveringszout op te nemen kan je het lichaam ook helpen bij blaas- en urineweginfecties. Het creëert immers een beschermende laag tegen bacteriën. In het geval van urineweginfectie is nogmaals een aanbevolen middel. Het helpt namelijk om de symptomen te behandelen.

We raden je ook dit artikel aan: De beste herstellende gezichtsmaskers met baking soda

Zuiveringszout met honing

Recept voor zuiveringszout met honing

Zuiveringszout is een prachtig middel om bacteriën, infecties en verschillende aandoeningen te bestrijden. Op dezelfde manier is de combinatie van zuiveringszout met honing perfect om dermatologische problemen te behandelen. Dit geldt vooral voor de problemen die op het gezicht optreden.

Zuiveringszout kan helpen om puistjes te verwijderen en te voorkomen. Bovendien exfolieert het de huid en verwijdert het dode huidcellen.

Ingrediënten

 • 1/4 kop zuiveringszout (120 g)
 • 1 kop honing (bij voorkeur natuurlijke honing) (250 g)

Bereiding

 • Meng het zuiveringszout met de honing in een hittebestendige kom.
 • Roer tot het mengsel dikker wordt en gelijkmatig is.
 • Kook dan het mengsel gedurende tien minuten, bij voorkeur au bain marie. Roer af en toe.
 • Neem daarna de kom van het vuur en berg het dan op in de koelkast.

Toepassing

Je moet gedurende een maand elke dag twee tot drie eetlepels van dit mengsel nemen. Je kan het voor of na de maaltijden nemen.

Maar het is belangrijk dat je de behandeling niet meer dan een maand volgt. Je moet ook bepaalde voedingsmiddelen vermijden zoals rood vlees, bloem en suikers.

Deze behandeling werkt bij verschillende soorten aandoeningen zoals diabetes, de griep en nieraandoeningen. Onthoud dat je altijd je arts informeert dat je deze huisremedie gebruikt.

Ook dit is een boeiend artikel: De geweldige voordelen van honing en kaneel

Een gezichtsmasker tegen acne

Geizichtsmasker van zuiveringszout met honingezichtsmasker met

Dit is nog een andere toepassing die mensen toeschrijven aan zuiveringszout met honing. Het bestrijdt acne of puistjes. Deze gezichtsmaskers zijn niet alleen goedkoop en gemakkelijk te maken. Ze zijn bovendien erg gunstig voor je huid.

Je kan dit masker één of twee keer per week gebruiken. Want het helpt je om dode huidcellen, bacteriën en acne te verwijderen. Het zal ook je gezicht een gezonde glans geven. Dit komt omdat het de huid hydrateert en vocht inbrengt.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels zuiveringszout (30 g)
 • 1 eetlepel honing (15 g)
 • Citroensap

Bereiding

 • Siegler, J. C., Marshall, P. W. M., Bray, J., & Towlson, C. (2012). Sodium bicarbonate supplementation and ingestion timing: Does it matter? Journal of Strength and Conditioning Research. https://doi.org/10.1519/JSC.0b013e3182392960

 • Al-Abri, S. A., & Olson, K. R. (2013). Baking Soda Can Settle the Stomach but Upset the Heart: Case Files of the Medical Toxicology Fellowship at the University of California, San Francisco. Journal of Medical Toxicology. https://doi.org/10.1007/s13181-013-0300-4

 • Drake, D. (1997). Antibacterial activity of baking soda. Compendium of Continuing Education in Dentistry. (Jamesburg, N.J. : 1995). Supplement. https://doi.org/10.5194/nhess-11-1715-2011